2. heinäkuuta 2012

Kenttäponia mä metsästän...

Asioita, joista olen tällä hetkellä ylpeä Shockissa:
1. Oma moottori on vahvasti käytössä.
2. Se menee veteen. Ei ehkä riemusta kiljuen, mutta se menee.
3. Se on vaan niin lutunen :)

Käytiin eilen pieni tahtojen taisto kentällä, jolla oli peräti yksi vesilätäkkö. Jos kuitenkin halusi ratsastaa suoraa uraa, se vei suoraan sen vesilätäkön läpi. Shock tietenkin löi niin kauhuissaan liinat kiinni ennen lätäkköä, kyttäsi sitä ohi kulkiessaan ja muuten vaan oli apina. Hetkeksi vedettiin esirippu eteen ja keskusteltiin asiasta, lopputuloksena oli alkuverkkalaukkoja pitkin ohjin suoraan vesilätäköstä laukkaava poni. Ilman elettäkään pysähtymisestä, kiertämisestä tai edes kyttäämisestä. Poni ei saanut selkäänsä, muttei saanut myöskään kiertää sitä lätäkköä.

Koska yöllä satoi, se sama lätäkkö oli edelleen paikallaan, sekä yksi pienempi lätäkkö oli ilmestynyt. Isompaa lätäkköä yritettiin ensin kiertää, kunnes mieleen muistui kuinka hienosti rouva kykeni eilen olemaan välittämättä siitä lätäköstä. Mutta mikä parasta - kotimatkalla käytiin metsälammella koittamassa lampeen menoa ja Shock meni ilman sen suurempaa showta sinne veteen! Pysähtyi kerran kun tajusi mihin oltiin tultu, sitten käveli lammikon reunalle ja siitä pieni askel kerrallaan veteen. Aikaa meni yhteensä ehkä minuutti! 

Shock on oikeasti herättänyt allekirjoittaneessa halun alkaa hypätä uudelleen, sekä myös mahdollisesti kokeilla maastoesteitä syksyn aikana vielä jos vain mahdollista. Ihan vain harrasteen helppoja esteitä, ehkä jopa jotain osia tuttarista, mutta vesiesteisiin me ei olla valmiita missään nimessä vielä. Kun ponilta sujuu veteen meno sujuvasti, voidaan alkaa miettiä ehkä sitäkin :)

Tänään kentällä jatkettiin siitä mihin eilen jäätiin, pohkeenväistöä pääasiassa ravissa siis. Kokeiltiin pari kertaa myös laukassa ja kyllä sieltä pari askelta tuli! Otin tänään jo kotoa raipan mukaan ja se ei häirinnyt koko kilometrin kävelymatkalla ollenkaan, mutta kentällä piti alkuun juosta alta pois ja painaa kädelle. Siirryin siis ravista käyntiin ja työskenneltiin käynnissä niin kauan, että poni oli 110% kuulolla ja taipuisa molempiin suuntiin - uusi raviinsiirtyminen oli paljon sulavampi ja poni alkoi tehdä töitä. 

Ihan kiva päivä, huomenna taidetaan hypätä muutamia kavaletteja. Keskiviikon Shock saa vapaaksi kun käydään Kurren kanssa taas uimassa, torstaina on minulla vihdoin vapaa jolloin voitaisi ottaa Shockin kanssa maastolenkki.

2 kommenttia

  1. Jos ootte menossa maastoesteille niin minä ja Kossu ilmottaudutaan mukaan lähtijiksi jos se suinkin vain sopii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katotaan koska uskalletaan, Shockin pitää laihtua sitä varten vielä vähän :)

      Poista