8. tammikuuta 2014

God morgon!

Och hyvää syntymäpäivää till mig! ;)

Kyllä, tänään alkaa ruotsin preppauskurssi. Ymmärrän kirjoitettua ja tarpeeksi rauhallisesti puhuttua ruotsia, mutten osaa tuottaa kunnon kieltä. Virkamiesruotsin suoritus voi olla... mielenkiintoista!

Eilen lupasin pienen romaanin Kurresta ja Fannista, yritän illalla muistaa kuvata parivaljakosta vähän materiaalia näkyville. Viime kerralla Kurrelle lisättiin martingaali ihan sileätyöskentelyyn ja siitä oli selvästi Fannille huimasti apua! Kurre on aina alkuun Fannin kanssa epätasainen ja kun Kurre nostaa päänsä ylös, se ihan rehellisesti katsoo yläkautta silmiin. Siihen ei vaadita kuin pieni jännitys ponilta, niin se alkaa välittömästi kuumua ja koheltaa. Martingaalin kanssa Fanni sai alusta asti paremman tuntuman ja sai puolipidätteet hyvin läpi, eli jonkin aikaa käytetään martingaalia auttamassa.

Reilu viikko sitten keskityttiin paljon Fannin käden paikkaan ja kuvasin pienen havainnollistavan videon, jotta Fanni voi itse nähdä oman kätensä. Fanni laskee käynnissä ja ravissa helposti käden poniin kiinni sään molemmin puolin, laukassa käden paikka on hieman parempi. Fannista tuntui hölmöltä, kun pyysin nostamaan käden sen oikealle paikalle "niin korkealle", mutta videolta Fanni näkikin itse, kuinka paljon parempi se ylöspäin hilattu käden asento on :) Viimeksi ratsastaessaan tyttö muistikin todella hyvin itse vahtia käden paikkaa ja en tainnut muistuttaa kädestä kuin kerran.

Viimeksi Kurre kiehui alkuun kuumana kuin höyrykattila ja muistuttelin alkuun Fannia silti pitämään pohkeen lähellä, eikä irrottamaan pohjetta ponista kokonaan. Otettiin ekaa kertaa Fannin kanssa laukkaa jo alkuverkkaan ja sillä saatiin ponin kiehumispiste nousemaan selvästi, eli saatiin aikaan paljon rennompi ja rauhallisempi poni. Pääharjoitus oli tehdä uralta keskihalkaisijalle pohkeenväistöä, josta täyskaarto uraa kohti ja suunnanvaihto. Toisella pitkällä sivulla sama juttu ja harjoitusravissa täyskaarron lopusta lyhyelle sivulle, ettei hommassa mene Kurren kävelytahdilla koko päivää. Kun homma sujui käynnissä, tehtiin samaa ravissa ja Fanni teki ponilla ihan sairaan hienoja ravipohkeenväistöjä! Ihan suoraan B:n radalta olevat väistöt, poni suorana ja laadukas väistö. Raviosuudessa lisäsin vielä laukannoston ja pitkän sivun laukkaa täyskaarron jälkeen. Ihan loppuun hypättiin pari kertaa vielä maneesissa ollut ristikko, johon tuli yksi melkoinen leiskautus - tiedä riittääkö 3m ilmalento :) Kurre selvästi tykkää hypätä ja innostuu kovasti aina estettä lähestyessään. Fannille muistuttelin myös odottamista, eli ei vain koko ajan lisää pohjetta estettä lähestyessä, vaan pohje hiljaa ja ei ole kiire.

Lisätään tähän postaukseen video Annikasta ja Leevistä, kun hypytin heitä pari hyppyä pystylle pari viikkoa sitten. Tänään lupaan pyhästi ottaa materiaalia Kurresta ja Fannista!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti