29. maaliskuuta 2012

Erävoitto!

Näin asian vierestä, aloitin tänään treenauksen puolimaratonille, eli ensimmäinen lenkki on takana. Katsellaan, kauanko into kestää... Tosin taka-ajatus tässä on - kun kunto kohoaa, pitäisi jaksaa myös hevosen selässä paremmin :)

Tänään otin vihdoin erävoiton harjoitusravista. Nimittäin harjoitusravissa Lindoksen kyydissä! Kenttä on vihdoin sulanut, eli siirryttiin pellolta kentälle ratsastamaan. Sain saman tien taas pidentää jalustimia reiällä ja vähän aikaa tuntui, että hevonen on täysin hukassa alta :D 
Verryttelin poitsun normaaliin tapaan ensin pitkin ohjin käynnissä, taivuttelin isoilla ympyröillä ja kolmikaarisella kiemurauralla molempiin suuntiin. Ravissa keräsin jo vähän ohjia käteen ja jatkoin taivuttelua kevyessä ravissa. Vähän sai tässä vaiheessa muistutella, että eteenkin olisi suotavaa liikkua. Yhden huomautuksen jälkeen alkoi Lindos löytää takajalkansa ja homma eteni taas. Myös laukat nostettiin alkuverkoiksi, on se vaan hyvällä helppo harrastaa!

Nyt kun mahdollisuus todella oli, otettiin kunnon työskentelyä mukaan. Aloitin oikeassa kierroksessa pohkeenväistöä uralta viitisen metriä kentän keskelle ja taas takaisin uralle aina pitkän sivun aikana. Käynnissä väistöt meinasi käydä turhan jyrkiksi, mutta ravissa esitettiin kyllä ihan mallikelpoista väistöä uralta kentän keskustaa päin kummassakin kierroksessa. Mentiin käynnissä myös pari avoa ja sulkua, joista sulku onnistui kerrasta mutta avoa jouduttiin hakemaan vähän ensialkuun. Laukassa tehtiin myös hiukan pohkeenväistöä ja se onnistui myös kerrasta. Näiden harjoitusten jälkeen tuli totuuden hetki ja aika oli liimata takamus sinne penkkiin ja alkaa ihan oikeasti istua sitä harjoitusravia. Vauhti hidastui sen verran noihin väistöihin, että pystyin istumaan, mutta suoraa uraa mennessä tarvin kyllä kaiken keskittymiskyvyn ihan vaan istumiseen.

Hengähdin siis syvään ja keskityin kaikin keinoin pitämään jalat rentona ja keskikropan kunnolla kontrollissa. Ja onnistuihan se! Tuli oikeasti ihan hyviä pätkiä, peräänanto kärsi kyllä mutta eiköhän sekin parane kun tulisi vähän rutiinia touhuun. Sain molempiin suuntiin varmaan 1,5 kierrosta putkeen hyvää ravia alas istuen ja se tuntuu oikeasti erävoitolta, kun en ole tippaakaan tottunut istumaan isoliikkeisen ravissa ja kun pitäisi saada se vielä näyttämään hyvältä ja pystyä tekemään muutakin kuin istumaan... Hiljaa hyvä tulee!

Sunnuntaina Mia tulee pitämään Shockille ja mulle tuntia, yritetään päästä Kiahan maneesille kunnon treeniä varten. Samana päivänä Suvi starttaa Lindoksella Porin Ratsastuskeskuksessa harjoituskisoissa, eli sinne vie tieni ennen maneesia, tsemppaamaan Lindosta ja toimimaan apukäsinä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti