13. tammikuuta 2014

Katsaus viikonloppuun

Halusin postata jo eilen ennen töihinlähtöä, mutten parhaalla tahdollakaan ehtinyt. Nyt on hyvää aikaa työelämävalmiuksien luennolla... ;)


Perjantaina ponit hierottiin ja Kurre oli vuorossa ensin. Ja oli se jumissa! Koko oikea puoli tosi kireä ja pitkästä aikaa poni kuopi lähes koko hieronnan ajan raivokkaasti mieltään osoittaen, jotta tuntuu ikävältä. Pikkuhiljaa kireys hellitti ja Kurre alkoi rauhoittua käsittelyn aikana. Lopuksi katsottiin ranka kraniolla, rangan liikkuvuus oli hyvä, mutta ponia hemmoteltiin jonkin aikaa - Kurre RAKASTAA kraniota!

Leevi oli lihaksistoltaan hyvä ja pehmeä, mutta kraniolla siitä löytyi iso lukko sä'ästä - Leevi ihan tosissaan kiroili Maikille lukkoa avatessa! Korvat niskassa ja näykki ilmaa, nosteli jopa takasta varoitellen. Heti kun lukko aukesi, valahti hevonen aivan rennoksi ja lopputulos oli postauksen alussa olevan kuvan mukainen. 

Lauantaina olin häämessuilla Helsingissä kaason ominaisuudessa ja Annika ratsasti - tai käveli Leevin kanssa. Leevi oli sikaillut oikein urakalla ja Annika oli katsonut turvallisemmaksi jalkautua ja taluttaa ruuna kotiin. Olinkin vähän skeptinen elikon suhteen eilen, mutta silti lähdin maneesille tarkoituksena vääntää koulua ilman satulaa. 

Leevi olikin oikein hyvällä tuulella ja tehtiin hyvä satulaton treeni. Alkuun pitkään käyntityöskentelyä, ruuna oli vielä edestä epätasainen, mutta kuunteli. Tein kolmi- ja nelikaarista kiemuraa ja jokaiseen kiemuraan voltti kiemurapäässä, paljon lävistäjiä ja keskihalkaisijalla pysähdyksiä eri kohdissa niin käynnissä kuin ravissa. Yritin koko ajan keksiä jotain kiemuraa ja kiehkuraa, jotta Leevillä olisi ajateltavaa ja tekemistä. Käynnissä taivutusaste oli hyvä, mutta ravissa piti itse keskittyä hirveesti omiin käsiini ja jätin taivutuksen monta kertaa puutteelliseksi. Laukkatyöskentelyä tein pitkälti pääty-ympyrällä pidentäen ja kooten laukkaa, mutta myös hain suoria nostoja suoralla uralla. 

Ihan alussa Leevi oli hiukan poissa avuilta ja epätasainen edestä, mutta kunnon työskentelyn alkaessa napsahti tasaiseksi ja kuunteli hyvin. Tänään Ida käy maastossa Leevillä puuttumassa maastokäytökseen ja maastopukittuun puututaan nyt toden teolla. Leevillä on gägit sovituksessa ja vaikuttavat ainakin toistaiseksi hyviltä maastokuolaimilta. Perjantaina ennen hierontaa käytiin Fannin kanssa maastossa ja laitoin Leeville gägin, jolla sain kiskaistua nupin ylös heti kun se yritti vetää päänsä alas ja vetää samanlaista pukkia, mitä Niinisalossa. Ruuna pukittaa korvat hörössä ja vahva epäilys on puhtaasti testaamisesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti