10. heinäkuuta 2012

Rimakauhua ja rakkautta

Estevalmennus takana ja mikä fiilis! :)


Olin paniikin partaalla ennen valmennusta, sillä oltiin vähän turhan myöhään liikkeellä. Poni saatiin koppiin kivuttomasti, joka yllätti minut aikalailla - lähtö venyi kuitenkin hiukan ja sitten kaasu pohjassa Nakkilaan. Poni ennätysvauhtia valmiiksi ja kentälle!

Kalle kuulusteli ensin normaalit tutustumiskuulustelut - taisi myös muistaa meidän tavanneen usein ennenkin, tosin minä ekaa kertaa hevosen selässä - ja aloitettiin verryttely. Kevyessä ravissa otettiin mukaan ravipuomit toisella pitkällä sivulla, tehden omatoimisesti milloin minkäkinlaista kiemuraa puomien lisäksi. Laukka otettiin mukaan harjoitukseen tullen ensin ravipuomit ja sitten istumalla alas nostaen laukka, laukaten pääty-ympyrä. Shock oli kovin innoissaan koko ajan ja vähän tuntui yrittävän kipittää alta pois, mutta pienet muistutukset peruuttaen saivat rouvan aikalailla aisoihin. Pian otettiin vielä mukaan toisen pitkän sivun jumppasarja, eli kolmoissarja yhden askeleen väleillä - ensin ravipuomit, sitten laukannosto ja sarja laukassa. Tässä vaiheessa piti alkaa tosissaan tehdä töitä, ekan kerran Shock tuli hyvin ja sitten alkoi kiihdytteli. Viivin piti Komeetan kanssa pitää reipas tempo, minun taas piti pitää laukka rauhallisena ja tosiaan piti PITÄÄ kiinni. Shockilla nousi kierrokset joka kerralla ja se kävi yllättävän vahvaksi suustaan, eikä paljon kuunnellut istuntaa. 

Makkara, jolla on jalat...
Sarja nostettiin ristikoiksi sekä toisen sivun ravipuomit ristikoksi, jolloin harjoitus meinasi tuoda hien otsalle 6 vuotta hyppäämättä olleelle ihmiselle. Yksittäistä ristikkoa piti lähestyä ravissa ja ristikolta nousi laukka. Tästä suoraan jumppasarjalle, jolle Shock pari kertaa kaahasi ja kuski alkoi tyrkätä - esitettiin hyvää esimerkkiä, miten EI tule ratsastaa. 

Saatiin silti useampi hyvä lähestyminen, sarja tuli sujuvasti ilman puolikkaita ja hyvässä laukassa. Kallelta tuli kiitosta, että homma sujui hyvin varsinkin kun ottaa huomioon kuskin pitkän hyppytauon ja ponikin tuntui kuulemma olevan kiitettävästi hanskassa, Kalle on nimittäin nähnyt Shockin ennenkin. Viimeksi nähdessään sen poni oli kuulemma mallikkaasti hiihtänyt ratsastajan alta ja määrännyt vauhdin, tosin tämä on useampi vuosi sitten tapahtunutta.

Uusi valmennus on jo sovittuna, pitää huomenna anoa työkaverilta vuoron vaihtoa jos päästäisi taas harjoittelemaan hyppyjä kunnolla.

Tähän tultiin kaahaten - ja se näkyy... Anteeksi poni!
Päivän parhaat uutiset: Shock tarvitsee lyhyemmän satulavyön!
Toisiksi parhaat uutiset: Kokemäellä juostaan poniravit 29.7. Arvatkaa, kenellä on vapaa silloin! Siellä olisi Kurrelle kaksi sarjaa, kärrylähtö sekä monte. Luultavasti kaadun kuitenkin enemmän kärrylähdön puoleen, varsinkin jos juostaan Porissa 26. päivä - monte on kuitenkin raskasta siihen tottumattomalle ja tässä tapauksessa paalulta 2.20 Kurren ennätyksen ollessa 2.28, kokeillaan onneamme ennemmin takamatkalta.

Välillä ihan kouluponi
Ja lopussa näytti ihan hyvältäkin jo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti