13. huhtikuuta 2012

Satula!

Eilinen oli selvästi hyvä päivä. Vanha puhelimeni on jo jonkin aikaa sammuillut itsekseen ja eilen viimein menetin hermoni asiaan lopullisesti. Liian pitkä lounastauko koulussa sai minut marssimaan Elisa Shopitiin ja lähdin sieltä pariakymmentä minuuttia myöhemmin valkoinen iPhone 4s kainalossa. Haaveista totta, olen kotona kitissyt jo pidempään haluavani iPhonen. Tallille päästessäni olin hakenut taskuun jo uuteen puhelimeen sopivan SIM-kortin ja seuraava asia olikin sovittaa Kurrelle taas uutta satulaehdokasta. Nyt oltiinkin jo mukavan lähellä! Satulaa zoomailtiin joka puolelta ja tuli päätös kokeilla ratsastamalla, kun Viivi saapuu tallille.

Kävin ensin ajamassa otuksen, poni vaikutti äärimmäisen laiskalta ja toisaalta kyttäsi kaikkea, menin unohtamaan siltä pumpulit korvista. Taas tuli muistutus, että laita ne korvat vaan suosiolla kiinni... Pitää muistaa ruuvata huomenna hokit irti ennen ajolenkkiä, ehditään vielä vaihtamaan tarvittaessa urakenkä sileän tilalle ennen starttia jos siltä tuntuu. Etupää pysynee idioottikengässä, eli kenkä on lyöty jalkaan väärin päin, auki oleva pää eteenpäin. Idioottikenkä pyöräyttää jalan nopeammin ylös maasta ja tuo jalkaa paremmin eteenpäin.

"Miksi mun pitää..."
Ajon jälkeen poni satuloitiin ja Viivi hyppäsi selkään. Satula vaikutti hyvältä myös ratsastajan kanssa ja käytiin ottamassa pieni ravipätkä, jotta nähdään liikkuuko satula eteenpäin. Ponia ei olisi voinut vähempää kiinnostaa Viivin yritykset raviin siirtämisestä ja mun olikin juostava vieressä... Kurresta näkee sen tajuavan mitä pyydetään, mutta toteuttaminen ei kiinnosta. Todennäköisesti ensi kerralla ravia pyytäessä poni siirtyy raviin kuin vanha tekijä, kun ekan kerran on saanut kiukutella.

Kiitos Viivi!
Satula valui hieman eteen, mutta tosiaankin vain hieman. Tämä on sopiva rungoltaan ja leveydeltään, Kurre on edelleen takakorkea joka saattaa vaikuttaa satulan valumiseen - haen sinne alle "liman" pitämään satulan paikallaan ja kokeillaan vielä liman kanssa. Olisi mahtavaa löytää vihdoin sopiva satula! Poni pääsisi (vai joutuisi?) kiipeilemään mäkiä ja kehittämään kunnon peppulihaksia, joista on taas kärryjen edessä hyötyä ponnistusvoiman osalta. Häntäremmiä en satulan kanssa halua missään nimessä käyttää ja melko varmasti tämä tämänhetkinen satula lakkaa heti valumasta, kun poni kasvaa edestä sen muutaman sentin mitä on takakorkea. Yhdistelmä takakorkeus, suorahko ratsunlihakseton selkä ja olematon säkä ovat ikävä yhdistelmä satulanhankinnan kannalta. Jos siis satula pysyy liman kanssa paikallaan, pidetään tämä :)

Mun on kyllä pakko kysyä, minkä värisiä huopia tuon väriseen satulaan voi yhdistää? Henkilökohtaisesti mun mielestä ainoa oikea nahkavarusteiden väri on musta (tumma ruskea myös ok oikean värisellä hevosella) ja tuo punaruskeakonjakki-väri on mielestäni hankala tekstiilien kanssa. Kurre saa joka tapauksessa pinkin huovan, huput ja suojat, mutta jotain ihan satulaan sopiviakin huopia olisi kiva olla. Suitset pitänee hommata kohtuullisen samassa värissä, yhdistelmä mustat suitset ja tuon värinen satula... No, eikai meitä kukaan siellä kotona näe?
Voihan kyllä olla, että satula vaihtuu jo parin kuukauden päästä uuteen josko alkaisi tulla uutta lihasta.

10 kommenttia

  1. punane huopa vois sopii..

    VastaaPoista
  2. Mä tosiaan tilasin punasen huovan se vois kyl sopii :)

    VastaaPoista
  3. Tummanpunanen tai tummansininen? Myös musta voisi sopia :D

    VastaaPoista
  4. Tummansinistä pidän itse ok'na, tuo meidän equiline näyttää ihan kivalta. Punaisen suhteen emmin itse siinä, että ponikin on kuitenkin kesäkarvassa punainen - meneekö liian punaiseksi?

    No, katsomalla selviää :)

    VastaaPoista
  5. mun russi myös takakorkea, tosin vaan sentin, eikä oikein mikään satula meinaa pysyä. vielä kun on kapea ylhäältä ja lähes kaikki ponisatulat on kokoja wide ja extrawide. ihan ok on istunut sydney leveydellä 31 (kapea) silloin kun on selkälihakset olleet olemassa myös. esteillä tarvii kyllä häntäremmin, muuten kuski löytää itsensä korvien takaa jossain vaiheessa :/
    se on tällästä näitten ponien kanssa..

    väreinä vois toimia myös tummanharmaa tuon satulan kanssa.. punainen voi kesällä tosiaan olla jo liian punainen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä toivon, että Kurre suvaitsee kasvaa tuon takakorkeuden edestä kiinni vielä... Se oli jo melkein tasan, mutta ilmeisesti alkoi Turun hiitillä kärsiöä alemmuuskompleksista ja päätti venähtää taas lisää.
      Mulla on niin hyvin muistissa Pommacin pukkisarjat, kun satulassa oli häntäremmi - jäänyt hyvin takaraivoon, että satulaa haetaan niin kauan, kunnes saadaan sopiva. :)

      Poista
    2. Meillä ei onneksi häntäremmi aiheuta pukkeja.. potkuremmi ajaessa kyllä, meinasin kerran tippua kärryiltä kun poni rupesi pukittelemaan keskellä sänkipeltoa..

      Poista
  6. Jotenkin tuttu toi Kurren ilme..Meillä näkee tota aina kun poni tajuaa että mä oon kiipeemässä selkään :).

    Tosiaan toi harmaa vois olla ihan kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on Kurren vakioilme, kun tehdään jotain uutta. Kaikki uusi on aina ihan arsesta ja kamalaa, eikä pieni poni voi käsittää miksi pitää tehdä jotain uutta! Yleensä se eka kerta menee aina puoliksi tappelemalla, kun ponin asenne on "enkä" mutta jo seuraava kerta menee kuin vanhalla tekijällä.

      Poista
    2. höhö... mulla on tuommoinen mies.

      Kaupastakin jos yritän ostaa jotain uutta, se on naama roikollaan että pitääkö sitä tosiaan ostaa saati maistaa. Seuraavaksi se onkin sitä mieltä, että hän on ite löytäny tämmöisenkin uuden ihanuuden.

      Poista