28. joulukuuta 2013

Pukkikurre ja valuva Leevi

En meinannut millään jaksaa vääntäytyä tänään tallille, mutta sinne päästessäni heitin ekana karsinat ja haaveilin omasta hovikarsinansiivoajasta. Olisi niiiiiiiin luksusta, kun joku olisi aina siivonnut karsinat, laittanut ruuat ja punninnut heinät kun meitsi raahautuu tallille!

Kurre pääsi ekana juoksemaan liinaan ja olisi pitänyt tajuta kuvata Kurreakin. Kurre on juossut pessoassa kohtuullisen säännöllisesti sen hankkimisen jälkeen, mutta tänään tämä pikkuneiti päätti olla herkkäpeppu ja sain ihailla melkoista rodeota ensimmäisen vartin. Poni lähti koulun pikkukentällä kuin tykin suusta ja takajalat taisivat käydä maassa vain siksi, että ne saisi potkaistua entistä korkeammalle seuraavalla kerralla :D Kurre ei erityisemmin pidä mistään, joka koskee Hänen Korkeutensa herkkää takamusta, eli pessoan takajalkojen taakse tuleva kappale on iiiiihan hirveä. Arvatkaapa, miksei neidistä tehdä valjakkoponia.

Kun Kurre sai suurimmat raivarinsa kohdistettua pessoaan, alkoi se tehdä liinassa nätisti töitä ja polkea takaakin. Juoksutin tamman enemmänkin ajatuksella eteen-alas ja huomenna räkkään Fannia maneesissa.

Leevin pakkasin autoon ja uskaltauduin maneesissa sen selkään ilman satulaa, tosin köytin mattesin karvan loimivyöllä hiukan pehmentämään sen mukavan korkeaa säkää. Olin ihan varma, että Leevi heittää meikäläisen tantereeseen heti jos yritän tehdä jotain - vielä mitä! Tehtiin hyvä käynti- ja ravipainotteinen koulutreeni, laukka jäi tänään vain pariksi nostoksi.

Koska olen laiska ja Leevi päätti kakkia uralle, tehtiin käynnissä pohkeenväistöä uralta pois ja takaisin uralle pitkällä sivulla, voltit kulmiin ja pysähdys lyhyelle sivulle. Volteilla hain kunnon taivutusta sisälle ja tätä kautta kunnon taivutusta läpi kulman, pysähdykset tein lähinnä harjoituksen vuoksi ja väistöt ovat treenin alla. Alkavat muuten sujua pikkuhiljaa! Ei se väistö ole oppikirjamaista vieläkään, mutta ainakin sieltä tulee rehellisiä väistöaskelia ja pikkuhiljaa myös etuosa edellä, eikä nurinperin takaosa edellä.

Ravissa kääntelin paljon ympyröitä edelleen kunnon taivutuksella ja ratsastin paljon irti seinästä saadakseni Leevin kunnolla pohkeiden ja ohjan väliin. Tultiin ihan pituushalkaisijaa useampaan kertaan ja ihme kyllä, hevosen matoilu väheni ja se tuli oikeasti suorana sitä tietä! Kyllä me pikku hiljaa tästä saadaan koulupeli :)

Lopuksi päästin Leevin vielä irti maneesiin juoksemaan. Suurin osa ajasta meni joko piehtaroidessa tai pohjan nuuskuttelussa, mutta innostuessaan lensi myös peba aika komeasti... Laitoin jo omistajalle faceen videota herra vihikoirasta, kyseinen pätkä on videon viimeisenä :) Ja katsokaa, kuinka ponilta Leevi näyttää! Ja katsokaa myös tuota uskomatonta paikasta toiseen valumista. Voiko hevonen enää löysempi olla? :D
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti