12. marraskuuta 2013

Pauliina Marttilan valmennus

Eihän tästä valkusta ole vasta kuin... 9 päivää! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan

Hyppäsin Marttilan silmän alla tehokasta jumppaa Leevin kera tuossa pari sunnuntaita sitten. Meitä ei ollut kuin yksi ryhmä ja valmennuskin venähti tunnista lähes kahteen tuntiin :) Tehtiin Pauliinan sanojen mukaan talvikauden harjoituksia, eli tekniikkaa ja jumppaa pienillä kavaleteilla ja esteillä.


Ihailkaa piirrostaidennäytettäni! Tämähän sitten ei ole ihan mittakaavassa! Pitkän sivun mukainen linja oli alkuun ravipuomeina ja loppuun siitä korotettiin joka toinen pikkupystyksi jumppasarjana. Pääty-ympyrällä tultiin laukassa kolmen toisesta päästä korotetun kavaletin innarisarjaa ja kulmassa oli kaksi kavalettia lisää. Kulman kavaletteja mentiin omatoimisesti, kun mahtui ja pääharjoituksina toimivat kaarevan uran kavaletit ja tuo suora linja.

Raviverryttely suoritettiin itsenäisesti ja hyväksikäytettiin erityisesti noita suoran linjan ravipuomeja. Sain Pauliinalta samaa täsmäapua kuin Wilkultakin jokin aika takaisin, saadakseni Leevin takaosan kunnolla töihin ja jes, sieltähän se tuli! Ja tulipa vielä niin, että kontrolli joka jalkaan säilyi läpi siirtymien. Kun aloitettiin pääty-ympyrällä olevien kavalettien tulo laukassa, vasen kierros tuntui lähinnä laukan säilymisen kanssa vaikealta. Vasen on Leevin heikompi kierros ja siinä saa ihan tosissaan tehdä töitä, että homma meni sujuvasti ja ilman pudotusta raville, kun olin apujen kanssa liian hidas. Hevonen kuitenkin kääntyi hyvin ja homma alkoi pikkuhiljaa sujua. Kierroksen vaihtuessa oikeaan ne ongelmat vasta alkoivat :D Mun piti tuoda hevonen esteille ulkoasetuksessa pitääkseni kontrollin sisälavaan ja voi kiasus kun voi olla vaikeaa! Laukka on sujuvampaa tähän suuntaan, mutta mun kääntäminen oli jotain ihan muuta! Mulla on vaihtunut oma huonompi kierros nyt oikeaan, jossa hukkaan helposti ulkoavut ja nyt se näkyi NIIN selkeästi. Onneksi kaikilla muillakin osallistujilla oli oikea kierros paljon hankalampi!

Harjoitus alkoi sujua mitenkuten, jäi ihan ok fiilis. Loppuun tultiin vielä pitkän sivun linjaa vasemmassa kierroksessa muutamaan otteeseen. Maapuomi - ristikko - maapuomi - pysty - maapuomi - okseri. Estekorkeus pysyi maltillisena ja Leevin kanssa tultiin linja kolmesti. Eka kerta oli ihan ok, mun tarvii pysyä supertarkkana väleissä jotta vauhti pysyy kunnolla yllä eikä hidastu. Toisella kertaa en ihan rehellisesti sanottuna tiedä mitä tapahtui, mutta Leevi meinasi kompastua ensimmäiseen ristikkoon, veti multa ohjat kädestä ja loppulinja mentiin tyylipuhtaasti ilman ohjia. Hevosen piikkiin meni kuulemma tämä, armas ratsuni vähän niinkuin unohti nostaa takajalkansakin esteestä yli :D Pauliina kehui kyllä hevosta tästä, hyppää selvästi sen mitä eteen laitetaan, hyvin kävi ohjaus pelkkien pohkeiden avulla! Viimeisellä kerralla linja oli hyvä ja sujuva, kannustin hiukan väsähtävää Leeviä raipalla väleissä ja saatiin sujuva linja. Lopetettiin meidän kohdalta tähän ja loppuun kunnon ravit eteen-alas ja pitkät loppukäynnit.

Tykkäsin valkusta kovasti, kotitehtäviksi saatiin Leevin kanssa paljon puomi- ja kavalettityöskentelyä takaosan vahvistamiseksi. Seuraavan kerran Pauliinan silmän alle 7.-8.12., eli maksan itselleni joululahjavalmennuksen :) Alla harvinaista herkkua, eli kuva minusta itsestäni ja Leevistä. Tämän nappasi Emma muutama viikko sitten. Ratsastusvarustukseni ei ole normaali alla olevassa kuvassa, enkä suosittele kenellekään edes 15min ratsastusta tennareilla ja ilman kypärää.

(c) Emma P.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti