3. tammikuuta 2014

Marinapostaus

Ellet jaksa kitinää, en suosittele jatkamaan lukemista.

Voi... Plaah ihan oikeasti. Olen koko syksyn tiennyt, että optikolle on mentävä näöntarkastukseen, mutten ole saanut aikaiseksi. Kävin siellä optikolla vihdoin tänään ja lähdin kotiin aika varattuna silmälääkärille 16. päivä, enkä tullut hullua hurskaammaksi tästä keikasta. Minulla on aika reilusti miinusta molemmissa silmissä ja molemmat ovat huonontuneet tasaisesti vuosien varrella, oikea kuitenkin enemmän. Tähän asti oikea on saatu korjattua hyväksi lisäämällä miinusta, mutta tänään ei! Optikko koetti kaiken mitä keksi hajataitosta alkaen, mutta ei, ei päästy kuin 0.7 näöntarkkuutteen asti 1.0 ollessa normaali. Mulla on siis oikeassa silmässä 30% vielä selittämätön alenema näkökyvyssä! En nähnyt niitä hemmetin kirjaimia millään selvästi, vaan ihan arvailin jotain sinnepäin siinä 0.7 kohdallakin. Silmän kalvot ovat kirkkaat ja läpinäkyvät, eikä optikko keksinyt tälle mitään syytä. Saa nähdä, mitä lääkäri keksii parin viikon kuluttua.

Tämä voisi selittää häiriöt syvyys- ja pimeänäössä. Selittäisikö saman tien, miksen tahdo nähdä askeleita esteille Leevin kanssa?

Ostin lohdutukseksi uudet ratsastushousut Niinisalossa revenneiden tilalle. Ihanat HV Polon kokopaikkaiset, tummanruskeat Donnaro-housut lycrapuntein, yksityiskohtina metallinhohtoista lankaa ja swarovskeja. En aio laittaa näitä jalkaani, kun seuraavaksi yritän hypätä Niksulassa <3 Olivat halvennuksessa, joten raaskin ostaa. Olen kuolannut näitä kesästä asti.


4 kommenttia

 1. Tämän kaikenhan voisi ajatella myös hyvänä uutisena. Olisi selitys jos teillä ei ole esteillä kulkenut, lääkäri varmasti (toivottavasti, pakkohan sen on!) keksii syyn ja se saadaan hoidettua ja sitten onkin vaan riemun hetkiä kun otat valtavan kehitys-harppauksen esteillä PLUS sulla on ne uudet mageet pökät! :)

  VastaaPoista
 2. Sullako ei oo kuitenkaan hajataittoa ollenkaan? Sain itse rampata kans optikolla ja kolmet uudet lasit vuoden sisällä, yksitehoista liukuviin monitehoihin, mutta mikään ei auttanut. Pimeessä ja hämärällä en meinaa nähdä yhtään mitään, etäisyyksien ja vauhtienarvioiminen on todella toivotonta eikä 'kuva' meinaa olla millään terävä vaikka kuinka koittaa skarpata ja lukeminen on pidemmän päälle hankalaa. Osittain se johtuu siitä, että vas. on plussaa jotain 1 tienoilla ja oikeassa 3:n paikeilla, ja hajataittoa on ihan kiitettävästi. Lääkäri sitten viimein melkein vahingossa huomasi, että oikea silmä myös piilokarsastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo hajataittoa ei, eikä karsastusta. Mulla on oikea silmä aina ollut huonompi (nyt oikea -4.25, vasen -2.75), mutta nyt ekaa kertaa näkökyvyssä ongelma. Vasen silmä toimii selvästi paremmin hämärässä ja etäisyyksissä, mutta molemmat silmät prakaa ja pahasti sinisessä valossa, varsinkin sellanen kirkkaansininen jouluvalo saa koko syvyysnäön ihan vinksalleen. Se sininen jotenkin puuroutuu ihan täysin, en näe edes missä se valo on vaan se voi olla metrin tai kolmen metrin päässä. Unohdin muuten sanoa tuosta optikolle, pitää muistaa mainita! Muistan aina kotiin tullessani, kun naapurilla on juuri se sininen valo jossain puskassa...

   Poista