25. joulukuuta 2013

Bonuspostaus: miten upotan youtube-videon blogiini?

Minulle on tullut muutama kysely, miten saan upotettua youtubeen ladatut videot blogiini. Tällä samalla tekniikalla upotan myös esimerkiksi Fintoton videokirjastosta Kurren starttivideot, eli toivottavasti ohjeesta on hyötyä useammallekin :)

Step 1: avaa blogisi kirjoitussivu sekä youtube-video, jonka haluat upottaa

Minä kirjoitan aina itse blogitekstin valmiiksi ja lisään videon viimeiseksi - näin saan koko homman toimimaan parhaiten, eikä video häiritse itse kirjoittamista.

Kun olet saanut kaikki tekstit valmiiksi, tsekkaa kohta johon haluat videosi tulevan ja klikkaa itsesi luo-tilasta HTML-tilaan.


Kun olet HTML-tilassa ja tiedät mihin kohtaan aiot videon laittaa, avaa haluamasi Youtube-video ja klikkaile videon alta kohdasta jaa, sen jälkeen upota ja saat tämänlaisen näkymän: 


Tästä pystyt muokkaamaan videon kokoa haluamaksesi vielä ennen koodin kopiointia. Huonolaatuinen video kannattaa upottaa pienempänä, hyvälaatuisen voi laittaa myös isompana. Itse tykkään katsoa vähän isompaa kuvaa jos mahdollista, eli valitsen yleensä ainakin tuon 560 x 315-koon.

Step 2: kopioi koodi ja liitä se blogiisi

Kopioi tuo videon koko-kohdan yläpuolella oleva koodirimpsu kokonaan, älä jätä siitä mitään pois. Nyt palaa takaisin blogin kirjoitussivulle ja sen HTML-näkymään ja lisää kopioimasi koodinpätkä haluamaasi kohtaan:


Koska minä haluan videon sijoittuvan blogini tekstialueen keskelle enkä vasempaan reunaan, keskitän videon vaihtamalla tuon div style="text-align: justify;" sanan justify sanaan center. Keskityksen voi tehdä myös luo-tilasta tasaus-napista, mutta minulle on jäänyt tavaksi vaihtaa tasaus molemmista reunoista keskelle käsin. Jos et tasaa blogissasi tekstiä molempiin reunoihin, sanan justify tilalla lukee left tai right, riippuen siitä, onko tekstisi tasattu vasemmalle vai oikealle.

Joka tapauksessa, kun olet saanut lisättyä tuon youtubesta kopioimasi koodinpätkän blogisi HTML-puolelle, voit palata luo-puolelle ja video ilmestyy jo luomistilaan näkyviin. Tämän jälkeen tallenna ja julkaise postaus normaalisti :)

Jos haluat esimerkiksi vielä jälkeenpäin vaihtaa videon kohtaa postauksessa, voit siirtää sitä kopioimalla koodirimpsun HTML-puolelta ja siirtää sen uuteen kohtaan. Älä säikähdä tässä vaiheessa, sillä blogger muuttaa youtubesta poimimasi koodin hieman eri näköiseksi, kuin jollaisena lisäsit sen blogiisi - no problem, video toimii silti normaalisti.

Step 3: valmis!Toivottavasti tästä oli apua jollekulle!


5 kommenttia

 1. Ihanaa kiitos! Jospa vihdoin saisin debiksestä videoita blogiini. Ärsyttävää ku oon monesti yritänyt laittaa tyytynyt sitten vain linkkeihin kun ei oo onnannu. Tätä pitääkim kokeilla, kiitos paljon!

  VastaaPoista
 2. osaatko neuvoa miten upotan vimeo palvelusta videon blogiini? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi kun vastaus kesti! Minulla ei ole vimeo-tunnuksia eikä palvelu jostain syystä anna minun kirjautua fb-tunnuksilla, paneudun asiaan paremmalla ajalla. Ellei viikon sisään tule aiheesta postausta, muistuta minua!

   Poista
 3. Mitäs jos siitä HTLM-koodissa ei lue sitä div style="text-align: justify;" kohtaa. Niin tiiätkö miten sen pystyy keskittämään?

  VastaaPoista