1. syyskuuta 2013

Viikonloppu

Täällä potee omistajaporras koko ajan pahentuvaa flunssaa. Perjantaina tuli kurkku kipeäksi työvuoron aikana, eikä eiliset kaverin kihlajaiset auttaneet asiaa.


Eilen kävin Idan kanssa maastossa ja Leevi oli varsin viritetty alkumatkasta pakon edessä oltuaan 2 päivää vapaalla. Tehtiin mm. tyylipuhdas levade pikkulintujen avustamana :) Vaikka Leevi kyttäili ja säpsyili, se ei kuitenkaan yrittänyt poistua pelipaikalta ja Idan liittyessä Killin kanssa seuraan, alkoi Leevikin vähän rentoutua. Mentiin peruslenkki, pitkät käynnit ja kierros ravia, kierros laukkaa. Oli kivaa, Leeviltä alkoi peräti löytyä vähän jotain reippaampaa vaihdettakin laukassa! Satulan alla on nyt karvaton mattes yksillä takapaloilla ja seurailen hikijälkiä.



Kurre oli illalla Wilkun ratsastettavana ja oli tosi jäykkä alkuun. Parin viikon kevyt saikkuilu ja jännittyneenä kärryistä kävely oli tehnyt tehtävänsä... Wilkku sai ihan tosissaan runtata sisäpohjetta läpi ja hyvin huomasi, paljonko kunnon läpiratsastuksesta on aikaa. Kurrella on ratsastaessa oikea kierros paljon vasenta vahvempi, vasen on selvästi ravitreenatumpi ja ravi on tosi tasapainoista, mutta laukka paljon hankalampaa nostaa ja löytää tasapaino.


Alkaessaan kunnolla vertyä, alkoi ponikin taipua pikkuhiljaa ja parantui huomattavasti loppua kohti. Laukat nousi kuitenkin oikein yllättävän hyvin, olin itse ihan varma, että tauko ratsastuksessa olisi vaikuttanut siihen. Oikea koko ajan hyvin, vasempaan oli sitä kangertelua.



Tyytyväinen olen taas poniin, vaikka kangerteltiinkin. Toivottavasti saadaan pian aikataulut sopimaan ja Wilkku ehtii pitämään Fannille tunnin ja käymään sen laukannoston läpi, niin päästään hiomaan laukkaa enemmän. :)



Tänään käytiin Fannin kanssa keventämässä Kurre ja Leevi metsässä. Olisi ollut hyvä lähteä maneesille treenaamaan, mutta oma kunto ei kyllä olisi kestänyt. 

5 kommenttia

  1. emmä kyl antais noin ison ihmisen ratsasaa kurrella...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei luoja, ei toi ole edes liian iso!

      Poista
    2. Wilhelmiina painaa vielä raskauden jälkeen noin 54kg, Kurren montepainoraja olisi 65kg. Pidän Wilkkua ennemminkin juuri sopivana, kun ei pituuttakaan todennäköisesti enää veny :)

      Poista