2. joulukuuta 2013

2. luukku - ratsastusvarusteeni

Sain suorastaan hävettävän kauan sitten pyynnön, että tekisin varustepostauksen ratsastusvarusteitani - tässä se vihdoin on! Tunnustaudun suosiolla varusteurheilijaksi ellei joku sitä vielä tiennyt. Rakastan varusteshoppailua ja ostan mieluusti vähän kalliimpaa, joka kestää pitkään. Kukkarokin kiittää... Omissa varusteissani pyrin panostamaan erityisesti housuihin, kenkiin ja hanskoihin, yläosissa suosin ihan H&M:n paitoja ja huppareita kotiratsastuksessa. Valmennuksiin ja pikkukisoihin ilman kisavaatteita pukeudun mielelläni siististi ja mätsään mahdollisuuksien mukaan omat vaatteeni Leevin sen päivän varustukseen.

Varusteiden kuvaaminen jäi pimeyden iskiessä vajaaksi, pahoitteluni siitä!


Läjä ratsastushousuja. Järjestyksessä vasemmalta oikealle, kaikissa on kokopaikat:
Pikeur Lugana - kovassa käytössä olevat kotihousut, jalassa myös valmennuksissa. Näihin on vaihdettu tarrapunttien tilalle lycrapuntit ja ovat Eurostarien tavoin todella mukavat housut jalassa. Näissä on korkea vyötärö ja Pikeurin "huonompi" kangas, ovat kulahtaneet väriltään, mutta käyttöä ei kyllä haittaa.
JH Collection Messina - näihin housuihin tykästyin Hööksin kuvastossa ja ostin nämä itse asiassa samalla kertaa, kun kävimme Mian kanssa koeratsastamassa Leeviä Sipoossa. Normaali vyötärö, edelleen lycrapuntit, huomattavasti halvemmat kuin Pikeurit tai Eurostarit eivätkä ihan yhtä mukavat jalassa. Ulkonäöstä tykkään kovasti ja ovat jalassa usein tunneilla ja valkuissa.
Eurostar Lorena - suosikkihousuni kautta aikain. Kuin toinen iho, mielettömän mukavat jalassa. Matala vyötärö, kontrastiväriset paikat ja lycrapuntit, hienot yksityiskohdat takataskuissa. Näissä on vain yksi vika, nimittäin erityisesti reiteni näyttävät kilometrin pitkiltä näissä housuissa.
Horze Grand Prix Termo Pro - softshellhousut talveksi. Otin tarkoituksella kokoa liian isot ja saan kuroa nämä vyöllä pysymään ylhäällä, mutta alle mahtuu hyvin kahdetkin lämpölegginssit vielä lisäksi. Aika neutraalit housut - ei nyt parhaat, muttei kamalatkaan. Pitivät sateen yllättävän pitkään! Plussaa siitä, että softshellvuoraus myös paikkojen kohdalla.
Mountain Horse topparatsastushousut - hommattu kovimpien pakkaspäivien varalle, mutten ole itse asiassa ratsastanut näillä kuin kerran. Asuvat tallilla, jotta voin vetää ne tarvittaessa päälleni lisälämmikkeeksi ratsastushousujen päälle :) En oikein tykkää ratsastaa näillä kunnolla, vaan ovat enemmänkin kevyen maastokävelypäivän housut.
Pikeur Lugana kisahousut - samanlaiset kuin aiemmat Pikeurit, vain kokoa isommat ja näissä vain on tarrapuntti jäljellä, väriltään kermanvaaleat. Yhtä mukavat kuin toisetkin Pikeurini, tosin nämä taitavat lähteä myyntiin ja ostan tilalle puhtaanvalkoiset housut.


Kypärä Lami-Cell Swarovski, hanskat molemmat Roeckl - mustat talvimallia, ruskeat ohuet kesähanskat - ja Fleckin tasapainotettu raippa. Kypärästä tykkään kovin, Roecklit vain ovat parhaat ja luonnollisesti myös raippa on ihan paras!

Saappaat Mountain Horse Firenze High Riderit, Hööksin jo valikoimasta poistuneet talvisaappaat ja HV Polon vuoratut talvikengät. Hööksin saappaat ovat järkyttävän rumat, mutta samalla hillittömän lämpimät! Porskutan menemään näissä jo osittain hajonneissa saappaissa onnesta soikeana, sillä vihdoin varpaani pysyvät koko talven ratsastaessa lämpimänä. Plussakelillä ratsastan Mountain Horsen nahkasaappaissa, jotka ovat olleet mukavat ensimmäiset oikeat ratsastussaappaat. HV Polon talvikengät ovat kivan lämpimät ja näihin mahtuu myös ohut villasukka. Toinen parista on tällä hetkellä suutarilla vetoketjun vaihdossa. Sivussa vielä kesällä ajokenkinä käyttämäni iänkaikkisen vanhat, Börjesiltä ostetut jodhpurit.

Kuva lainattu netistä
Tykkään kovasti liiveistä ja tarkoitus on hamstrata niitä lisää! Valikoimasta löytyy tällä hetkellä ohuempi ruskea Horzen liivi ja Spooksin paksu kuvanmukainen ruskea Snoop-toppaliivi toppaliivi. Jälkimmäinen on suuri rakkauteni, niin lämmin! Horzea käytän paljon valkuissa, kun on liian kylmä mennä pelkässä ohuessa trikoopitkähihaisessa, mutta liian lämmin käyttää hupparia tai paksua toppaliivia. Spooks on päällä aina kun vaan tarkenee pitää pelkkää liiviä.

Takkeja en kehdannut kuvata, sillä ratsastan parillakympillä Sokoksen alesta ostetulla, nyt jo hajoamispisteessä olevalla toppatakilla ja Vero Modan alesta ostetulla paksulla, mutta hyvin rumalla takilla. Uusi siistimpi takki edustukseen on etsinnän alla, voin esitellä sitten sen kun joskus löydän sopivan!

Kotona ratsastaessa olen pukeutunut milloin mitenkin, pääasia että on lämmin. Ajohommia varten minulta löytyy Miran välikausi- ja talviajopuvut, jotka tempaisen ratsastusvaatteiden päälle pysyäkseni lämpimänä kärryillä. Kotiajokypärässä on sininen kypäränsuojus ja kaivoin myös jo korvaläpät lämmittämään :)

2 kommenttia