4. toukokuuta 2012

Perjantaikivaa

Selvästi vähän mielikuvitus hukassa tuon otsikoinnin suhteen...

Tänään oli Jaden ja mun ensimmäinen yhteistyöpäivä. Koulusta töihin ja töistä tallille-kuviolla mentiin tänään, tallilla ensin etsin kaikki tarvitsemani varusteet Jadelle ennen neidin sisällehakua. Jo satuloidessa Jade tuntui kovin rauhalliselta, mutta otin sen silti liinaan ensin.

Kentällä siirsin ensin pienen esteen sivuun ja juoksutin Jaden molempiin suuntiin. Melko flegmaattista menoa :) Tamma kulki nätisti, joten uskaltauduin kiipeämään selkään. Edelliskerran perusteella ja jo liinattuani Jadea siirryttiin suoraan kevyeen raviin hakemaan rentoutta ja rauhallisuutta. Rauhallisuutta oli alusta asti, mutta ilmeisesti eilisen vapaa vaikutti sen verran, että rentous oli kaukana - ja niin myös kaikki notkeus. Aloitettiin oikeasta kierroksesta ja pääty-ympyrälle tavoitteena saada nenää edes vähän sisälle päin. Pääty-ympyrältä siirryttiin kahdeksikon kautta toiseen kierrokseen pääty-ympyrälle ja samaa houkuttelua rennoksi ja taipumaan. Aikamme ravailtuamme verryteltiin myös laukassa, jossa Jade lähtikin rentoutumaan paremmin ja alkoi vähän jo taipua.

Välikäyntien jälkeen vähän työntekoa. Paljon kaarevia uria, ulko-ohjaa kohti ratsastusta. Käynnissä temponvaihtelua ja pysähdyksiä sekä suoraan raviin siirtyminen, volttia sinne sun tänne. Laukkaa pyrin kokoamaan molempiin suuntiin, tosin aika varovasti ettei tamma saa päähänsä alkaa kevittää etupäätä... Jade alkoi kulkea rennompana ja jopa harjoitusravi onnistui pätkittäin rentona, tosin Jaden liikkeet tuntuivat ihan järkyttävän pomppivilta Lindoksen jälkeen! Huomaa kyllä, kuinka paljon tottuu yhteen hevoseen... Shockilla on sen verran vaatimattomammat liikkeet, että pystyin alusta asti istumaan sen ravissa.

Lopuksi Jaden sai jo ratsastaa eteen-alas niin käynnissä kuin ravissa. Ihan ok ollakseen toinen kerta selässä, alkuun hevonen kulki todella jännittyneenä mutta rentoutui pikkuhiljaa. Huomenna uudestaan, toivottavasti vähän paremmalla menestyksellä!
Toivottavasti saadaan myös kuvaaja mukaan lähiaikoina, joko jo huomenna tai sitten ensi keskiviikkona. Sunnuntaista tiistaihin Vilma liikuttaa Jaden.

Mun pitää nyt alkaa tankata sitä aikuisohjelmaa joka mennään Lindoksen kanssa, niin voin käyttää Jadea hyväkseni ja ratsastaa radan läpi ekan kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti