1. huhtikuuta 2012

Maneesilla Shockin kanssa


Tänään oli yksinkertaisesti kivaa! Mia tuli pitämään mulle ja Shockille tuntia Kirsi Tuomisen tapaan, eli meille ihan uudella tekniikalla. Pakattiin poni kotona koppiin ja huristeltiin parin kilometrin päähän Kiahan maneesille. Huomatkaa uusi huppu ja huopa, sain tuon hupun niin sikamaisen halvalla että oli pakko ostaa! Ja tietenkin etsiä siihen sopiva huopa. Saman ruskeaa huopaa ei ollut Riding Sportissa eikä Manussa, joten valittiin Teijan kanssa sitten hupun vaaleaan koristenauhaan sopiva vaalea huopa.

Tunti aloitettiin käynnissä. Sain ohjeeksi pitää ulko-ohjan tuntumalla ja oikealla paikallaan ja alkaa taivuttaa ponia johtamalla sisäohjalla, eli ihan oikeasti levittämällä kättä. Alkuun harjoitus tuntui ihan oikeasti toivottomalta, minä en meinannut millään honata miten ponin saa taipumaan noin ja poni oli vielä enemmän pallo hukassa. Shock on myös alkuun aina todella jäykkä, joka saattoi vaikeuttaa uutta asiaa ja kun piti todella keskittyä tietämään, missä mun omat raajat menee... Yhtäkkiä kuitenkin jokin loksahti ja poni alkoi kuin alkoikin taipua! Aloitettiin kahdeksikolta, jossa tehtiin ensin molempiin päihin pääty-ympyrä ja sen jälkeen vaihtui aina suunta. Ainoa hetki kun sai ponin suoristaa, oli kahdeksikolla suuntaa vaihtaessa ja reippaasti ennen suunnan lopullista vaihtumista piti jo alkaa johtaa uuteen suuntaan.
Kun alkoi sujua, alettiin tekemään pääty-ympyrän sijaan noin 10 metrin voltti aina ennen suunnanvaihtoa ja heti suunnanvaihdon jälkeen ja lisättiin taivutusta, ylitaivutettiin ponia tarkoituksella. Shock taisi tässä vaiheessa taipua paremmin kuin ikinä ennen! Erityisesti oikeaan kierrokseen poni tuntui todella hyvältä. Lisättiin vielä vähän lisää ja nostin laukan ensimmäisen voltin puolestavälistä - edelleen ylitaivutettuna - ja laukkaa jatkettiin seuraavan voltin puoleenväliin. Ekat nostot meni harakoille, mutta seuraavat sujui jo hyvin.
Koko tämä harjoitus tehtiin tosiaan kevyessä ravissa. En istunut harjoitusraviin missään vaiheessa koko tunnin aikana.



Kun saatiin verryteltyä ja välikäynnit käveltyä, mentiin pari kertaa molemmista suunnista varsojen irtohypytyksestä maneesiin jätetty estekuja, jonka esteet oli tosiaan puomikasoina. 3 kasaa kahden laukka-askeleen välein, otettiin eka kerta ravilähestymisellä. Ihan ok, joten tultiin laukassa. Mä en tosiaan ole hypännyt ainuttakaan estettä vuosiin ja kuten kuvasta voi päätellä, Shock innostui "este"kujasta toden teolla! Puomien yli loikattiin suurella innolla ja parin ekan loikan jälkeen mäkin aloin vähän varautua. Poni tykkäsi ihan hirveästi, pitäisi saada rouvalta vähän vielä painoa pois jotta uskaltaisi alkaa hyppäämään :)


Näiden mielenvirkistyspuomien jälkeen käveltiin vielä hetki ja sitten otettiin Kirsin opit taas käyttöön loppuravien ajaksi. Keventelin ponia aikani pois edelleen hakien eri asteista taivutusta voltille ja suoralle uralle, suoristaen aina suunnan vaihtuessa kahdeksikolla. Käyntiin siirtyminen tapahtui puolessa välissä volttia - muistetaan se johtava käsi, se pysyy johtamassa ei pomppaa normaalille paikalleen! - ja hetki vielä taivutusta käynnissä. Meille oli selvästi vaikeampaa taivuttaa käynnissä ravien jälkeen, tiedä sitten miksi.


1 kommentti