14. huhtikuuta 2012

Harmaa vesisateessa

Kävin tänään urheilemassa Janitan Daimondan kanssa. Jade osoittautui mielenkiintoiseksi tuttavuudeksi, ihan kehityskelpoiselta se vaikutti.

(c) Janita
Janita varoitti etukäteen pienestä pystyynhyppäystavasta, jos tammaa ei jokin miellytä. Alkuun menikin pitkään rauhoittaa kuumana käyvä hevonen ja jalkauduin kesken ratsastuksen mitä tyylikkäimmällä tavalla - Jade hyppäsi täysin varoittamatta pystyyn, näin vain hevosen kohoavan edessäni ja sen jälkeen seisoin maassa. Tulin periaatteessa täysin oikeaoppisesti alas selästä, mitä nyt väärälle puolelle ja hevosen seisoessa neljän jalan sijaan kahdella jalalla :) Tilanne oli äärimmäisen huvittava noin jälkeenpäin, sillä hetkellä mietin lähinnä "mitä ihmettä tapahtui".

Ei kun takaisin selkään ja matka jatkui. Kevyttä ravia ja laukkaa tarkasti kontrollissa ja koottuna, Jade alkoi rentoutua ja taipua kivasti. Pienten välikäyntien jälkeen hiukan lisätaivuttelua käynnissä ja ravailua. Hevonen vaikutti kivalta kaverilta kun alkoi keskittyä työntekoon eikä kaikkeen muuhun mahdolliseen. Alkuun tamma ei malttanut kävellä ja tarjosi kaikkea ravista laukkaan asti, kunnes vähän rauhoittui ravailemaan. Kunnon alkuverkka ravaten ja laukaten sai suurimman turbovaihteen pois päältä ja olisi voinut vaikka alkaa ihan työstää kunnolla. Mua on vaivannut kekseliäisyyden puute vain viime aikoina! En oikeasti tahdo keksiä, mitä tehtäviä tekisi jotta saisi ratsastettua vaikka täyden tunnin joskus. Pitänee yrittää tunkea johonkin valmennukseen taas, jos työnteolta jää aikaa. Alkaa vaan olla kova hinku saada jostain ylläpitohevonen, mutta helppo A-vaativa B-tason isoja, vähintään 165-senttisiä, mieluummin yli 170-senttisiä hevosia ei ole tarjolla ylläpitoon mitenkään paljoa. Olisi sinänsä kivempi treenata ratsastusta ns. oman kanssa, olisi helpompi saada yhteistyö toimimaan kun olisi aina se sama alla. Jade toi silti hyvää vaihtelua Shockiin ja Lindokseen, jotka ovat täysin erilaisia tähän verrattuna.

Kuvissa on mielenkiintoinen värisävy, kameran asetukset olivat jääneet maneesiasetuksiksi enkä huomannut asiaa itse ennen kuin jälkeen päin vasta. Jos näistä näkyy hevonen, eikö se sitten riitä?
Kiitos Janitalle hevosen lainasta!

(c) Janita
(c) Janita
(c) Janita
Kävin myös Manussa tilaamassa Kurrelle satulan alle liman. Saatte kaksi arvausta, kävelinkö liikkeestä pois satulan väriset suitset kädessä... No mutta jos me lähdetään vaikka johonkin raviohjelmaan, eikai me voida mennä mustilla suitsilla ja punaruskealla satulalla! Ja ne oli alennuksessa, Jacksonin suitset alle 40e.

2 kommenttia

  1. Voitko laittaa kuva niistä suitsista jossain vaiheessa? Mua kiinnosta millaset ne on :D

    VastaaPoista