13. joulukuuta 2013

Luukku 13 - unelmatallini

Jatkakaamme eilistä aihetta sivuten - millainen olisikaan minun unelmatallini?

Ensiksi, minä pidän kovasti ulkokarsinoita. Suomen ilmastossa niissä on kuitenkin omat ongelmansa, joten toiseksi paras vaihtoehto olisi saada karsinat, joista hevoset saavat päänsä käytävän puolelle niin halutessaan.


Unelmatallissani olisi suurinpiirtein 6 tai 8 karsinaa, kohtuullisen isoja jokainen - mieluusti hieman minimisäädöksiä suurempia. Kaikissa karsinoissa automaattinen vesikuppi ja ruokakuppi niin, että se olisi helppo täyttää avaamatta ovia - esimerkiksi käytävän puolelle kääntyvä tai sellaisessa kohtaa, että ruuat saa kuppiin ylhäältä avoimen oven yli. Yllä olevasta kuvasta poiketen toivoisin alaosasta umpinaisia ovia, sillä kuivittaisin mieluusti karsinat oljella, jonka alla olisi kerros turvetta. Tällaisen koko ajan käytävälle avoimen oven sijaan myös tarvittaessa kiinni laitettava olisi kiva.Tallissa tulisi karsinoiden lisäksi olla kohtuutilava varustehuone, pesupaikka ja varustehuoneen yhteydessä vessa ja mieluusti joku pieni istuskelupaikka. 


Ihan ideaalitilanne olisi saada tallin pihapiiriin sekä talvitarhat, että kesälaitumet. Talvitarhat pitäisi ehdottomasti laittaa pohjiltaan kuntoon, jotta kuralillua ei pääsisi syntymään vaikka tulisi vedenpaisumus... Kesälaitumet viljellyt ja Kurrea varten köyhä luonnonlaidun. Talvitarhoissa joko leveää lankkunauhaa tai sitten miljonäärin ratkaisu ja aidat ihanasta muovilaudasta, joka näyttää törkeän hyvältä (ainakin kun on vielä puhdas) ja pitäisi toivottavasti pienimmänkin elikon (=Houdini-Kurren) sisäpuolellaan. Laitumet aidattaisi ihan paksulla sähkölangalla.

Leeviä varten pitäisi ehdottomasti olla pieni pihatto. Lewis stressaa sisälläoloa jonkin verran, joten sille pihattoratkaisu olisi ihan mahtava. Myös Kurre asuisi todennäköisesti mielellään pihatossa, kun ei aamuisin tarvisi kolkutella ovea, josko se ruokkija jo voisi herätä ja antaa aamuruuat pari tuntia etuajassa...Talvitarhoissa olisi ehdottomasti kolmiseinäiset säänsuojat ja pihapiirissä olisi myös kenttä. Jos saisin sijoitettua tämän laitokseni sellaiseen paikkaan, että maneesille olisi lyhyt matka - parhautta. Jos maneesille olisi pitkä matka, se tietenkin rakennettaisi omalle tontille kentän tavoin. Maneesin ja kentän lisäksi tontilta löytyisi vielä lyhyt harjoitusrata ajohommia varten normaalien erinomaisessa kunnossa olevien, luonnostaan hiekkaisten metsäteiden lisäksi. :)

Tallissa asuisi Kurre, Leevi ja todennäköisesti myös toinen ratsuhevonen. Loput paikat olisivat vuokrattu muille.

Voi luoja, että tulisin kalliiksi!

4 kommenttia

  1. Samanlainen paikka kelpaisi myös tänne, lisäyksenä vielä se että karsinat olisi mahdollisuus tyhjentää traktorilla ja että hevosluku pysyisi suht pienenä... En ymmärrä miten joku kehtaa väittää että mun haaveet ei ole yhtään realistisia? ;)

    VastaaPoista
  2. sinulla on ihana blogi;)
    minun herratetson.blogspot.fi
    liityin sinun lukijaksesi;) voisikko liittyä minun lukijaksi

    VastaaPoista