25. tammikuuta 2014

Zilpan harkkakisat

Päivän kisat pulkassa! Aamusta piti hetken kiirettäkin, kun vein poneja kotiin ja nappasin Leevin kyytiin toiseen kuljetukseen. Aloitettiin kuitenkin aamu poneilla, Fanni tuli Kurren kanssa kyytiin ja haettiin Anne, Tomas ja Oona Wilkulta mukaan. Matkalla syntyi kavioliitto Annen ja Kurren välille, voi sitä sydäntäsärkevää hetkeä kun neidit joutuivat luopumaan toisistaan...

Fanni ja Kurre hoisivat homman kotiin mallikkaasti! Parin viime viikon ongelmien vuoksi mentiin puomiluokka ravissa, eikä Kurre verkassa tai radalla osoittanut minkäänlaisia eleitä kiukkuamisen suuntaan, vaan lähinnä ihmetteli miksi ihmeessä sen pitää ravata puomikasojen yli :)Leevillä on selvästi useampia persoonia ja tänään niistä nähtiin kaksi. Tultiin juuri sopivaan aikaan takaisin kisapaikalle Leevin ja ihanparashoitaja-Annikan kanssa - 40cm oli juuri loppunut ja ratsukoita kutsuttiin palkintojenjakoon. Annika oli laittanut Leeville suojat ja satulan jo kotona valmiiksi, jotta Zilpalla ei tarvinnut kuin suitsia ruuna ja suoraan selkään, maksoin lähtöni jo aamulla Kurren kanssa paikalla ollessa. Olisin joka tapauksessa lähtenyt luokan loppupuolella, mutta tuomarin luvalla minut siirrettiin viimeiseksi lähtijäksi varmuuden vuoksi.

Verkassa mulla oli varsin... räjähtävän tuntuinen hevonen. Leevi kyttäsi kaikkea ja kaikkia. Koetin lähinnä saada ruunaa rennoksi, otin muutaman onnistuneen hypyn ensimmäisten katastrofihyppyjen päälle - tuntemuksista päätellen kaikki jalat ilmaan sojottaen eri suuntiin - ja radalle. 60cm esteet näyttivät niiiiiin pieniltä! Pieniä tai ei, Lewintsky kävi kovin kuumana radalla ja yksikään pidäte ei mennyt radalla kunnolla läpi. Leevi ei tee laukanvaihtoja muuten kuin esteen päällä ja oli täysi työ saada se vaihtamaan laukat ravin kautta. Videolta jälkeenpäin katsottuna rata on paljon siistimpi miltä se tuntui selkään ja laukassa on hyvä tahti. Selkään nimittäin tuntui siltä, että meikäläistä vietiin kuin märkää rättiä! Nyt on tiedossa mulle rataharjoituksia, jotta alan hahmottaa kunnon ratatemmon, enkä väen vängällä yritä ratsastaa liian hiljaa kuten tein 80cm luokassa varsinkin alkuun.

60cm meni hyvin, mitä nyt unohdin kesken uusinnan radan ja käänsin esteeltä 11 väärään suuntaan! Tajusin mokani heti ja luikerreltiin oikean esteen luokse, mutta harmitti se jälkeenpäin. Lähdin esteeltä samaan suuntaan kuin perusradalla nimittäin!

80cm... Verkka oli jo katastrofi. Ajattelin ottaa vain pari hyppyä ja radalle, kun Leevillä kerran on alla jo pienempi verkkarata. Olisi hyvin mielenkiintoista saada video siitä verkasta. Olin kääntämässä verkkaokserille, kun Leevi päätti vakuuttua pystyä hyppäävän tulevan hänen päälleen ja ruuna loikkasi kolmisen metriä sivuun täysin ilman varoitusta. Tämän jälkeen uusi yritys okserille ja sellainen leiskautus, että keräilin itseäni hetken kyljeltä takaisin kyytiin. Kolmas hyppy taisi olla siedettävä ja jätin siihen, pari hyppyä pystylle sai pääasiassa itkemään selässä.

Sama rata kuin edellisessä luokassa, mutta nelosokserin alle lisättiin sateenkaaret. Minulla oli verkassa loistosuunnitelma, jonka toteutuksen unohdin radalla kokonaan ja töks siihen neloselle! Olin liian hidas, askel tai kaksi ennen jos olisin reagoinut, yli olisi räpiköity. No, lyhyellä tiellä uudestaan okserille ja yli.Koko alkuradan oli tahti ihan hukassa jälkimmäisessä luokassa ja hypyt oli tosi... mielenkiintoisia. Yleisöä kohti hypätessä sain ihan tosissani ratsastaa, ettei ruuna tökkää ja jää tuijottamaan yleisöä. Kutosesteellä vasta homma alkoi hiukan sujua ja perusradan viimeinen hyppy sateenkaariokserille oli jo ihan hyvä, kun tajusin kenkiä vähän kaasua ruunaan. Ihan omaan piikkiin menee jokainen virhe radalla ja oikeasti harmittaa se kielto, kun en vaan tehnyt mitään vaan annoin Leevin kieltää - vaikka tiesin, että se tulee katsomaan niitä sateenkaaria! No, jos saan vähän anteeksi näin ekojen yhteisten kisojen vuoksi ja olen huomenna Yyterin rataharjoituksissa 60-80cm luokassa jo yli vähän tästä jännityksestä, jotta pystyisin ratsastamaan paremmin ja keskittymään muuhunkin kuin siihen, miten se rata nyt menikään.

Kierretään nyt kaikki mahdolliset kissanristiäiset ja hypätään myös kotona rataa, jotta saan itse sitä ratafiilistä paremmaksi. Pysytään näissä pikkuluokissa sen aikaa, että homma skulaa ratatasolla hyvin, ennen kuin siirrytään isompaan :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti