25. joulukuuta 2013

Kysymyspostauksen vastauksia

Leevi näki pressun, jonka ohi oli ravannut jo... Kymmenisen kertaa?

Hyvää joulupäivää!

Joulukalenteripostaukset jäivät kahdesta kiinni omien ympäripyöreiden työpäivieni takia, mutta ensi vuonna olen viisaampi ja ajastan joulukalenterin loppuluukut jo aikaisemmin julkaisuun. Tänään vastauksia kysymyspostauksen kysymyksiin - kuvituksena Annikan ottamia kuvia reilun viikon takaa, kun testasin uutta satulaa ja ratsastin kevyesti Leeviä läpi maastojalkkareilla ja litimärällä kentällä. Makuutan hienosti käsiäni reisillä ja se on ainoa minkä itse näistä kuvista näen, working on it...


Hevosaiheiset kysymykset

Onko Leevi sun oma?
Ei ole oma, vaan ylläpidossa pitkällä sopimuksella.

Unelma?
Paha kysymys! Lottovoiton lisäksi jotakin niinkin arkista, kuin hyvin palkattu työpaikka, hevoset asustaisivat hyvissä puitteissa treenauksen kannalta ja saisin harrastaa kilparatsastusta joka senttiä laskematta.

Aikooko Kurre osallistua Russimestaruuksiin joku vuosi?
Toivottavasti! Jos vain on ratsastaja, joka haluaa ja jonka vanhemmat luovuttavat lapsensa haltuuni kisoihin pidemmälle - osakilpailut kun tuppaavat olemaan pk-seudulla, jonne meiltä on matkaa +- 3,5h.

Mihin mahdutat varusteesi, kun tunnut ostelevan uusia aika tiuhaan? :D
Arvaa, miksi rakastan omaa tallia ja omaa varustehuonetta ;D Kotona mulla on oikeastaan vaan omat (ratsastus)vaatteet ängettynä sikin sokin vaatehuoneen nurkassa olevaan lipastoon, hevosvarusteet ja ajovermeet olen majoittanut tallille. Ja kyllä, mulla on paaaljon tavaraa. Onneksi tilakin on vielä toistaiseksi riittänyt! Myönnän kyllä, että jos tallille muuttaisi nyt joku ulkopuolinen, olisi melkoinen projekti raivata hänelle tilaa.

Onko kukaan maininnut koskaan, että olisit liian vanha ajamaan russeilla kilpaa?
Ei itse asiassa ole. Epäilen silti, että moni ainakin ajattelee niin, jos vien tikkarit lapsilta... Enpä minä montaa vuotta todennäköisesti enää kilpaa aja. Luultavasti saan silti hiukan anteeksi, kun ajan vain Kurrella, en laina-ajokeilla.

Leevin ja sinun tulevaisuuden suunnitelmat?
Tähdätään ihan vakavalla mielellä kenttäkisoihin, tämänhetkinen katse siintää tutustumisluokissa. Aloitetaan yhteinen kilpaura ihan este- ja koulukisoista kokemusta ja kvaaleja hakien tuossa ensi vuoden puolella, kasvatan omaa itseluottamustani esteillä ja parannetaan yhteistyötä sileällä. Maan sulaessa aloitetaan maastoestetreenit ja ensimmäisiä kenttäkisoja ja harrasteluokkaa suunnittelen syksyksi, ehkä jopa jo kesäksi jos kaikki sujuu hyvin.

Aika näyttää, noustaanko yhdessä ratsukkona tuttaria korkeammalle tasolle. Ponnua Leevillä on, mutta kestääkö mun pää helpon kympin rataesteet?


Mikä on Kurren ennätys raveissa?
2.09,1ke ja 2.15,ake :)

Mikä on mieleenpainuvin ravikilpailu?
Turku 8.6.2013. Kurre kiisi suoraan talvitauolta voittoon Kumlaby Modulia vastaan. Minä en tehnyt mitään, poni hoiti homman kotiin. Se oli se tunne - itse opetettu poni pisti itsensä likoon eikä antanut tuumaakaan periksi.

Milloin Kurren ratsutus alkoi?
Kesäkuun 2013 lopussa, noin kerran viikossa. Välillä ollut viikon-parin tauko ja välillä pari kertaa viikossa.

Onko muut Suomessa asuvat russoriit tullut kysymykseenkään Kurrelle kuin Gemstone Aria?
Erityisesti ei-ravipainotteisista oreista löytyy hyviä vaihtoehtoja. Allgunnens Valdör (jos uusii lupansa) olisi aivan erinomainen rakenteellisesti ja myös sukunsa perusteella. Jabb KL on saanut samaten vakuuttavan numerorivin kantakirjaan ja Juter KL menee samaan kategoriaan. Nuoremmat orit Urgute ja Tells Korpral eivät myöskään olisi huonoja vaihtoehtoja. Olen vain ensisijaisesti katsellut Kurrelle ns. ravioria ja Gemstonella on starttaamattomuudesta huolimatta ravipainotteisempi suku, kuin äsken mainituilla oreilla.

Minkä hintaisissa valmennuksissa käyt?
30-45e suurinpiirtein. 50e on kipuraja, jonka voin välillä maksaa - Pauliina Marttilan valmennukset ovat 45e per päivä, mutta hän käy kerran kuussa ja pitää kerralla kahden päivän valmennuksen. Kesällä täyspäiväisesti töissä ollessa voin panostaa isommin, kuin talvella.

Tulisiko Kurren varsa myyntiin vai jääkö sinulle?
Aika näyttää :) Jos mahdollista, pitäisin varsan mieluusti itselläni. Ellei ole, myyntiin.

Tuntuuko sinusta koskaan, että olisit liian vanha ponihöperöksi?
Neverrrr!
Muut kysymykset

Missä opiskelet/työskentelet? / Mitä opiskelet?
Opiskelen Satakunnan Ammattikorkeakoulussa restonomiksi (matkailualan asiantuntija), olen töissä Restel-ketjun Shell-huoltoasemalla ja osa-aikaisesti Porin Ravit Oy:llä lehdistösihteerinä.

Tulevaisuuden ammatti?
Virallinen ammattinimike restonomi. Aika näyttää, mitä teen isona! En ole vielä aivan varma.

Minkälaisessa asunnossa asut? Asutko yksin?
Tällä hetkellä vuokralla noin 50 neliön keittiöllisessä yksiössä avomieheni kanssa. Etsimme omaa kaksiota.

Paras vuodenaika?
Kesä! Loppukesä oikeastaan. Kullanväriset viljapellot, lämmin merivesi, pikkuhiljaa pimenevät illat... <3

Harrastatko muuta kuin hevosia?
Opiskelu ja työt vievät hevosten lisäksi aika tehokkaasti kaiken ajan... Lasketaanko opiskelijabileet? Niitä harrastan ainakin 8) Haluaisin kokeilla crossfittiä ja tankotanssia, mutta ehkä ne saavat odottaa, kunnes olen valmistunut koulusta ja on oikeasti aikaa muuhunkin kuin hevosteluun.

Lempiruoka?
Olen kovin kaikkiruokainen, mutta vilja-allergikko - gluteeniton makaronilaatikko on aina hyvää. Syön kyllä lähes kaikkea nenäni eteen kannettavaa, jos vain voin. Ehkä kuitenkin nostan lempiruuakseni hyvin pannulla paistetun nieriän tai taimenen, viskillä maustetun sienikastikkeen ja uunijuurekset.

Onko sinulla autoa?
On. -09 Skoda Octavia. Vetoautona käytän isän Land Roveria.

Mikä on lempi herkkusi?
Kaikki, missä on sokeria. Onneksi syön huomattavasti vähemmän herkkuja nykyään, kuin ennen - gluteenittomat pullat ja vastaavat eivät ole yhtään niin hyviä, kuin vehnästä leivotut. Coca cola tölkissä on pahin paheeni tällä hetkellä.

Käsittääkseni olet parisuhteessa, mutta oletko kihloissa?
En ole. Vielä. Aion kosia avomiestäni, ellei mitään tapahdu muutaman vuoden sisällä ;)

Oletko itse käynyt hierojalla tmv.? Onko ollut hyötyä?
Käyn lähes säännöllisesti kraniosakraalihoidossa samalla hierojalla, joka hieroo myös Kurren ja Leevin. Kraniolla minut on saatu lantiosta suoraksi ja kropan vinouksia selvästi poistettu - kraniossa aion käydä jatkossakin. Hierojalla pitäisi myös käydä, sillä teininä murtamani solisluu vetää minua vinoon ja kipeyttää vastakkaista hartiaa ja lapaluun aluetta tehokkaasti.

Mielestäni myös ratsastajan tulee kyllä huolehtia omasta lihaskunnostaan ja -huollostaan. Omaa jumissa olevaa kohtaansa varoo väkisinkin ja oman kehon jännityksen heijastuvat hevoseen.

Parasta Joulussa?
Pakko sanoa tunnelma. En ole erityisen jouluihminen, meillä on peräti kaksi joulukoristetta tällä hetkellä kotona - mutta pidän jouluruuista, kuuntelen mieluusti joululauluja ja ihmisten iloisuus on mukavaa. Viihdyn myös väkijoukossa, eli  minua ei pahemmin ahdista jouluruuhkat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti