30. marraskuuta 2013

How was my day?

Pitkä päivä takana!

Aamulla hevosia treenaamassa feat. Italiasta ostettu ravipipo
Aamun vietin tallipäällikkönä vanhassa työpaikassani ja siivosin tallin sekä ajelin muutamia hevosia. Olin tänään eilistä vikkelämpi karsinansiivoaja ja harmitti NÄIN paljon, etten ottanut puhelinta taskuun istuessani ensimmäisen ajokin kärryillä! Oli uskomattoman kaunis auringonnousu ja kuulas ilma. Tämän päivän ajokit olivat mukavia ja olen kaksi päivää nautiskellut saadessani pitkästä aikaa touhuilla kunnolla ravitallilla. Vaikka joka kerta muistankin, miksi istun nyt SAMK:in penkeillä viikko viikon perään, on mahtavaa välillä nollata aivoja ja hölkätä hevosten kanssa. Ok, aamun ihana ilma vaihtui pian räntäsateeksi ja olin litimärkä vaihdettuani tarhahevoset päivällä, mutta hyvä sadepuku päälle ja viimeisen kanssa eikun menoksi! 

Uusi loimi!
Leevin kanssa kipaistiin kiipeilemään ja loistava tuuleni senkun jatkui. Leevi oli ihanan rento ja positiivinen, ei yskinyt kertaakaan - onko kaikki lima vihdoin ulkona? - ja oli vaan niin lutunen! En oikein tiennyt lenkille lähtiessä mitä olisin Leevin kanssa tehnyt, kiipeilymäelle on helppo ja nopea lähteä. Edelleen nautiskeltiin entistä hienommasta ilmasta! Jos aamulla sain ajaa auringonnousuun, nyt ratsastin sen laskuun. Yltiöromanttista. Kiivettiin mäkisarja ylösalas kolmesti ja nyt maan ollessa jäässä uskalsin tehdä koko mäkilenkin, johon kuuluu jyrkkä alamäki ja joka on ollut tosi liejua jo ainakin kuukauden, enkä ole uskaltanut sitä mennä lainkaan. Nyt hevonen sai hyvän otteen pohjasta, joten sinne siis! Kiivettiin käynnissä ja selvästi Leevi siitä jonkin verran väsyi, mutta kiltisti piti askellajin pyydettynä kaikkein jyrkimmälläkin pätkällä.

Kotona kaivoin tuon kaulakappaleellisen 200g Horse Comfortin tallitoppiksen ruunalle päälle ja oli pakko ottaa siitä kuva. Loimi on ihana! Väri on tosi hyvä ja loimi istuu Leeville tosi hyvin. Takana karsinan oven päällä oleva toppis etsi tiensä pesukoneeseen ja jatkaa matkaa Riding Sportin Annen ompelukoneen alle, siitä pienennetään kaula-aukkoa reilusti. Harrastan ihan liian kapeita hevosia!

Pyysin myös tämän loimen myyjää vinkumaan Horse Comfortille, että olisi suotavaa tehdä tätä loimea myös koossa 115cm. Kurrekin haluaa omansa.

Talliapulainen vetojen jälkeen
Leevin ratsastuksen jälkeen heitin ajokamat autoon Kurren ohella ja ajoin raviradalle. Koko ajan hämärsi enemmän, joten poni vauhdilla valjaisiin ja lenkille! Olen ollut tosi laiska treenari nyt vähän aikaa ja poni oli aivan täpinässä päästessään juoksemaan. Lämmitin ponin radalla ja ajoin pari vetoa hiittisuoralla ja... Oh my. Lähetin Wilkulle spontaanin kiitosviestin, jossa kiittelin poniin laittamaansa vaivaa, koska poni ei ole suurinpiirtein ikinä tuntunut näin hyvältä kuin tänään! Se viiletti hiittisuoraa pitkin kuin rasvattu salama ja tuntui käteen ihan jäätävän hyvältä. Kelloa ei ollut mukana, mutta jos saadaan balanssi myös hokkikengässä hyväksi, eiköhän Kurrea kehtaa talvellakin juoksuttaa.

Meillä ei tosiaan ole hokkikenkiä Kurrella, Leevillä kyllä. Kengittäjä selvästi välttelee vastaamasta allekirjoittaneelle puhelimeen, tosin tiedän sen puhelimen soivan taajaan tahtiin muidenkin tarvitessa hokkeja... Jatkan pommitusta. Hyvää kengittäjää ei vaihdeta tämän takia.

Huomenna tulee pientä treenipostausta Wilkun tunnista ja joulukalenterin ensimmäinen luukku aukeaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti