3. syyskuuta 2013

Superponi ja rento fiilis

Iiiihana päivä tänään! Olen edelleen tukossa kuin mikä, mutta silti oli hirveän mukavaa. Mamma-poniaikaa vietettiin Kurren kanssa, eli kahdestaan lähdettiin maneesille ja kasasin neitiä varten ristikko - 2,5m - ristikko - 4,5m - pysty - 5m - okseri-linjan sekä kävelytin ponin Wilkulle valmiiksi. Suloisia miniesteitä oli maneesi täynnä ja tein vielä yksittäisen ristikon pääty-ympyrälle verkkaesteeksi, kun Wilkku alkoi verkata ponia. Poni oli huomattavasti parempi kuin viimeksi heti alussa ja se verryteltiin ympyröillä ravissa ja laukassa. Alla on videolla kokoelma hyppyjä ilman ääniä, sillä kälätimme Wilkun kanssa kuin ompeluseuralaiset :)


Tehtävähän itsessään oli Kurrelle vaikea, useampi este ja laukalla. Hienosti pieni pallero selvitti tiensä yli esteiden! Poni oli ihan liekeissä ja alkoi ekaa kertaa ratsastaessa peräti kuumeta, se näytti NIIN tyytyväiseltä itseensä aina linjan jälkeen saadessaan tietenkin ihan hillittömästi kehuja Wilkulta. Paljon omahyväisemmän näköistä ponia ei olisi voinut olla. Hiukan alkoi tulla väsy loppua kohti ja kokemattomuus näkyy, mutta jokainen aloittaa jostain. Olen niin hirveän tyytyväinen siihen, että Wilkku viitsii tuota ratsuttaa ja antaa eväitä tulevaisuuteen. Esteillä varsinkaan kokematon poni ja nuori ratsastaja kun ei ole se paras mahdollinen yhdistelmä. 



Leevin kanssa käytiin kiipeilymäessä riehumassa ja kolmesti tallusteltiin mäki ylös, jyrkkä puoli alas vain kerran pohjan ollessa paikoin tosi liukas. En viitsinyt riskeerata ja mentiin sitten loivaa keskimäkeä alas ja vaan ylösnousumäkeä sitten. Ensin ravissa, sitten käynnissä ja lopuksi vielä laukassa, hienosti poitsu kiipesi! Ajattelin ekalla kiipeilykerralla, ettei Leevin kunto kestä kävellä koko jyrkkää ja kohtuullisen pitkää mäkeä ylös, mutta jaksoihan se! Käyntimäen jälkeen se jonkin verran kompasteli takajaloillaan, eli päättelin sen käyneen kuitenkin aikalailla polvien päälle. Menomatkalla tein jonkin verran käynti-ravisiirtymisiä ja Leevi oli hyvin pohkeen edessä, joten jatkoin kuumentamista ja kotimatkalla tehtiin käynti-laukka-ravi-käynti-siirtymisiä. Minulla oli ruutitynnyri allani, mutta tosi hyviä siirtymisiä! Keskityin saamaan hevosen reagoimaan heti kun halusin ja itse pysymään pehmeänä kädestä läpi siirtymisen. Onnistui! Olin sekä itsestäni että hevosesta ylpeä, itse jään helposti varsinkin käynti-laukka-siirtymisessä vähän kädestä hitaaksi, samaten kuin siirtymisissä alaspäin. Saa nähdä, mitä tulee kun seuraavaksi treenataan siirtymisiä kentällä.

Minulta on mennyt vihdoin hermot tämänhetkiseen kypärääni ja hoidettuani Leevin ja kylmäpussit jaloissaan sisällä kuivatelleen Kurren takaisin tarhaan, nappasin vielä kumijalan alle ja huristelin Riding Sportiin kypäräostoksille. Menin ostamaan halpaa kotikypärää ja lähdin kotiin Lami-Cell Swarovski kainalossa... No, tämä saa kyllä toimittaa ainoan kypärän virkaa :D Tykkään kovasti! Kypärähän on tosiaan säädettävä ja istui päähäni tosi hyvin, joka on harvinaista näinkin "halvassa" kypärässä. Päälläni tuntuu olevan kallis maku. Häikäisen kaikki koulutuomarit tämän kanssa, todennäköisesti kauhusta.


Kuva Hööksin sivuilta

2 kommenttia

  1. Ja poni se taas ihmetyttää taidoillaan, hyvännäköistä menoa kun huomoi että ensimmäisiä hyppykertoja ratsastajan kanssa. Taas täytyy myöntää että ponisi on luonnonlahjakkuus tässäkin lajissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän on fiilis, että tämä on se kutsumuslaji eikä ravit :) Tykkään kovasti tuosta laukasta! Tässä on kyllä sekin taka-ajatus, että kun koitetaan näyttää Kurrea kirjoihin, menee käyttökokeeseen selästä eikä kärryiltä, t: me ei ehkä mahduta mihinkään maneesiin saati kentälle kärryjen kanssa tuon kuumakallen kanssa...

      Poista