2. tammikuuta 2014

Katsaus vuoteen 2013

Kausi 2013 on ohitse ja instagramiin sekä facebookiin latasinkin juuri iltana eräänä kollaasikuvan Kurresta. Mitä oikeastaan on tapahtunut vuonna 2013? Kertokaa ihmeessä, mitä piditte postauksesta - tehdäänkö ensi vuonna samanlainen, vai muutetaanko jotain?

TAMMIKUU


Tammikuussa meillä asui Kurren seuralaisena ihana Ella ja keskityttiin pitkälti Kurren kuntotreeniin. Voimaa taakse reellä ja ratsastamalla. Tammikuussa ei muistaakseni tapahtunut mitään erikoista. Viivi ratsasteli maastossa, ajeltiin normaalisti, opetin Ellaa ajolle. 

HELMIKUU


Helmikuusta löysin vain Kurren poseerauskuvia, eli oletan kuukauden sujuneen lähinnä enemmän ja vähemmän säännöllisen treenin merkeissä. Viivi on oletettavasti ratsastellut ponilla ja olen edelleen opettanut Ellaa ponin ehdoilla ajolle.

MAALISKUU


Maaliskuussa ratsastin Taikapeliä ja Deboraa ennen jälkimmäisen myyntiä. Deebo on ehdottomasti yksi suosikkihevosiani kautta aikain - niin herkkä, mutta silti vaati jalkaa ja oikeasti kunnon ratsastusta! Olisin ostanut itselleni, jos olisi ollut rahaa. Murun kanssa kasvateltiin kuntoa ja selkälihaksia systemaattisesti. Ympyrä sulkeutui ja kävin ihka ensimmäisen ratsastuksenopettajani Susanna Hämäläisen tunnilla.

Poneista ei ollut muita kuin muutama peppukuva kärryiltä, eli treenailtu kotona kaikessa hiljaisuudessa.

HUHTIKUU
Huhtikuusta alkaa löytyä jo todistusaineistoa. Tuuli ratsasti Kurrella ja kehittyi itse paljon, Viivin kanssa koetettiin saada vähän monterutiinia ja otettiin muutamia seisontaharjoituksia sekä kuvien että toukokuussa lähestyvien mätsäreiden takia. Kurre oli harvinaisen kalju!


TOUKOKUU


Toukokuussa oli hiittitreeni käynnissä ja katseet Turun poniraveissa. Ajotreenin lisäksi Tuuli ratsasteli kotona ja tarhassa temuttiin Ellan kanssa yhdessä.

KESÄKUU


Kesäkuussa korkattiin heti 8.6. Turun poniraveissa ravikausi mahtavan hienolla voitolla ja uudella ennätyksellä 2.09,1 ja menoa jatkettiin Porissa 11.6. hölkkävoitolla ajalla 2.16,0. Tuuli ratsasteli Kurrella kotona ja Viivi kävi vielä satunnaisesti.

HEINÄKUU


Heinäkuussa alkoi Kurren ratsutus, ponit kävivät irtohyppäämässä ja Kurren monteurahaaveet haudattiin Jonnan ratsastaman hiitin jälkeen. Kun ei poniparka tajua, ei kiusata enää ja keskitytään klassisempaan ratsastuksen haaraan :D

Kurre juoksi myös yhden startin kilpaa heinäkuussa, Porissa 15.7. Tämä startti päättyi kolmossijaan ajalla 2.09.7, eli vain kuusi kymmenystä ennätyksestä.


ELOKUU


Elokuussa Kurresta löytyy lähinnä ratsutuskuvia ja meno alkaa näyttää hyvältä. Ponin piti startata Ponikuninkuusraveissa kotiradalla Porissa 17.8., mutta se sairastui elämänsä ensimmäiseen flunssaan ja jäi startista pois. Näihin aikoihin kuitenkin poni alkoi ratsastaessa tuntua jo hyvältä ja taipuisalta, eikä "vain" raviponilta joka juoksee kroppa vinossa toiseen suuntaan.

SYYSKUU


Syyskuussa tapahtui! Fanni kävi ensimmäisellä tunnillaan Kurrella ja ratsutus jatkui muuten normaalisti. Leevi oli saapunut kaupunkiin ja meidän yhteistyö oli alussa :) Tämän kollaasin ehdoton suosikkikuvani on tuo Fannin ottama kuva Porin startin lämmityksestä 13.9. Tämä epäonnen perjantain startti päätyi hienoon kolmossijaan ajalla 2.09,5 ja olin supertyytyväinen sairaslomalta paluun tehneeseen poniin!

LOKAKUU


Lokakuuta vietettiin sateisissa merkeissä, mutta Kurre ja Fanni starttasivat ensimmäisen raviohjelmansa hyvillä prosenteilla 66,39%. Luokassa oli useita tasokkaita ratsukoita ja voitto meni selvästi yli 70% saaneelle ratsukolle, eli taso oli kova! Tytöt tekivät kuitenkin hyvän tasaisen radan, josta on hyvä jatkaa. Annika kävi kuun lopulla koeratsastamassa Leeviä ja alkoi marraskuun alusta sitä vuokraamaan. Oma yhteistyö takkusi jonkin verran Leevin kanssa, mutta Wilkun ohjeilla alkoi homma toimia pikkuhiljaa.

Lokakuussa Kurre juoksi kauden viimeisen ja ehdottomasti epäonnisimman starttinsa Porissa - Kurre ei kulje kurassa mihinkään ja vielä keskiviikkona maa oli rutikuiva. Perjantaihin mennessä oli satanut ke-to yöstä saakka taukoamatta ja rata oli täyttä lillua, jossa ponikultaseni urheasti yritti tullen maaliin neljäntenä ajalla 2.16,6, mutta pääsi kuitenkin totokolmikkoon kolmantena yhden hylyn vuoksi.

MARRASKUU


Marraskuussa kävin Leevillä niin Pauliina Marttilan kuin Wilkun tunnilla ja alettiin ottaa kehityksessä harppauksia eteenpäin. Sain hyviä ohjeita, miten hevosta pitää ratsastaa ja näillä eväillä on päästy huimasti eteenpäin! 

Kurre oli virallisella starttitauolla ja sitä ratsastettiin paljon niin Wilkun kuin Fanninkin toimesta. Poni kävi myös Zilpalla irtohyppäämässä.


JOULUKUU


Joulukuussa aloin päästä toden teolla Leeviin sisälle ja saatiin nauttia peräti parista pakkaspäivästä ennen jatkuvaa vesisadetta. Käytiin niin Marttilan, Siltakorven kuin Wilkunkin silmän alla ja saatiin ahaa-elämyksiä roppakaupalla. Oma rimakauhu hieman nosti päätään estekorkeuksien noustessa, mutta silti homma sujuu jo paljon paremmin kuin ennen.

Joulukuussa tulin myös ensimmäisen kerran Leeviltä alas ja loukkasin nilkkani siitä rytäkässä. Nyt parantelen nilkkaani ja toivon pääseväni takaisin treenaamaan vielä ennen tammikuun loppua! 

Kurren statistiikka 2013:
startteja 5: 2 - 0 -3
vs. 290e
ennätys 2.09,1ke

Vuonna 2014 yritetään ehjempää ja pidempää kilpailukautta Kurrelle ja menestystä heti alusta asti Leevin kanssa!


1 kommentti