15. syyskuuta 2013

Suomenhevosratsastelua tiistailta

Viime tiistaina kävin ratsastamassa Murun pitkästä aikaa ja ai että kun oli kivaa! Paineltiin menemään estesatulalla, koska en jaksanut vaihtaa karvaa estepenkistä koulupenkkiin. Onneksi mentiin, sillä kouluväännön jälkeen otettiin vielä pari hyppyä kentällä oleville esteille.

Aloitin ihan perussetillä, verkaten askellajit läpi. Muru oli jonkin verran pohkeen takana, eli tein siirtymisiä keskiympyrällä aloittaen ravi-käynti-ravi-siirtymisistä. Joka neljännesosakierroksen jälkeen siirtyminen ravista käyntiin ja takaisin raviin ja tämä sai Murun tosi tosi herkäksi - lopussa molempiin suuntiin riitti, kun ajattelin siirtäväni hevosen raviin. Ravin jälkeen tehtiin käynnistä laukannosto, puoli ympyrää laukkaa, raviin, neljäsosaympyrän jälkeen ravista käyntiin. Käyntiä 1/4 ympyrä ja taas laukalle. Nostot eivät olleet erikoisia, Muru tahtoo nostossa vähän vielä levitä pitkäksi, mutta laukka pyöri hyvin molempiin suuntiin. Muru tuli rehellisesti läpi molempiin kierroksiin, ei juossut alta vaan odotti ja oli kaikenkaikkiaan kiva ratsastaa.

Loppuun vielä muutama hyppy, ensin n. 60cm korkealle pikkupystylle ja sen jälkeen noin 80cm pysty. Hypyissä oli myös taka-ajatus, koska en nähnyt yhtäkään paikkaa Leevin kanssa ja mietin, olenko tosiaan ihan älyttömän käsi hypyissä - no panic, Murun toin kaikkiin hyppyhin hyvään kohtaan ja näin etäisyydet pitkältä. Muru hyppäsi innoissaan ja paine ohjissa kasvoi heti sen nähdessä esteen. Tarvii vaan treenata estesilmää nimenomaan Leevin kanssa.

Leevistä puheenollen, viime viikolla sille nousi kuume yhdeksi iltapäiväksi ja ruuna on nyt saanut pitää kunnon sairaslomaa ilman liikutusta. Huomenna taidan käydä kevyessä käynti-ravimaastossa ja pikkuhiljaa palaillaan kevyen kautta treeniin. Viikolle 40 on sovittu Sirpa Ruojärven kouluvalmennuksesta, jonka tunneilla aletaan käydä viikottain jos vain meille sopii valmentajana. Pirkko Herdiä on tänne puhuttu talvikauden valmentajaksi, eli toivottavasti päästään Pikeen hyppäämään läpi talven :) Olin Piken kouluvalmennuksessa Deebolla viime keväänä ja tykkäsin tosi paljon, itse asiassa sovelsin Piken koulutunnin oppeja Murun ratsastuksessa tiistaina. Tavoite on päästä Leevin kanssa säännöllisesti hyppäämään ja vääntämään koulua valmennukseen, jotta voidaan aloittaa kilpaileminen ensi keväänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti