4. joulukuuta 2013

Karvakorva maneesilla

Mikä ilma!


Meillä on traileri jarrurempassa ja vetoauto on myös lähdössä lääkäriin. Aikaisin loppuneen koulupäivän kunniaksi sain kuitenkin aikaiseksi napata alleni karvaooppelin ja huristella sillä maneesille. Meiltä on ratsastaen maneesille ehkä 2km? Ei mikään pitkä matka, mutta pimeässä ei tee mieli tassutella jäätyneen tien reunaa. Nyt nautittiin Leevin kanssa mahtavasta ilmasta ja nopeasta intensiivitreenistä maneesissa  :)

Olin kaukaa viisas ja heitin Leeville matkaksi päälle ihan normaalin villaloimen ratsastusloimen sijaan - jotta sain omat jalkani loimen liepeiden alle lämmittelemään. Oli mukava kopsutella menemään, kun ei tarvinnut palella! Maneesiin päästessä verkkasin Wilkun käskyn mukaan kevyessä istunnassa oikeaa laukkaa eteenpäin. Tein hiukan heti temponmuutoksia, eli välillä reippaasti eteen, välillä ympyrä harjoituslaukkaa ja taas eteen. Toistin saman homman vasempaan kierrokseen ja annoin hepan hetken tasoitella hengitystään. Leevi on ollut jotenkin tosi innoissaan maneesilla jo parin viikon ajan ja niin myös tänään! Tein ihan perusjuttuja, siirtymisiä ja laajoja kaarevia uria. Leevi oli ihan sikahyvä! Tosi pehmeä niskastaan ja hyvässä peräänannossa :) Tein samaa kahdeksikkoa kevyessä ravissa, kuin sunnuntaina Wilkun kanssa ja se toimi ihan mahtavan hyvin nopeuttamaan ruunaa pohkeelle. Muistutin koko ajan itseäni pitämään myös vasemman nyrkin pystyssä ja keventämään hiitaastii, jotta sain Leevin shettisravin kautta kantamaan kunnolla. Laukassa tein ympyrällä siirtymisiä molempiin suuntiin, pääasiassa 3/4 ympyrää laukkaa, raville, seuraavalle neljänneksellä ravissa pyöreä pehmeä voltti ja seuraavalta neljännekseltä laukka. Tällä tavalla siirsin aina laukannoston kohtaa, eikä Leevi alkanut ennakoida. Olen oikeasti ihan sairaan ylpeä meistä! Homma tuntui sujuvan tosi hyvin ja hyvin mielin Pauliinan valkkuun lauantaina :)

Huomenna Annika käy ratsastamassa heti aamusta ja 12:30 tulee Maikki hieromaan Leevin. Perjantai on huomisen hieronnan vuoksi vapaa ja traikuttomana onnistuin lahjomaan Idan hakemaan meidät kyytiinsä lauantain valkkuun, kun ollaan taas samalla tunnilla :)

Ja koska tämä on soinut meikäläisellä päässä viimeiset kaksi päivää - kuunnelkaa tekin!


2 kommenttia

  1. Nyt tosiaan olen kateellinen! Meillä kun on maneesille vajaa 30 km matkaa vaikka muka Etelä-Suomessa asutaan ja kaikki palvelut pitäisi olla käden ulottuvilla, niinpä niin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asut liian isossa paikassa ihan selvästi ;) Pori on niin pieni paikka, että täällä on väkisinkin kaikki lähellä. Meillä on itse asiassa kolme maneesia ratsastusmatkan päässä...

      Poista