7. toukokuuta 2012

Kenttätyöskentelyä Jadella

Lauantaina oli taas Jadepäivä ja tamma toimikin huomattavasti perjantaita paremmin. Satuin osumaan tallille mitä parhaimpaan aikaan, sillä sade oli juuri tauonnut ja alkoi uudestaan lähtiessäni kotiin.

Liinasin Jaden taas ensin ja se vaikutti huomattavasti perjantaita motivoituneemmalta työntekoon. Ennen selkään kiipeämistä säädin vähän jalustimia ja totesin ratsastaneeni perjantaina reiän erimittaisilla jalustimilla... Janita, sun jalkkarihihnojen numerot ei pidä paikkaansa, tai sitten ne on venyneet ;)

Selkään kiivetessä pääsin aloittamaan ihan käynnissä, Jade tuntui selkään paljon kärsivällisemmältä mitä perjantaina. Kenttä oli sen verran märkä reunoilta, että päädyin ratsastamaan keskiympyrälle pysyäkseni poissa suurimmista lätäköistä. Jade oli aikalailla kiinni oikeaan kierrokseen sisäohjassa, mutta parani ja irtosi sieltä kun vain ratsasti ja erityisesti laukassa tamma työskenteli hyvin - ja tällä kertaa täysin röhisemättä. Perjantaina tammasta lähti kärttyisen kuuloinen röhinä laukassa, nyt keskityttiin työntekoon. Mulla on muuten selvästi joku juttu, haalin alleni kaikki hevoset joille on oikea kierros vaikeampi (kuten on myös minulle itselleni) ja kaiken lisäksi tunnun nykyään aina aloittavan työnteon oikeaan kierrokseen! Pitää huomenna Shockin kanssa vaikka huonon onnen uhalla aloittaa vasemmassa kierroksessa.

Vasempaan kierrokseen siirtyessä tallille tuli muitakin hevosenomistajia ja Jaden keskittymiskyky oli jonkin aikaa kadoksissa, sen kaihotessa kavereiden perään. Siirryin siis käynnistä ensin laukkaan ja vasta sitten raviin, jolloin Jade kuuntelikin paremmin. Jäi ihan hyvä maku suuhun, kivan oloinen hevonen kun jaksaa keskittyä. Todellinen nainen kylläkin! Edes Kurre ei ole noin tammamainen.

Sunnuntaina kävin pikaisesti ajamassa Kurren, joka oli veeeteeeelää. Viivi sanoi eläinlääkärin lähettäneen terveisiä, että poni on pyöreässä kunnossa... Pakko myöntää, että ketutuskäyrä kohosi aavistuksen kun ell antaa ohjeeksi pidentää lenkkejä. Entinen on poni, jos tuosta alkaa pidentää, jos kahdesti viikossa mennään 15km, yksi vauhdikkaampi lyhyempi lenkki ja yksi ratsastus, pituus 5-15km. Itse kun tietää, että kysymys on nimenomaan heinämäärästä. Poni pysyi pitkään hyvässä kunnossa ja taas näkee heinämäärän kasvaneen, kun "samalla ruokavaliolla" ollut poni yhtäkkiä alkaa uudestaan lihota. Kärryjen edessä on jaksoa ja viime lenkilläkin eka kierros oli vähän "onko pakko, emmää, mennään kotiin" ja toisella kierroksella Kurre alkoi itse kiihdyttää tahtia eikä puhettakaan enää kotiinvenkoilusta. Ei tuo edes kävele alle kympin lenkillä, ei edes kesken lenkin puhumattakaan kotiinpäin kävelystä.
Pakko alkaa punnita ikean siniseen kassiin Kurren päivän heinäannos ja se on sitten se, eikä korttakaan enempää. Väkirehuja poni ei edes paljoa saa.

Viivi ratsastaa tällä viikolla torstaina, keskiviikkoisen luokkaretken ja Kurren hampaiden raspauksen takia. Mulla on torstaina ratsastusvapaa päivä, eli siis nyt aion mennä kameran kanssa paikalle, oli mikä oli. Tällä viikolla muuten ohjelmassa tiistaina Shock, keskiviikkona Jade ja Lindos, perjantaina ja mahdollisesti koko viikonlopun Shock. Keskiviikkona pitää käydä heti aamussa ratsastamassa Jade, koulun jälkeen odottamaan elliä Kurren kanssa ja sitten Lindoksen luokse.

//EDIT: Ihailkaa Mian Jazzia! Olin kuvaamassa, kun Petra hyppäsi Jazzilla ekaa kertaa viime syksyn jälkeen. Poitsu on keksinyt alkaa kulkea nyökyssä, vielä viimeksi nähdessäni Jazz ei ollut keksinyt yhdistää tätä raviin ja laukkaan :)


2 kommenttia