28. marraskuuta 2013

Tallinvaihtoa!

Voi Leevi minkä teit!

Tallikaverini eiliseltä
Sovittelin eilen Leeville loimia ja jumahdin tallikäytävälle nojaamaan yhden karsinan ovea vasten kyykkyyn ja taisin whatsapata jonkun kanssa. Pian näkyi silmäkulmassa liikettä. Minä ihan tosissani luulin, että nämä kaverit menisivät talviunille? Meillä on kuitenkin ollut jo pari viikkoa yöpakkasia! :D

Tänään on ollut siltä osin huono päivä, että nukuin viime yönä ehkä kaksi tuntia. Kärsin ajoittain unettomuudesta ja viime yönä sattui sitten se uneton päivä... Koulussa pysyin vielä suurinpiirtein hereillä, mutta ai että kun alkoi väsyttää ajellessani Noormarkkuun hakemaan ihanan Maaritin lupaamaa Murun estesatulaa Leeville lainaan. Oma penkki on sovituksessa ja meille sovitellaan uutta näillä näkymin sunnuntaina, onneksi saatiin lainasatula tähän väliin :) Murun kiefferiä mallailtiin yhteistuumin Maaritin kanssa Leevin selkään, kun käytiin Murun kotitallilla tähystyksessä ja todettiin se yllättävän sopivaksi. 

Satulan kanssa palailin maisemareittiä takaisin Poriin ja kotitallille, jossa ensin ratsasin isän jääkaapin ja sitten vääntäydyin ratsastushousuihin. Painuttiin Leevin kanssa tuuliseen maastoon ja melkolailla oli poitsulla virtaa vanttuussa, se retale ehti peräti heittää kerran 180 astetta ympäri lähteäkseen takaisin kotiin - nähdessään oravan kiipeävän puuhun. Ei voi muuta sanoa, kuin että tuo lainakieffer on onneksi to-del-la tukeva ja nukkuva pilotti pysyi kyydissä! Maastossa saatiin pieni vetoapu naapuritallin ravurilta, jonka perään lähdettiin reippaalla hevosella. Olisin halunnut kävellä vähän pidempään, mutta Leevi tuntui varsin räjähdysalttiilta eilisen vapaan ja tämän päivän hillittömän tuulen takia, joten katsoin parhaaksi vain ravata kiltisti eteenpäin.

Leevi ja sen "ihana" sisätoppis... Tuo on kamalan värinen! :D
Pitkien ravien jälkeen laukkailtiin rauhallisesti takasuoralla, käytiin vähän rämpimässä puskassa - Leevi on selkeä tuleva kenttäheppa! Se olisi halunnut ravata hämärässä metsässä - ja laukattiin vielä suora toiseen suuntaan. Poni oli superpositiivisella mielellä koko ajan :)

Kotona jalka- ja mahapesujen jälkeen karsinoita siivotessa löysin syyn vaihtaa hepat nyt tyhjänä olevaan, karsinoiltaan aavistuksen pienempään (eli niihin 9m² karsinoihin) talliin. Leevin tapa kiertää karsinassa ympyrää ja hokit ovat tehneet tehtävänsä ja ruuna on kovaa vauhtia menossa lattiasta läpi! Leevin karsinan pohja oli tarkoitus uusia ensi kesänä, mutta Leevi on laittanut sen nyt remonttiin vähän aikaisemmin. Vedetään nyt tyhjään talliin Leevin karsinaan kumimattoa lattiaan vastaavan vahingon ehkäisemiseksi ja siirrän hepat uusiin yksiöihin varmaankin lauantaina, huomenna kun olen noin 14h töissä.

Poden huonoa omaatuntoa, koska en ole tehnyt Kurren kanssa kunnolla mitään koko viikolla. Lauantaina aion korvata myös tämän ja antaa lapselle rakkautta koko viikon edestä! Poni tosin luultavasti on minulle vihainen, kun on saanut vain perushoidon ja pikapusut iltaisin.

Aamujen pimeys on masentavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti