18. marraskuuta 2013

Leevi lääkärissä ja söpöin poni ever!

Elämä hymyilee!
Perjantaina Fanni ratsasti Kurren sen jälkeen, kun mulla oli ollut Wilkun tunti. Kurre odotti traikussa tunnin ajan ja hoidettuani Leevin koppiin, päästin Kurren hetkeksi juoksemaan vapaana. Alkukiitolaukkapierupukitukset jäi videolta, kun tajusin kaivaa puhelimen esiin vähän viiveellä - mutta kuinka hauskaa voi pienellä ponilla olla tyhjässä maneesissa? Tykkään irtojuoksuttaa ponia kun sattuu sopiva väli ja ponikin tykkää :)

Fanni ja Kurre menivät puomisarjaa, 3 puomia, 3m väli ja taas 3 puomia. Nostin puomeista vielä toisen pään ylös niin, että joka toinen oli nostettu samasta päästä - harjoitus näytti Fannin äidin silmiin tosi sekavalta, mutta poni ja tyttö selvittivät homman erittäin tyylikkäästi!

Puomeja isompi juttu oli eka kerta laukkaa. Kurre honasi noston paremmin tuon kolmen viikon aikana, kun vain Wilkku ratsasti ja nyt totesin, että koitetaanpa nostoja. Otettiin ekat nostot liinassa ja autoin juoksutuspiiskalla, jotta saatiin ekat nostot varmasti tehtyä - ja pian parivaljakko viiletti ihan keskenään pitkin uraa! Fanni teki todella hyviä nostoja Kurrella, vaikeampaan suuntaan tuli muutama huti mutta tilanne rauhoitettiin ja koetettiin uudelleen. Olen ihan superylpeä molemmista! Fanni pysyi rauhallisena ja antoi selkeät avut, Kurre teki ihan mielettömiä nostoja. Tästä se lähtee!

Koska Kurresta ei vain voi saada tarpeekseen, tässä vielä pientä lisäysharjoittelua parin viikon takaa! Wilkku kyydissä.Leevi kävi tänään keuhkotähystyksessä ja onneksi kävi, sillä saatiin tietää kaksi asiaa - ensimmäisenä epäilemäni limamäärä osoittautui todeksi ja saatiin norsukuuri limaa irrottavaa, kahden viikon kuuri edessä. Toinen löydös olikin iso yllätys, joka selittää Leevin yskimisen. Ruunalla on henkiorven alaosa ahtautunut V:n muotoiseksi! Ahtaumaa on arviolta 10%, joka aikaansaa Leevin yskimisen, muttei vaikuta ruunan käyttöominaisuuksiin mitenkään. Olin ehtinyt matkalla Rehulaan jo maalata piruja seinille yksin autossa, mutta helpotus oli ihan mieletön kun tuomio tuli. Tällä hetkellä Leevi on niin räkäinen, että se ärsyttää ruunaa yskimään hieman enemmän, mutta yskän pitäisi lievetä satunnaiseksi liman lähtiessä liikkeelle kunnolla. Kysyessäni kenttäkilpailuista, toivotettiin lähinnä onnea kilpailuun ja tällainen ahtauma haittaisi vain, jos Leevi olisi kilpaileva ravihevonen. Ravihevosen hapenottokyvyn on oltava maksimaalinen, kun taas harrasteen ja tutustumisluokan (kuin vielä helponkin) maastoestekokeetkin ovat vielä sen verran helppoja, ettei ahtauma haittaa.

Hyvillä mielin Maijaan hyppäämään ja huomenna Oonan kanssa ryskimään Pinomäen puskiin, eli säätiedotuksen mukaan märkä kiipeilymaasto odottaa!

2 kommenttia

  1. Kurre on super!
    Olis kiva testata kuinka kauan Nilpa jaksais rallittaa ympäri maneesia, koko poni menee kesät talvet sekaisin siitä kun pääsee laitumeen rallittamaan..

    VastaaPoista