29. tammikuuta 2014

Voi kesä, tule jo!Porin talvi on oikein valloillaan. Isä on työmatkalla, eli hinasin itseni 5:25 sängystä ylös ja suuntasin jäätävässä tuulessa kohti tallia ja aamuruokintaa. Helpotusta ei ole edes luvassa, vaan koko ajan vaan tuulee ja tuulee, pakkasilma tuntuu hillittömän kylmältä ja menee luihin ja ytimiin... Toppasin yhden pienen ponin kahdella loimella sisätoppiksen lisäksi ulos, kun vein sen keskelle peltoa eli pahimpaan viimaan seisomaan päiväksi. Leevi ei ole osoittanut ainuttakaan palelun merkkiä, Kurre kyllä. Ja minä itse.

Eilen julkaistiin Zilpan seurakoulukisakutsu ja siitä innostuneena lähdin maneesille illalla, pääsin koulusta vasta viiden jälkeen iltapäivällä. Meillä oli raivostuttava 3h tauko kesken koulupäivän ja koska ryhmätyöpariani ei näkynyt, opettelin kouluohjelmia youtubesta ja treenasin illalla muutamia B-merkin asioita :) Totesin parhaaksi osallistua kahteen luokkaan, sillä Leevi ei ole koskaan ollut koulukisoissa saati nähnyt aitoja - tai sitä tuomaria. Käydään nolaamassa itsemme C:1-luokassa kytäten kaikkea ja yritetään B-merkistä jotain prosenttejakin saada.
Illan ohjelmassa oli erityisesti pohkeenväistö käynnissä etujalat uralla, laukkalävistäjältä siirtyminen raviin ja temponlisäys ravissa istuen. Saisiko kouluradalla heittää jalkkarit pois temponlisäyksen ajaksi? ;)

Väistöä treenataan nyt ahkerasti kisoihin asti ja koetetaan saada siitä edes suurinpiirtein sujuvaa. Olin ehkä vähän yllättynyt, kuinka hyvin homma pelitti loppupeleissä ihan over all? Laukkalävistäjät oli ihan jees, B-merkissä ensimmäinen lävistäjä tulee harjoituslaukassa ja toinen temponlisäyksellä, eli tarvii muistaa varsinkin se eka lävistäjä pitää kurissa ja nuhteessa. Tein varsin paljon ihan perus harjoitusravia ja siinä voltteja ja ympyröitä, jotta sain hevosen ensinnäkin ravaamaan tarpeeksi ja silti temponlisäykseen vielä selvän eron. Loppuun leikittelin laukannostoilla ja vastalaukoilla, muutama loiva vastalaukkakaarre ja nostin vuorotellen myötä- ja vastalaukkaa uralla. Minä en saa Leeviä vielä tarpeeksi takaosalleen ravissa saati laukassa tehdäkseni puhtaan laukasta käyntiin-siirtymisen, mutta tyydyin tekemään kahden raviaskeleen kautta ja taas uusi nosto. Pikkuhiljaa! Pyydän lähiaikoina mahdollisesti Wilkun taas läpiratsastamaan Leevin ja huomenna Mia tulee vahtimaan meidän rataharjoituksia. Tupunan ratsupihalla on ulkokentällä harkkakoulukisat 8.2., jonne suunnittelen lähteväni selättämään kisajännitystä C:2-luokkaan.2 kommenttia

  1. Kyllä Leevi on käynyt koulukisoissa, mutta huonolla menestyksellä kun jännitti tilannetta hirveesti vieraassa maneesissa ensimmäistä kertaa. Kouluaitoja ei ole katsellut koskaan meillä kun ne oli melkein aina maneesissa. Enempi ne kuulutukset ja ihmiset jännitti, mutta nyt on jo käynyt estekisoissa niin eiköhän hän suoriudu ihan mallikkaasti :) T: Ansku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää! Uskoin Tiaa, jonka mukaan ovat pysytelleet kaukana koulukisoista :) Leevi on kyllä pahemmanlaatuinen kyttäilijä ja tekisi hyvää saada yksi rata alle ennen "oikeaa" luokkaa, mutta jos käydään kaikki pikkukisat läpi jos jo kahden vuoden päästä olisi kyttääminen osittain selätetty?

      Poista