7. syyskuuta 2013

Heppailulauantai

Olen tällä keskiviikkoon asti yksin kotona poikaystäväni reissatessa Saksassa ja otin kaiken irti siitä, ettei kukaan odota tallilta kotiin. Tallilla tuli vietettyä pitkästä aikaa 7,5h yhteen soittoon ja mukavaa oli! 

Ensimmäisenä pääsi Ella valjaisiin ja ylensin sen isojen tyttöjen joukkoon ja otin ekaa kertaa riimun pois päävehkeiden alta ajon ajaksi. Ei ollut ongelma eikä mitään, Ella ei edes nojaillut ketjuihin mitä normaalisti tekee. Jätin myös korvat auki ekaa kertaa since eka opetuskerta meillä, ensin Ellallahan oli pumpulit + huput, sitten enää pumpulit ja nyt tosiaan eka kerta kokonaan korvat auki. Vaikka ampumaradalla oli alkamassa jonkinasteinen uusi Suomen sota ja välillä kuulosti, että olisivat ampuneet suurinpiirtein tykillä - Ella hölkkäsi hienosti eteenpäin sen pahemmin huomiota kiinnittämättä! Olin tosi iloinen, Ella kun on ollut tosi ääniherkkä. Normaaliin tapaan kyttäiltiin sivuille metsään, mutta lenkin lopussa ravailtiin reippaasti eteenpäin. Ella vuollaan maanantaina ja tarvii vaan muistaa sanoa kenkääjälle sen osuvan takakaviolla etukavion pohjaan, josko asialle voisi tehdä jotain kulmaa fiksaamalla. 
Kotona Ella pääsi kokovartalosuihkuun ja pesin sen harjan- ja hännäntyven hexocililla, sillä Ella on hangannut itseään jonkin verran karsinassa. Meillä on hillittömästi ötököitä ja toivon hexocilkäsittelyn auttavan, rasvataan seuraavaksi ellei auta.

Kurre lähti lenkille tässä välissä, enkä käsitä mistä se on päättänyt kuumua noin hillittömästi! Isä päästi meidät irti ja lähdettiin melkoista hyppyä liikkeelle, tosin kärryiltä alkusyöksy on helppo hallita ja se loppuu lyhyeen. Kurrella oli sekkivehkeet päässä ja lämmitän aina sekki auki, sanoin katsovani erikseen metsässä, uskallanko tulla alas kärryiltä ja vetää sekkiä kiinni vai ajellaanko vedot sekki tyynesti auki :)
Lämmityksessä Kurre oli veeeteeeläää, käveli pitkät alkukäynnit ihan suosiolla ja hölkkäsi kunnon mummovauhtia. Kun hyppäsin kiinnittämään sekkiä, alkoi tinttaaminen ja poni yrittikin poistua horisonttiin. Olin siihen valmistautunut, eli pysyimme yhtenä yksikkönä... Vetosuoralle kääntyessä ponilla keitti jo melkein yli ja istuin vaan hiljaa kärryillä ja annoin mennä. Eka veto mentiin vielä suht hiljaa, päässä kääntyessä lähdettiin tasajalkaponnistuksella liikkeelle ja mentiin niin että hippulat vinkui. Kolmas veto sujui samoissa merkeissä, istuin hiljaa kyydissä ja poni riehui menemään. Välipalauttelut ja vielä 2 vetoa, joista eka taas hiukan hiljempaa ja toinen reipasta. Sekki auki ja kävellen kotiin.
Kurre kirjaimellisesti valui hikeä ja pistinkin klippaajalle viestiä, pääsisikö vetämään tuuletusluukut ponille kylkiin. En raaskisi ajella vielä kokonaan... Kotona suihkun jälkeen ja kylmäsuojat jaloissaan Kurre auttoi ahkerasti  isää asentamaan tallin uuden liukuoven kiskoa paikoilleen. Mitä me tehtäisi ilman meidän jokapaikanhöylä Kurrea?

Leevi oli vuorossa viimeisenä ja sitä harjatessani löysin sen etujalasta vekin. Etujalka alkoi olla turvoksissa ja löytyi myös verta, epäilykset kohdistuvat Ellaan. Jalka ei kuitenkaan ollut puristusarka ja Leevi liikkui puhtaasti, joten lähdin sen kanssa liikkeelle kuitenkin. Käveltiin kiipeilymäelle saakka, mentiin mäki kerran kävellen ylös-alas ja ravailtiin kotiin päin, käytiin vielä ottamassa pieni rauhallinen laukkapätkä metsässä. Leevi oli kovin menossa ja innoissaan päästessään laukkaamaan, se alkaa selvästi yhdistää mikä on laukkasuora :) En kuitenkaan antanut sen laukata reipasta, vaikka kevyessä istunnassa mentiinkin. Treenasin omia jalkalihaksiani maastoestejalkkareilla, ai kiasus kun tulee reidet huutamaan hoosiannaa... Kotona puhdistin Leevin haavan pesubetadinella ja lätkäisin viimeisen lääekaapista löytämäni animalintexin siihen päälle pintelillä. Turvotus ei ollut kokonaan laskenut liikutuksessa ja pyysin isää raportoimaan heti aamulla jalan tilanteen, kun vie hevoset ulos. Katsotaan, askarrellaanko huomenna betadinehaudetta...

Huomenna Leevi ja Kurre harrastavat kouluratsastusta, Fanni tulee ratsastamaan Kurrella. Leevi sillä varauksella, että jalka on siinä kunnossa, muuten käydään vaan kävelemässä jos (kun!) hevonen ei onnu. 
Leevi ja Kurre hierottiin tiistaina ja Leevi oli hyvässä kunnossa, hieman toispuoleinen. Kurrella oli pitkästä aikaa yllättävän jumissa lavat ja kaula ja lannerangasta löytyi lukko, joka lähti kraniolla auki. Tänään se ravasi irtonaisesti ja käytti hyvin koko kroppaansa. Kurre luonnollisesti jumiutuu ravaamisesta, kun juoksee pää ylhäällä eikä se ole mikään ihanteellinen rakenteeltaan. Kuukauden päästä taas uudelleen, silloin käydään myös Leevi läpi ja tsekataan, onko mitään muutosta tapahtunut :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti