20. tammikuuta 2014

Sekalainen kuulumispostaus

Täällä on kärsitty pikku nettiähkystä ja olen antanut itselleni luvan olla edes ajattelematta koneen avaamista nettipankkia ja laskujen maksua lukuun ottamatta. Olen viettänyt aikaa niin Matkamessuilla kuin äitini luona Vantaalla ja keskittynyt treenailemaan hevosten kanssa :)

Leeviltä vähensin riehumisten alkaessa väkirehuja ja vaikka se saa tällä hetkellä tosi vähän väkkäreitä, energiaa tuntuu silti riittävän. Sanoinko hakeneeni ruunalle sovituskuolaimeksi gägin maastoon? Gägi on ollut puhtaasti kuolaimena siksi, että saan nostettua ruunan pään ylös, jos se yrittää kiskoa päänsä alas ja pukittaa. Muuten sillä saa ratsastaa höyhenenkeveällä kädellä, Leevi on kuitenkin herkkäsuinen ja gägi kova kuolain. 

Ida kävi Leevillä maastossa viime viikolla ensin alkuviikosta ja myös lauantaina minun ollessa Vantaalla. Leevi alkaa taas käyttäytyä ja itse maastoilin torstaina. Olen jo niin vanha, että hiukan kyllä hirvitti lähteä yksin maastoon, mutta ruuna oli rauhassa ja laukkailtiin rennosti metsässä.  Eilen maneesilla Leevi oli oikeasti superhyvä ratsastaa, alusta asti pohkeen edessä ja hyvin töissä, suu vaahtosi runsaasti. Tein ihan perustyöskentelyä ravissa ja laukassa ja lopuksi Fanni ratsasti Leevillä jonkin aikaa. 

Kurre on tällä hetkellä vähän mysteeri ja laitoin jo eilen viestiä sekä Wilkulle ratsastuksen suhteen ja Maikille uusintahieronnan tiimoilta. Fannilla on ollut laukannostossa ongelmaa ja en osaa ihan määritellä, onko poni jostain kipeä vai vain läpiratsastuksen tarpeessa ja testaa Fannia. Ihan rehellisesti sanottuna Kurren tuntien, kaikki on mahdollista... Kurre on aina ollut drama queen ja sen reaktiot eri asioihin vaihtelevat paljon. Yleensä tämäntyyppinen draamailu kertoo enemmänkin testaamisesta ja kiukuttelusta, josta syystä pyysin Wilkun selkään. Fannilla ei ole vielä niin paljoa kokemusta, että osaisi sanoa tuntuuko poni jumissa olevan jäykältä vai pistääkö se vastaan vain, koska se on gotlanninrusstamma. Soitan Wilkulle vielä tänään sopiakseni aikaa tarkemmin ja toivon sormet ristissä, että hän ehtisi selkään jo tänään tai huomenna. Tarkoitus on myös ajaa poni, jotta näen itse sen käytöksen aisoissa. Toivon kyllä vian olevan enemmän läpiratsastuksen puutteessa, eikä 140e arvoinen lukko rangassa kuten syksyllä :)

Keskiviikkona otetaan muutamia hyppyjä viikonlopun kisoja varten ja jos Kurre on poissa pelistä, Fanni saa mennä joko puomiluokan tai 40cm Leevillä jos haluaa. Itse hyppään 60 ja 80, luokat joille Leevi todennäköisesti nauraa katketakseen. Sunnuntaina mennään kivalla konseptilla oleviin harkkakisoihin 60-80cm luokkaan, näistä harkoista saa kirjallisen arvostelun ja paremmuusjärjestykseen ei laiteta :) Kiva käydä näin ihan kauden alussa hakemassa täysin ulkopuoliselta tuomarilta mielipidettä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti