28. marraskuuta 2013

Varustepohdintaa

Ensin tähän alkuun - olettehan huomanneet sivupalkkiin ilmestyneet linkit Blogloviniin ja Blogilistalle? Seuraa meitä myös sitä kautta!

Eilen oli hyvää aikaa pohdiskella syntyjä syviä siivotessani karsinoita otsalampun valossa. Tallilla oli pilkkopimeää sähkökatkoksen takia ja totesin siinä siivotessani, että pimeällä meillä on itse asiassa helpompi siivota karsinat otsalampun kylmässä valossa, kuin tallin lampun lämpimän sävyisessä! Kakkakikkareet oikein loistivat purun joukosta :)


Takaisin aiheeseen: minä rakastan shoppailua. Erityisesti hevosvarusteiden shoppailua, ovat ne tarpeellisia tai eivät. Tänään sovittelin Leeville kahta uutta loimea, jotka tulevat tarpeeseen - Horse Comfortin kaulakappaleelliset villaloimi ja sisätoppis. Molemmat istuivat ruunalle hyvin ja jäivät siis varustehuoneeseen täyttämään jo ennestään täysiä hyllyjä. Olen saa... joutunut ostamaan Leeville lähes kaikki sen käyttämät varusteet hevosen tulon jälkeen, sillä minulla oli etukäteen vain ponikokoista tavaraa. Eilen kuolasin raviautossa Walshin nahkariimua, jonka kylläkin vielä toistaiseksi jätin ostamatta...

Hevosen varusteisiin saa upotettua uskomattoman määrän rahaa, ei voi muuta sanoa! Leevin satula on menossa vaihtoon ja yksin satulaan on varattu pakon edessä ihan kohtuullinen summa rahaa vaihtoon lähtevän vanhan satulan lisäksi. Leevillä on kohtuullisen haastava selkä korkean sä'än ja kuitenkin melko suoran selän vuoksi, johon se kuitenkin kaipaa vielä lisää lihaksia. Olen varautunut yli tuhannen euron satulan investointiin, vaikka käytettyä haetaankin. Kyllä, kirpaisee se opiskelijan kukkaroa, mutta satula on niin väärä paikka säästää!

Otin muutenkin Leevin tullessa filosofian, että ostan ennemmin vähän kalliimmalla kerralla hyvät ja kestävät varusteet, kuin jatkuvasti uutta huonon tilalle. Varustehuonetta koristaa W-Profilen meksikolaiset ja rintaremmimartingaali, Sprengerin nivelletyt jalustimet, loimia löytyy Bucasia, Eskadronia ja Horsewarea... Tosin osan loimista sain ostettua käytettynä ja varsinkin loimien kohdalla on pakko ostaa merkkitavaraa, koska Leevi on niin hillittömän kapea! Se tulee muunmuassa saamaan uuden sadeloimen nykyisen Rain Busterin jäädessä varaloimeksi, koska en ole sen istuvuuteen aivan tyytyväinen. Bucasin vuoreton kesäsadeloimi taas istuu kuin hanska.

Satulahuovissa suosin jämäköitä, säkätilallisia huopia. Parhaat huopani ovat Equilinea ja Eskadronia, Protector oli mukava yllätys. Kurrelle sopiva Waldhausen on isommassa full-koossa jo turhan lörppö. Nyt satulan alla ollut karva on Horzen, mutta investoin kunnon lampaankarvaromaaniin, jos uusi satula romaania vaatii. Suojat ostan kyllä halvimpia mahdollisia, koska Leevin jalka-asennoilla ja liikevirheillä se hakkaa suojat äkkiä kauheaan kuntoon. Kenttäsuojat tosin taitavat tulla olemaan Dalmarin... Perus kisasuojat taidan kuitenkin ostaa esimerkiksi Hööksiltä, joudun uusimaan ne varmaan vuosittain, jos haluan pitää suojat siisteinä.

Miksi panostan hevosen varusteisiin näin paljon? Pienellä varauksella, laatu kestää. Kurrella on Pommacille vuosia sitten ostetut neljänkympin Eurohunterin suitset ja ovat loistavassa kunnossa, mutta niin vaan Wahlstenin valjaat ovat jo tuntumalta erilaiset kuin aikaisemman Finntackin valjaani. Tunnen itseni oikeasti joka kerta hulluksi ostaessani jotain hinnakasta, mutta mihin muuallekaan sen rahan pistäisin ;)

Vaikka itse tykkään ostaa laadukasta ja tiettyjä merkkejä, en karsasta halpaakaan - esimerkiksi vaatekaappini on hyvä esimerkki tästä, ratsastanhan pitkälti Hööksin ja H&M:n vaatteissa. Olen aina ollut kallis maultani, mutten kuitenkaan arvostele muita heidän käyttämiensä varusteiden perusteella. Varusteilla ei taitoa saa, vaikka kuinka haluaisi! Minulle sopii varuste- ja tekstiiliurheilu, mutta yritän sen lisäksi opetella myös ratsastamaan :)

Suositko sinä merkkitavaraa?

4 kommenttia

  1. Heippa!
    Kiva lukea Leevin kuulumisia, vaikka itse kutsuin sitä Taaviksi :) Leevi oli minulla neli- viisi vuotiaana ja olen sen laittanut silloin satulaan. Suosittelen kokeilemaan Prestigen satulaa, ainakin nuorena sille sopi Versailles hyvin selkään. Ja tosiaan loimista silloinkin ne Bucasit oli parhaimmin istuvat :) Herralla on vähän kallis maku vai miten se menee. Toivottavasti joskus nähdään kisoissa. Ai niin mulla on tosiaan samasta emästä 2002 syntynyt Repe
    Terkuin Ansku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan! Maailma on selvästi hirveän pieni, kiva kuulla teistä näin! Marianna on muutaman sanan Repestä kertonut :)
      Meille on itse asiassa tulossa Versailles kokeiluun. Hiukan puhaltelin ajatuksesta jo, kun satula mennee vaihtoon vielä toisen kerran kohtuu lyhyen ajan sisällä, mutta... Edelleen, satula on väärä paikka säästää. Leevi on vielä kalliimpi, mitä Kurre on ikinä ollut - ja se on jo saavutus tällaisen varusteurheilijan käsissä ;)

      Poista
  2. Niin samaa mieltä olen kanssasi, niinhän se on että köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa! Yksi asia pisti kuitenkin silmään, kyllä niihin suojiinkin kannattaa panostaa jos kerran virheasentoja löytyy! Whalstenilta sopivaa hivutus- ja polviuojaa ( tai mitä tarvitseekaan?) ja kisoihin sitten vähän edustavammat! Kyllä niiden suojien täytyy sitä jalkaa suojata, horzen lörppö suojat ovat ihan tyhjän kanssa meillä, vaikka poni ei pahasti hivutakkaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kyllä istuvat ja tukevat suojat, ajattelin tätä kirjoittaessani jotain tyyliin vereduksen suojia :) Meillä on nyt hyvin palvelevat jacsonin jännesuojat edessä ja HKM:n hivarit takana. Kurrellehan en ole edes muulta merkiltä kuin HKM:ltä löytänyt tarpeeksi matalia etusuojia.

      Poista