1. helmikuuta 2013

Taas loimikaupoille...

Parin hyvin vesisateisen viime päivän aikana olen todennut asian, jota olen vähän pelännytkin - Kurren toppaloimi vuotaa pepun päältä. Meillä oli muutamia vuosia sitten pieni rottaongelma, jonka hoidin raivokkaasti pois sen jälkeen, kun rottaystäväiset olivat käyneet maistamassa sekä Pommacin (nykyään Kurren) toppaloimea ja koulusatulaa.

Kurren loimessa on tosiaan pepulla nirhaumia, joista vesi pääsee läpi. Poikaystäväni lupasi hommata kontaktiliimaa, jotta loimi saadaan korjattua - kunhan vain löydän jostakin loimen mukana tolleen repair kitin, jossa on pala loimen kangasta sun muuta pientä korjauskamaa. Siitä huolimatta ajattelin katsoa loimitarjontaa ja harkita keväällä/kesällä uuden toppaloimen hankkimista, jos sopiva löytyy. Olen todella paljon tykännyt tuosta hansbon vaaleansinisestä, kaulakappaleellisesta loimesta. Haluan uuden kiinteällä kaulakappaleella olevan, hyvin istuvan 115-senttisen loimen, eli etsintä saattaa taas kerran kestää tovin. Onneksi meillä on Porissa kaksikin hyvää ratsastustarvikeliikettä, jotka tilaavat pyynnöstä sen pienemmänkin mallin loimen, ellei hyllyssä ole. Kiitos vain Riding Sportille Bucasin Freedom Turnout Lightin tilaamisesta!

Mastan huippupaksua, 450g toppauksella olevaa loimea on koossa 115cm. 450g on kuitenkin mielestäni vähän liikaa, koska kuitenkin Kurrella on oltava talvella loimi myös tallissa - poniraasu läkähtyy, jos lätkäisen 400g sisätoppiksen päälle 450g ulkotoppiksen, jos pakkasta on -5. Kurre on kylmänarka, muttei nyt ihan noin kylmänarka. Sisätoppis on kuitenkin valittava yölämpötilan mukaan.

Manusta saisi kyllä edelleen tuon meidän nykyisen loimen mallista Hansbon toppaloimea. Pysytäänkö vanhassa, vai alanko selata englantilaisia kauppoja?

6 kommenttia

  1. Nygårdit kävi hakemassa reilut 500 loimea viikko sitten hesasta ja myy niitä eteenpäin. Niillä oli munmielestä 115 kokoakin. Tai sitten muistan väärin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on hillittömän kokoisia kaulalta, ei siis meille :)

      Poista
  2. meillä pikkusuokit asuu kylmässä tallissa ja tänä syksynä oon päivittänyt niiden loputkin loimet horsewaren loimiin, tykkään itse tosi paljon! Ei hierrä mistään ja istuu hyvin päälle, ja vielä yksikään (koputan puuta) ei ole näillä hajonnut, mikä on ihan uutta, näillä kun aiemmat loimet ei kauaa ole kestänyt. Iso plussa on se että tallitopat pystyy kiinnittämään päälliloimeen, nyt ei enään yksikään loimi valu suuntaan eikä toiseen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Horsewarea oon selaillut itsekin joskus, pitää tutustua enemmänkin. Meillä tosin on se etu, ettei ole loimenrikkojaa.

      Poista
  3. mä tilasin Katinkalle englannista Mastan kevyt toppiksen fullneckinä. Equestrianclearancelta. Istuu hyvin ja on muutenkin hyvän mallinen. Meillä tosin riittää tuollainen kevyt versio, mutta on niitä paksumpiakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää tosiaan tsekata Mastankin mallistot kunnolla. :)

      Poista