30. huhtikuuta 2012

Time for Shock


Eilen oli Shockmamman liikutuksen vuoro. Saatiin nauttia aivan ihanasta ilmasta ja irtojuoksutin tammaa ensin kymmenisen minuuttia kuvien perässä ennen ratsastusta. Shockin pihatossa kenttä on osana pihattotarhaa ja suljin varsat pois tieltä, jolloin Shock olisi kovasti halunnut jäädä vain puiden sekaan kun ei ollut kavereita mukana juoksemassa. Sain kuitenkin pari jopa sporttisen näköistä kuvaa mammasta! Mulla on nyt tullut pieni hinku kokeilla estevalmennusta Shockin puomien ja Lindoksen kanssa ristikon pomppimisen jälkeen, pitää katsella mitä on tarjolla kun Shock saapuu meille ja kulkeminen helpottuu :)


Ratsastaa Shock oli tosi hyvä! Taipui oikeaan kierrokseen heti hyvin, vasempaan puri kiinni vähän enemmän mutta alkoi taipua kun vain taivutti. Tehtiin ihan perusjuttuja, normaalisti askellajit läpi uraa pitkin ja käynnissä sekä ravissa aina kulmiin 15m voltti. Tehtiin pitkään töitä kevyessä ravissa, istuin alas ehkä vaan pari kierrosta. Vasen laukka nousi hyvin ja laukka pyöri myös keskiympyrällä, tehtiin molemmilta pitkiltä sivuilta keskiympyrä. Oikean laukan nosto oli eilen vaikeampaa, oikea nousi vasta voltilla ponin ollessa ylitaipuneena sekä pyöri selvästi vasenta laukkaa huonommin. Mahtaako olla jotain jumia jossain, Jessica voisi jossain vaiheessa meillä kokeeksi hieroa Kurren lisäksi myös Shockin. Oikeassa kierroksessa laukkaa piti tosi paljon ratsastaa eteen, ettei Shock pudottanut raville. Oikeaa laukkaa lukuun ottamatta jäi hyvä maku suuhun eilisestä, varsinkin kun Shockia sai ratsastettua loppuraveissa ja -käynneissä jopa eteen alas! Shock yleensä nostaa itse päänsä heti kun ohjat ovat tuntumalla eikä hae lainkaan eteen alas, mutta nyt taivutukseen yhdistettynä hyväksyi kuolaintuen myös alhaalla ollessaan, hieno tamma!


Tänään kävin aamusella ajamassa Kurren siivottuani ensin kotona kodin paraatikuntoon, vaikkei meille vappuvieraita ole tulossakaan. Kurre oli pitkästä aikaa aikalailla laiskalla tuulella, joten  mentiin sitten vähän lyhyempi lenkki metsässä - joka alkaa olla hyvässä kunnossa kahta kohtaa lukuunottamatta! Metsäkoneiden mylläämä pääty on täyttä liejua, mutta muuten metsä alkaa kuivua.

Keskiviikkona Viivi ratsastaa Kurren, pitää tiedustella mihin aikaan josko ehtisin vaikka vähän kuvaamaan kentälle hetkeksi. Itselläni on vuorossa hienoherra Lindos sekä Janitan Jade, jota olen lupautunut liikuttamaan Janitan ollessa Saksassa. :)

Hyvää vappua kaikille!

6 kommenttia

  1. Mä aattelin mennä joskus 1 ja 2 välissä jos Lauriina ja Elkku ei tuu mukaa:) Jos ne tulee nii sit mennään varmaa joskus neljän aikaan maastoon :) Ja pyöritään pari kierrost kentäl jos sais taivuteltuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eikös oo kurren ikäästä vähä liian aikaista taivuttaa??? ::::O ......

      Poista
    2. Anonyymi, millä perusteella nelivuotiasta on aikaista alkaa taivutella? :)

      Kurrelle on ajotaustan takia selvää kääntyminen ja eteenpäin liikkuminen, viime ratsastuskerralla honattiin hyvin ympyrällä kulkeminenkin joten on hyvä alkaa pikkuhiljaa jumpata ponia. Kärryiltä ei ole mahdollista tehdä minkäänlaisia taivutuksia ja esimerkiksi jyrkät käännökset tehdään ristiaskelin "kylki edellä", koska käännöksen ulkopuolinen aisa ei päästä peppua kääntymään - ratsain tehtävät taivutukset saavat ponia huomattavasti nykyistä notkeammaksi, samalla saadaan lihaksisto paremmin käyttöön ja huollettua ponin ollessa taipuisa.
      Ihan joka ratsuhevosen taivutusharjoitukset alkavat kun hevonen ymmärtää perusavut, tai ainakin pitäisi alkaa :)

      Poista
    3. Enkä mä sitä tarkottanu et se taipuis samalla tavalla kun joku vanhempi kouluponi vaikka, vaan että edes vähän :)

      Poista
    4. ook.. enpä tiiä noije viivi plogie perusteel et onks se kauheen viksu nelivuotiaan ratsastajaks..... sil on joku sekoilu plogi jossa vaikuttaa ihan päästään pimahtaneelta, sekopäältä joka ei varmaa ole kauhian hyvää nuorelle ponille, varsinkaan ekaksi ratsuttajaksi..... no omapahan on asianne, ihmettelin suuuuuretsi kunn heidän sekoilu plogissaan yllytettiiin hevostalli.nettiin haukkumaan!!!! :OO no onneksi ei ole oma ponini jota päästetään pilaamaan! ;//

      Poista
    5. First of all, kumpi meistä mahtaa nähdä Viivin ratsastavan, nettianalyysien sijaan? :)

      Viivi ratsasti ensin Pommacilla, jolloin vakuutti minut taidoillaan. Pommac piti tytöstä kuin hullu puurosta ja toimi Viivin alla erittäin hyvin, jo ensimmäisestä ratsastuskerrasta lähtien. Kukaan muu Pommacilla ratsastanut ei saanut ponia toimimaan yhtä hyvin niin nopeasti, heti ensimmäisestä ratsastuskerrasta lähtien.

      Nettiin voi kirjoittaa ihan mitä vain, vaikka oikeassa elämässä olisi täysin toisenlainen. Minulta Viivi on aina kysynyt luvan kaikkeen Kurren kanssa tekemäänsä ihan narulenkeistä juoksutukseen, huoltanut ponin täsmälleen ohjeideni mukaan ja tehnyt pyydettyä enemmän ihan oma-aloitteisesti, kysyen lupaa kaikkeen poniin liittyen. Minä en näe syytä olla laskematta Viiviä Kurren selkään jonkun blogin perusteella, jota en ole edes itse vaivautunut lukemaan jos kerran ponin maastakäsittely toimii hyvin, Viivi on Kurrelle juuri sopivan kokoinen ja osaa ratsastaa siististi, eleettömästi ja ohjeita noudattaen. :)

      Poista