21. helmikuuta 2013

Just my luck

Miksi, oi miksi juuri silloin, kun on Deebon ja Murun ratsastuspäivä sekä Kurren ajopäivä, lämpömittari näyttää kevyen raikkaat -15? Eilen -3, huomenna -1. En vaan usko tätä... Ehkä siis aloitan murusta, jatkan Deeboon ja lopuksi Kurre. Murun kanssa kun on tarkoitus tehdä vähemmän aikaa töitä käynnissä... Tosin haen silti kotitallilta toppahousuni, enkä edes yritä softshelleilla.

Alkuviikko on mennyt melkoisessa hulinassa. Tein lyhyen niinsanotun lomituksen vanhassa työpaikassani, eli olen nököttänyt hevosten kärryillä ja nautiskellut ulkoilmasta Bassoradion biiteistä siinä samalla. Ainoan ongelman tuotti tallissa ollut sairas hevonen, jonka takia olen joutunut seilaamaan edestakaisin joutuessani joka kerta pesemään itseni, hiukseni ja vaihtamaan vaatteeni ennen toiseen talliin lähtöä, jotten kuljeta virusta mukanani. Ilmoitin silti Maaritille, että pysyttelen alkuviikon kaukana Murun tallista, jossa on useampia kantavia tammoja. Soitin Sannalle tilanteesta, mutta Deeboilemaan olin tervetullut kun kerran olin ylifanaattinen kontaminaation kanssa :)

Deebo olikin tiistaina ihan mahtava! Vähän ehkä turhan vauhdikkaalla päällä ja kiukkuinen kuin mikä - Deebo ei erityisemmin pidä muista hevosista, nyt kentällä oli kaksi meidän lisäksi - mutta avotaivutus- ja pohkeenväistöharjoitukset kevyessä ravissa saivat rouvan aika hyvin keskittymään ja se peräti unohti kiukutella syvästi inhoamaan Vilma-suomenhevoselle! Kävelin alkuun taas maasta, sitten pienen pätkän pitkin ohjin, jotka tosin keräsin tuntumalle Deebon vaikuttaessa hiihtoliiton edustajalta. Pitkät alkuravit taivutellen ja keskittyen pysymään asiallisessa tempossa myös suorilla. Laukkaa nostaessa Deeboa kiukutti ihan tolkuttomasti ja se hiukan meinasi jäädä paikalleen pomppimaan, mutta pyrin ajamaan istunnalla eteen ja sieltähän se tilanteeseen tyytyväinen heppa taas löytyi. Deebolla on hassu tapa ekassa laukannostossa kotikentällä kiukuta ja hiukan pomppia melkein paikallaan, mutta ihan missä tahansa muualla ollessa ei ole pienintä elettäkään kiukkuamiseen. Ota nyt noista naisista selvää. Nostaessani raviharjoitusten lopussa vielä pääty-ympyröille laukan, nousi välittömästi sujuva ja rytmikäs laukka ilman kiukun poikastakaan.

Pakko on vielä kehua tuota Deebon tallin kenttää. Talli on maneesiton ja varmaan Porin ainoa, jossa kenttä pidetään ihan rehellisessä ratsastuskunnossa läpi talven. Nyt maanantaina satoi kymmenisen senttiä lunta, eikä kenttää oltu aurattu vielä tiistaina, mutta se oli siitä huolimatta aivan super pohjaltaan! Siinä pystyy helposti kääntelemään 10m volttia vaikka laukassa, sillä pohja ei ole tippaakaan liukas. En tiedä mitä tuolle kentälle on tehty, mutta on se ainakin tehty juuri niin kuin pitääkin. Jos Maarit vielä harkitsee Murun osalle muuttoa johonkin hieman lähemmäksi, suosittelen edelleen Ristimäkeä jo tuon kentän takia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti