8. syyskuuta 2013

Tallimaraton jatkuu

Minulla ei selvästi ole elämää, vaan tänään kilahti reilu 6h talleilua mittariin. Sen kunniaksi postauksen ainoana kuvituksena toimii Leevin laukkakuva torstailta, kun Ida kävi kaverin selässä.


Leevin kanssa käytiin aamukävelyllä ja marssittiin Pinomäki-sightseeing-kävelylenkki. Jalka oli enää hiukan turvonnut ja näytti hyvältä, mutta pelasin varman päälle ja kävelyttelin hevosta, huomenna sitten paluu normaalitreeniin josko tiistaina päästäisi hyppäämään. The tuleva vakuuttava kenttähevonen kyttäsi puukasoja matkalla, niitä käytiin haistelemassa ja toteamassa vaarattomiksi. Erästä ravitallia lähestyessä aloin kyllä nauraa jo pitkältä, sillä keskellä tarhaa huristeli avant-kiinteistötraktori kauha ylhäällä ja salaojaputkia kauha täynnä... Leevillä taisi olla aika kauhistunut ilme, mutta ohi mentiin kun kerran käsky kävi. Matka jatkui leppoisasti, aurinko paistoi lämpimästi ja puinnit oli käynnissä, varsin idyllistä siis.
Kunnes päästiin metsän reunaan ja ampumaradalla taisi olla joku konekiväärin kanssa. Leevihän oli sitä mieltä, että joutuu metsässä maalitauluksi. Minä totesin, etten tosiaankaan lähde kiertämään koko pitkää lenkkiä uudelleen toiseen suuntaan, herra on hyvä ja marssii sinne metsään. Jonkin aikaa tahkottiin ja peruuteltiin, mutta lopputulema oli hyvin hyvin kumipallomaisesti liikkuva hyvin hyvin jännittynyt hevonen, joka kohtaloonsa alistuneena ravasi pitkin metsätietä. Kovasti poitsu sai kiitoksia, kun vihdoin uskalsi kavionsa metsän puolelle asettaa ja ravilla edettiin, jottei jäisi paljoa miettimisaikaa jos alkaa hirvittää. Kotona takaisin ulos ja Fannin laittaessa Kurrea saivat tarhaan jäävät ruokaa, Ella päiväheinät numero 2 popsittuaan jo Kurren kanssa jonkin verran, Leeville eka satsi.

Fanni ja Kurre treenasivat käynnissä ja ravissa omaa lemppariharjoitustani, eli noin 15m voltti lyhyille sivuille, pitkille sivuille loiva kiemuraura. Tässä tulee koko ajan asetuksen vaihtoa ja kääntämistä, eli vähän aivojen käyttöä itselle ja ponille, mitä pitää tehdä milloinkin. Harjoitus sujui hyvin molempiin suuntiin ja loppuun tehtiin vielä loivia pohkeenväistöjä, jotka sujuivat myös hienosti molempiin suuntiin :) Annoin Fannille kotona jalkaan ponikannukset, joista oli selvästi apua, Kurre kun vaatii tosi paljon pohjetta ja tyyli on erilainen, johon Fanni on tottunut.

Kotona siivosin tallin ja öljyttyäni eilen Leevin estesuitset ja rintaremmimartingaalin, "innostuin" pesemään ja öljyämään varsinkin ponien suitsia. Melkoisesti slurps vaan kuului, kun upotin suitsien osia öljyyn :) Huomenna tarkoitus vielä öljytä Kurren ja Leevin satulavyöt illalla Leevin liikutuksen jälkeen. Kurre on huomenna vapaalla ja viimeistelen sen tiistaina Porin perjantaihin, Leevi harrastaa huomenna sitä kuuluisaa kouluratsastusta. Kengittäjä tulee puoli neljältä, eli saa nähdä mihin aikaan huomenna kotiudutaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti