2. toukokuuta 2012

Keskiviikkokiireitä

Olipa päivä... Alkuperäinen suunnitelma oli vielä yhden vapaan kunniaksi ensin käydä aamulla ratsastamassa Lindos, sitten odotella eläinlääkäriä rokottamaan Kurre ja vielä käydä ratsastamassa Janitan Jade. Heräsin kuitenkin 7:49 puhelimen pirinään ja löysin itseni 8:30 töistä hälyttämässä vaatteita myymälään vietäväksi. Tulin siis hälytetyksi töihin sairastuneen tilalle ja töissä tuli viihdyttyä 13:30 saakka.
Koska kaupunkiin ei ole järkevää mennä autolla, kaivoin pyörän naftaliinista ja poljin reippaana töihin. Kotiinpäin tullessa olisin vastassa kunnon vastatuuli ja kyllä reidet huusi armoa kotiin päästessä, naurettavat kaksi kilometriä matkaa... Kyllä huomaa, että pyörän käyttö jäi heti saadessani teininä mopon ja nykyään on niin helppo ottaa auto alle. Kesä onkin tarkoitus pyöräillä töihin ja Kurren sekä Shockin luokse, Lindoksen luokse vaatii kyllä jo auton. 

Kun pääsin töistä, surrasin raivoisaa vauhtia kotiin vaihtamaan vaatteita ja lähdin Kurren rokotusta odottelemaan. Eläinlääkäri soitti käyvänsä vielä jonkun luona ennen meitä ja Viivin kanssa odoteltiin... Ja odoteltiin... Ja odoteltiin... Reippaan tunnin kuluttua mun oli pakko lähteä Lindoksen luokse, Viivi jäi ihanana vielä odottelemaan eläinlääkäriä. Tulihan se lekurikin sitten lopulta, 2,5h myöhemmin kuin oltiin sovittu... Ja huomenna pitää soittaa uutta aikaa, kun Kurren hampaat pitää raspata. 

Vähän mukavampiin asioihin: Lindos oli tänään taas tosi kiva. Tehtiin pari tassujennostamisharjoitusta eli ravipuomeja joista viimeinen oli korotettu n. 10cm korkeaksi ja voi että kun voi olla vaikeaa nostaa ne tassut yli! Neljä puomia peräkkäin, Lindos yritti sanoa olevansa kouluhevonen eikä estehevonen. Kyllähän ne jalat alkoi siitä nousta, kun tarpeeksi monta kertaa asiasta huomautti :)
Sileän puolella tänään oli ohjelmassa lisättyä ravia sekä laukasta käyntiin siirtyminen. Mitä olen Lindoksen liikkeitä nähnyt sen juostessa irtona, olen tiennyt ettei siellä satulassa kannata edes yrittää istua. Saatiin kuulemma pari asiallista lisäystä aikaiseksi ja satulassa tuntui siltä, että uskallakin menettää kevennyksen tahti niin ongelmia tulee. Kun Suvin ohjeilla keksin miten sitä kunnon lisäystä pyydetään, saatiin tosiaan lähes mallikelpoinen pitkä sivu aikaan. Tämän jälkeen välikäynnit kuskin puhaltaessa vähän aikaa ja sitten laukkatyöskentelyä tavoitteena sulava siirtyminen laukasta käyntiin ilman raviaskelia. Ensin vasemmassa kierroksessa harjoitussiirtyminen ei mennyt ihan nappiin, mutta toinen oli jo asiallinen. Oikeaan kierrokseen eka meni taas aivan harakoille, mutta toisesta siirtymisestä saatiin oikeasti Suvilta kehuja! Oli tosi kiva tehdä vähän itsellekin uusia juttuja ja taas saada vähän ahaa-elämyksiä. Olen oppinut ratsastuksesta ihan älyttömästi uutta Lindoksen kanssa :)

Tehtiin myös päätös, että kyllä me vaan yritetään Lindoksen kanssa aikuisohjelmaa PRRC:n koulukisoissa helatorstaina. Koetan saada peräti valkoiset housut lainaan sitä varten ja viimein kuvaajan paikalle! Yritän kyllä lahjoa vaikka Hennaa ensi viikolla mukaan kuvaamaan, on niin kaunista ilmaa koko ajan.


2 kommenttia

  1. Meet sää sinne PRRC:n kisoihin ja Viivi kans Kurrella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmoittauduttu on ainakin, tosin käskin sanoa tuomarille jotta mun radan aikana katsoo poispäin ;)

      Poista