10. huhtikuuta 2012

Mätsäriterveisiä

Taas pahoittelen päivitystaukoa. Jotenkin haluaisin aina postata kuvien kanssa ja kuvat eivät tietenkään kaverin kamerasta hyppää automaattisesti minulle ja sitten tulee venytettyä postausta, jotta saisi kuvia mukaan... Pitänee käyttää Pommacin kuvia joka kuvattomassa postauksessa ja tehdä kuvapostaukset myöhemmin :)

Kiitos Emma Peltonen!
Kurrehan yllätti minut totaalisesti ja sai punaisen ruusukkeen eli ykköspalkinnon! 2-vuotiaana rotunäyttelyn tuomari ei erityisemmin pitänyt ponista, mutta tämänkertainen tuomari tykkäsi kovin. Noita leukaperiä käytiin kyllä ihan kokeilemassa, ovatko ne oikeasti noin järeät...
"Hyvä tammaleima ja kaunis pää. Sopusuhtainen, pitkä pyöreä runko. Pitkä jyrkkä lautanen. Sirosääriset jalat, etujalat sapelihakuiset, muuten melko hyväasentoiset jalat. Lyhyt hieman kiireinen käynti, matala pitkä ravi."
Tuomarina näyttelyssä toimi Heidi Sihvo. 
BIS-kehään siis mentiin ja siellä odotetusti hävittiin toiselle BIS-kehään valitulle ponille, shetlanninponiruuna Kaskadille. Oltiin siis aikuisten ponien toisiksi parhaita!

Kiitos Emma Peltonen!
Poni käyttäytyi yllättävän asiallisesti, mutta kanssakilpailijat saivat tämän tädin ärsyyntymään. Missä on itsesuojeluvaisto, kun kuljetetaan omia hevosia ja poneja suoraan vieraiden pepun takaa? Kurre antoi pari kertaa tulla molemmin takajaloin, kun kuljettiin liian läheltä eikä minulla ole silmiä selässä, jotta olisin ehtinyt pyöräyttää ponin poispäin. Kehenkään Kurre ei onneksi osunut, mutta kerran oli kyllä lähellä. Koetin pitää ponin vuoroamme odotellessamme pepun suoraan ojaan päin niin, ettei kukaan pääsisi kovin lähelle mutta jotenkin siitä huolimatta tungettiin suoraan iholle. Jotenkin olen niin tottunut, että raveissa pidetään se turvaväli ilman huomauttamista, nyt sain BIS-kehässä sanoa takana kävelevälle turvavälin pitämisestä kun itsellä on potkiva poni.
Vaikka kuinka yrittää itse katsoa, aina ei kaikkea huomaa. Myös yleisö kulki vaarallisen läheltä hevosten takajalkoja, mutta onneksi meillä ei kiukutella kuin tuntemattomille hevosille.

Kiitos Emma Peltonen!

2 kommenttia

  1. Käytätkö Kurrella punasta rusettia tai nauhaa hännässä kun ootte kisoissa? :) Jos et siis käytä, niin kannattaa laittaa ihan muitten ihmisten tiedoksi ;) Mut onnea kun noin hyvin meni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaista rusettia ei ravipuolella ole tarpeen käyttää, kun turvavälit pidetään ilman eri huomauttamista asiasta ja ymmärretään, ettei joka hevonen halua vierasta hevosta häntäänsä kiinni. Näin on myös isommissa rotunäyttelyissä, joten ei käynyt edes mielessä laittaa rusettia häntään - joka olisi joka tapauksessa pitänyt poistaa kehään, eli BIS-kehässä olisi ollut edelleen hyödytön.
      Jokaisen hevosihmisen pitäisi minun mielestäni ymmärtää ilman punaista rusettiakin ja eri sanomista, ettei toisilleen vieraat hevoset välttämättä tule toimeen. Menee vähän samaan kategoriaan kävellä autotielle sivuilleen katsomatta ja sanoa "en mä tiennyt että sieltä voi tulla auto" ;)

      Poista