5. joulukuuta 2013

5. luukku - tavoitteet 2014

Aika asettaa tavoitteet vuodeksi 2014! Missä haluan nähdä itseni sekä Kurren että Leevin kanssa vuoden 2014 joulukuussa?

KURRE

Turussa kesän 2013 alussa
Kurren päätavoitteita on oikeastaan kaksi. Ensimmäisenä aloittaa kilpailukausi 6.1. Jyväskylän raveissa ja toivon mukaan kausi saa jatkua paremmalla onnella, kuin nyt takana oleva. Kurre sairastui tänä kesänä flunssaan juuri ennen Ponikuninkuusraveja ja on siitä asti ollut enemmän ja vähemmän tauolla, treenaten enemmän ratsastusjuttuja. Alkavana vuonna pyritään aloittamaan ehjempi ja pidempi kilpailukausi ja toivon mukaan ennätyksestä putoilisi vielä sekunteja lähemmäs kahta minuuttia.

Toinen isommista tavoitteita on debytoida Wilkun kanssa kouluratsastuskilpailuissa ja toivon mukaan startata loppukaudesta ihan helppo B-luokkiakin. Aloitamme ponin kanssa luonnollisesti seurakisoista.

Pienempiä välietappeja ovat yhteistyön parantaminen Fannin kanssa ja aion kysyä Wilkulta, voisiko hän hypätä ponilla pieniä maastoesteitä kesällä. Säännöllisemmät hyppytreenit pitäisi myös aloittaa, jotta hyppäämiseen tulisi ponille rutiinia ja takaosa alkaisi pikkuhiljaa vahvistua lisää. 

Ponin dieetti eli mahanympäryksen pienentäminen myös jatkuu vuodelle 2014. :D

21.6.2013
Lokakuun loppu

LEEVI

Elokuu? Eka ratsastus meillä kentällä.

Leevin kanssa tavoitteet on helppo asettaa. Perusratsastuksen treenaus, Leeville paaaaaljon lisää voimaa taakse jotta takapolvet lakkaavat lonksumisen. Talvi keskitytään pitkälti puomi- ja kavalettityöskentelyyn maneesissa, mäkikiipeilyyn ja maastolaukkaan voiman ja kunnonkohotuksen merkeissä. Käydään toivottavasti kiihtyvällä tahdilla valmennuksissa ja parannetaan yhteistyötä. Nostetaan nuo allekirjoittaneen kädet kantoon, parannetaan ryhtiä ja koetetaan saada useammin kuvaajahenkilö messiin!

Kevään korvilla on yritys alkaa harkita ensimmäisiin kisoihin osallistumista. Koska treenataan kohti kenttäkisoja, kisataan sekä esteitä että koulua ihan muutenkin. Aloitetaan turvallisesti seura- ja harjoituskisoista, joista toivottavasti pikkuhiljaa noustaan hyppäämään se alue-90 ja alue-C ensin läpi hyväksytysti. Ja kyllä, meidän alueella on se helppo C myös alueluokkana ;)

Kesällä myös alkavat toivon mukaan maastoestetreenit ja olen ajatellut käydä hyppäämässä treeniä muuallakin, kuin vain "kotona" Niinisalossa. Kauden päätavoite on joskus syksyllä startata ensimmäinen harraste, jos kaikki menee hyvin. Meillähän ei kummallakaan, Leevillä tai minulla ole kokemusta maastoesteistä saati kenttäkisoista kilpailevana osapuolena, eli oman päänhoitoa liikkua hieman hitaasti tavoitteiden suhteen :)

Lokakuun loppua
Meillä ei siis ole tavoitteet ihan tähtiin asti vielä, vaan annetaan mennä vähän omalla painollaan. Treenataan talvikuukaudet perusasioita ja perusosaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti