22. tammikuuta 2014

Fanni 1 poni 0!

H-Y-V-Ä FANNI!


Tänään oltiin maneesilla Isomulkun ja Pikkumulkun kanssa. Isomulkku on tuo kuvassa näkyvä, vahvasti aasia muistuttava elikko - se vähän isompi sai Pikkumulkun arvonimen. En ole ihan varma, onko tämä talvi sittenkään niin kiva asia, jos se muuttaa mun hevoset raivostuttaviksi :D

Kävi ihan klassiset ja kun saatiin esteet paikalleen, maneesiin tupsahti vielä lisää ratsukoita ja 6 ratsukkoa kohtuu pienessä maneesissa oli aika... ahdasta. Varsinkin, kun Kurre ilmoitti haluavansa tapella ja Mia liinasi Fannia ja Kurrea tovin toisessa päässä. Niin vain sai Fanni Kurren liikkeelle! Ensin liinattiin sen aikaa, että kävi selväksi haluttu suunta ja otettiin laukat liinassa ja irti päästettäessä pidettiin vielä juoksutuspiiska käden ulottuvilla apuna. Fanni oli ihan uskomattoman hyvin hereillä ponin selässä ja todella todella sisukkaasti vei tappelutilanteet loppuun asti. Kurren käytös on niin selvää testaamista ja kettuilua, kun ikinä olla voi - nyt sen todella näki, kuinka ponin ilme muuttui hyvin happamaksi Fannin päästessä niskan päälle! Pakko oli edelleen koettaa onneaan muutamaan otteeseen, mutta supertehokas Fanni potkaisi kannukset maksaan ja joko pyörittämällä tai peruuttamalla pakotti ponin takaisin liikkeelle. Ei hätää, poni ei todellakaan ole kipeä. Tämä on äärimmäisen russimainen ja tammamainen tapa testata vähän kokemattomampaa ratsastajaa.



Hämäännyin ensin ajattelemaan ponin olevan kipeä jostain, mutta toissapäiväinen ajolenkki kertoi täysin päinvastaista tarinaa. Tähän asti ollaan ponin suhteen yritetty hyvällä, mutta jos lopputuloksena on entistä enemmän testaava poni, vastataan ponin tilaamalla tavalla ja tapellaan. Kurre vastaa tappeluun pistämällä entistä enemmän vastaan, kunnes se tajuaa häviävänsä ratsastajalle.

Kurre saa mitä tilaa, Oona käy huomenna maastossa ja antaa ponin laukata reippaasti eteenpäin ja perjantaina Kurren lempiratsastaja Wilkku kyselee, vieläkö tekee mieli stoppailla :)




Jos Kurre yrittää mulkkuilla, niin yrittää kyllä Leevikin. Se oli taas tänään maneesissa kuin viritetty kranaatti ja odotin pienellä kauhulla laukkaan siirtymistä. Kyllähän sieltä yritti perä alkaa irrota maasta, mutta tempaisin välittömästi kannusta maksaan ja ärjäisin samaan aikaan ja taas kuljettiin kuin kouluratsu konsanaan! Otettiin pikkuristikoita ja kavaletteja alle viikonlopun kisoja varten. Leevi oli kuin ikinä olisi esteitä nähnytkään ja hyppäsi sen 20cm ristikon ainakin 60cm korkeudelta, kun odotin sen ravaavan ja laukkaavan vain yli... Vaikka ruuna tuntui hyvin viritetyltä, sitä sai silti ratsastaa aika reippaasti eteen ettei suhteutettu väli meinannut jäädä pitkäksi. Hyvät hypyt varsinkin kakkososalle, loppuun ravatessa Leevi oli hyvin ohjan ja pohkeen välissä. Huomenna tiedossa joko koulurääkkiä tai sitten reipasta laukkaa maastossa, en ole vielä päättänyt.




Postauksen kuvituksena eiliseltä muutamia tarharäpsyjä. Yritän epätoivoisesti opetella käyttämään uutta kameraani :)



2 kommenttia

  1. Meijän russeilla taitaa olla joku yhteinen ''kusetan vuokraajani''-suunnitelma. Meillä tänään kanssa pelleiltiin ja kusetettiin oikein urakalla, Monsun ilme muuttui hieman happamaksi,kun menin ite selkään ja sitten kans mentiin eteenpäin, eikä tehty ihmeen ympäriheittoja.. Pohje täytynee näköjään tollakin pitää kunnolla koko ajan kiinni, muuten lyö leikiksi...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on teoria, että russit on vaan vähän turhan fiksuja lastenponeiksi!

      Poista