13. marraskuuta 2013

Kouluratsastuksenpoikasta

Edellisessä wanted-postauksessa oleva kuva kertoo eilisestä kaiken tarpeellisen. Nappasin kuvan ajaessani maneesille ja tuo kaikennielevä PIMEYS on niin masentavaa! Oli pimeää jo kun pakkasin Leevin auton kyytiin ja vielä pimeämpää, kun lähdettiin kotiin. Tule jo, talvi ja lumen tuoma valo! Kaiken päälle vettä tuli koko päivän ihan huolella.

Wilkku pitää meikäläiselle tunnin perjantaina ja ajattelin valmistautua tuuppaamalla hiukan harjoitusravia jo etukäteen. Leevi hiihti ympäri maneesia hillitöntä vauhtia kun pääsin selkään ja aloin aikalailla heti hakea sitä eteen-alas ja tein erilaisia kaarevia uria käynnissä saadakseni pikkuhiljaa hevosta lyhyemmäksi ja lihaksia lämpeämään. Pyörittiin isoja ympyröitä, loivaa kiemuraa, vähän kaikenlaisia koukeroita. Taivutin suorilla hevosta ulospäin ja pidin ulkoasetuksen myös kaarevalla uralla. Olin oikeasti tosi hämmästynyt, kuinka hyvin hevonen toimi! Oli rento niskastaan ja positiivisen tuntuinen selkään. Ravatessa vasen kierros oli jotenkin tosi vaikeaa, eikä hevonen olisi halunnut rentoutua millään - oikeaan kierrokseen se taas naksahti heti itsestään peräänantoon, kun pilotti muisti pitää pohkeet lähellä. Ravissa tein kauan töitä, ympyröillä hain hevosta pyöreäksi ja astumaan alleen ja muutamia kertoja tultiin keskihalkaisijaa pitkin. Leevillä on selkeitä ongelmia keskihalkaisijalla suoraan kulkeminen, kun ei ole seinää kummallakaan puolella, eli tätä treenataan paljon ja pyrin muutenkin ratsastamaan irti seinästä. Muutama laukannosto ympyrällä ja lävistäjä laukkaa, raviinsiirtyminen uralle tullessa. Pari ravi-laukka-ravi-siirtymistä vielä keskiympyrällä, pitkät ravit eteen-alas ja loppukävelyt.

Leevi seurasi mammaa kiltisti vapaana, kun keräilin kakit lopetettuamme. Hiukan tuli hevoselle hiki, mutta Leevikin klipataan sunnuntaina :) Saan shoppailla, eli ratsastusloimi Leeville ja eilen klikkasin Kurrea varten enkkuviltin kohti kotia. Leevikin saa vielä omansa! Leevi tarvitsee kyllä myös harjaparturin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti