1. tammikuuta 2014

Ei mennyt niin kuin elokuvissa :)

Parempaa uutta vuotta meille!


Kuva-arvoitus vihjasi, että lähdettiin vielä vuoden viimeisenä päivänä Niinisaloon maastoesteille hyppäämään. Rakas ystäväni Ida soitti hyvin epäilyttävän "missä vuorossa olitkaan tiistaina?"-puhelun sunnuntaina päivällä ja lopputulos oli kuusi ratsukkoa Niinisalon metsässä tiistaiaamuna. Kaiken tämän lopputuloksena oli maastoesteitä hyppäävä Leevi ja maasta vierestä katsova ykkösratsastaja!

Verkkasin Idan ja Åsan kanssa hevosia valmiiksi ja Leevi hyppäsi kuivuneiden vesilätäköiden yli ja kävi järkyttävän kuumana. Leevi esitti erittäin hyvin takaa polkevaa koottua laukkaa, kun Ida ja Åsa ravasivat mukavan rennoilla hevosilla... Homma eskaloitui loppuviimeksi siihen, että heti hypättyään yhden lätäkön yli, sai Leevi kiskaistua päänsä alas ja vedettyä järkyttävän köyrypukin. Jos se olisi jäänyt siihen yhteen pukkiin, olisin pysynyt kyydissä, mutta perässä tuli pienempää loikkaa jolloin irtauduin hevosesta valmiiksi menetetyn tasapainon tuloksena ja jäin matkan varrelle. Jälkikäteen ruhjeita ja varustevammoja tutkiessa kävi ilmi, että Leevi astui ainakin allekirjoittaneen nilkan päälle ja jalkojeni väliin raapaisten sisäreittä hokilla. Lopputuloksena hajonnut saapas ja revenneet housut (onneksi, ONNEKSI olin vetänyt aamulla jalkaani Hööksin housut ja talvisaappaat!) 

Hevosen kävin hakemassa traikulla Nykäsen tallilta, jonne se oli reippaasti juossut ja vastassa olikin täysin vahingoittumaton, hiukan eksyneen näköinen hevonen tiukasti kiinni Kallen joukkojen hallussa. Takaisin metsään päästyämme Ida nousi Leevin selkään ja hyppäsi hyvällä menestyksellä harrasteen esteitä ilman ongelmia! Hiukan ruuna oli katsonut esteitä ja kaivannut rohkaisua ratsastajalta, mutta Hessu kehui sen tekniikkaa pariinkin otteeseen ja kivaa ruunalla selvästi oli. Olipahan ainakin hyvin verkattu ;)

Meikäläinen on nyt jonkin aikaa telakalla ja niin vain kiittelin onneani, että Annika lupasi hoitaa Leevin liikutuksen kunnes pystyn taas ratsastamaan! Wilkku ratsastaa sekä Kurren että Leevin tänään ja Annika tulee myös tänään auttamaan hevosten kanssa.

Näitä sattuu ja tämä vähän niinkuin kuuluu lajiin! 
Nyt parannellaan mun nilkkaa ja himoitsen pääsyä hevosen selkään takaisin :)

Hyvää uutta vuotta lukijoille!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti