7. tammikuuta 2014

Yay! Ratsastin! Jalustimet jalassa!

Paras fiilis!

Pienestä tulee ihminen onnelliseksi. Kaiken tämän harmauden keskellä raahauduin hevosten kanssa maneesille ja ensin vuorossa oli mister Lextaasio. Ruuna oli kuin dynamiitti hyvin lyhyellä sytytyslangalla, mutta aloitettiin heti käyntityöskentelyllä etsimään keskittymiskykyä. Tein alkuun aina lyhyellä sivulla taivutuksen ulos, kulmiin voltit ja pitkälle sivulle keskihalkaisijalle ulottuvan kiemurauran, johon kiemuran syvimpään kohtaan tein voltin uralle päin. Kun Leevi alkoi vähän malttaa, muutin kiemurauran pohkeenväistöksi keskihalkaisijalle, voltti uraa kohti ja pohkeenväistöä takaisin uralle. Olen meistä aika ylpeä, sillä väistöt alkaa sujua käynnissä!

Ravissa jatkoin kiemurtelua ja voltteja ja laukassa hain rauhallista tahtia laukkaan ympyrällä ja suoralla otin pientä lisäystä messiin. Ihan loppuun kääntelin vielä ensin 12m laukkavoltteja, sitten pienensin viimeisen 10m voltiksi. HIENO Leevi! Laukka pyöri ja ruuna polki laukkaa takaa ja ihan tosissaan kääntyi sen voltin. Hiukan vielä haluan lisää taivutusta, mutta hyvässä vauhdissa ollaan treeneissä. Volttien jälkeen vielä loivalla lävistäjällä suunnanvaihto ja pätkä vastalaukkaa, jonka jälkeen eteen-alas ravia kahdeksikolla ja loppukäynnit. En ratsastanut jalkani takia kuin 30 minuuttia, mutta Leevi oli ensimmäisten viiden minuutin jälkeen töissä ihan 110%. Oli tosi hassu - mutta tosi kiva - vaan ratsastaa, kun se todella lähti jalasta eteen ja tuntui alkuun varsinkin ihan dynamiitilta. 

Kurre oli mukana ja tarkoitus oli juoksuttaa. Koska juoksutuksesta ei tullut mitään, päästin ponin irti ja kuvasin teidänkin iloksenne pätkän videota hieman viritetystä ponista:



Huomenna tulossa piiiitkä postaus Fannista ja Kurresta! Parivaljakko on tehnyt kaksi ihan mieletöntä treeniä ja huomenna jatketaan!

1 kommentti

  1. Hahhhaaa... Katinka tekee ihan samanlaisia spurtteja irtojuoksutettaessa, jos on yhtään vipopäällä. Ja kun on vielä ulkonäöllisestikin niin samannäköinen Kurren kanssa, niin välillä luulin katselevani omaa poniani :D

    VastaaPoista