31. toukokuuta 2012

Juoksuttelua ja ratsastelua

Aloitetaanko vaikka Shockista? Maanantaina olin vaan yksinkertaisesti niin väsynyt illalla, etten saanut aikaiseksi kirjoittaa mitään. Nyt myös väsyttää, mutta Shock oli niin positiivinen, että pakko kertoa asiasta muillekin :)

Maanantaina ratsastin Shockin edellisen kerran, ponilla oli kovasti vauhti päällä ja erityisesti vasemmalle taipuminen jäi vajaaksi.  Taivutin kaarevilla urilla, voltteja ja kolmikaarista kiemurauraa, pitkälti ravissa. Jostain syystä saan Shockin parhaiten taipumaan nimenomaan ravissa... Ratsastan sillä käyntiä ihan liian vähän - siis kunnon ratsastusta ja työntekoa käynnissä - ja sitä pitäisi todella treenata, mutta ravissa ratsastan sen silti mieluiten läpi. Poni oli ihan ok, treenattiin kulmia pysähtymällä ennen kulmaa ja vaihdellen etu- tai takaosakäännös ja käännöksen jälkeen suora harjoitusravia. Laukat kuumensi ponia ihan älyttömästi, tein ensin kolmikaarista pelkässä ravissa ja sitten keskimmäinen kaari laukassa. Poni nosti ihan älyttömän hyvin, joten muokkasin harjoitusta sen verran, että siirryttiin laukkaamaan kahdeksikkoa, aina keskellä ravin kautta laukanvaihto.

Jos jokin harjoitus kuumensi Shockia, niin "laukanvaihdot" 1-2 raviaskeleen kautta, mutta tosi hyviä nostoja! Ihan ok mieli jäi, poni on ollut parempikin. En kuitenkaan ollut hetkeen taas tehnyt ihan kunnolla töitä, joten arvosana ok.

Tänään Shock taas oli SUPER! Eilen oli ollut vapaa, ponilla oli mukavasti virtaa ja todella hyvä asenne työntekoon. Jo alussa sain pyytää eteen-alas kävellessä, verryteltiin askellajit läpi ottaen aina päätyyn pääty-ympyrä ja tarvittaessa pitkälle sivulle suuri voltti. Haettiin tahtia ja sopivan reipasta työtempoa, laukat vähän vapaammin ja edelleen pääty-ympyröiden kanssa. Välikäynnit tekstatessani Timon kanssa superturvallisesti ponin selästä.

Aloiteltiin työnteko ja voi herranjestas miten Shock yllätti. Se jää helposti vähän pohkeen taakse hitaaksi kun rauhoittuu työskentelemään, mutta nyt tempo pysyi koko ajan yllä, ponin oikeasti alkaessa taipua ympyröillä. Pohkeeseen vastattiin hyvin ja häntä oli hyvin kannossa, poni esitti erittäin hyvää peräänantoa ravityöskentelyssä. Ohjelmassa oli lyhyen sivun keskelle 10-12m voltti, kunnon kulmat ilman lapa edellä valumista, pysähdyksiä ravista ja takaisin raviin, välillä peruutuksen kautta. Jonkin verran pohkeenväistöä ja taivutuksensiirtoa kahdeksikolla, Shockille on välillä hankalaa hyväksyä suunnan vaihtuessa oikeasta vasempaan uusi ulko-ohja, mutta muutaman toiston jälkeen sujui mukavasti. Alkuun myös vastataivutettiin pitkät sivut käynnissä, oikealle poni taipui superisti, vasemmalle vähän huonommin. Suurin yllätys tuli laukassa, kun Shock osittain haki nenää alas molempiin kierroksiin ja laukka oli rauhallista, tahdikasta ja juuri sitä laukkaa, mitä kouluradalla tulisi esittää. Kyllä se siitä vielä voimaantuu :)

***

Tiistaina juoksutin Kurren kumppareiden kanssa. Joko poni on aikuistunut tai oli muuten vain laiska, sillä juoksutuksessa ei esitetty yhtään pukkia tai vastaanpanevaa liikettä. Kumpparit hyväksyttiin myös mukavasti ja vasempaan haettiin mukavasti alaspäin, oikea on selvästi ponin vaikeampi kierros. Viikonloppuna pitäisi ehtiä ajamaan, toivottavasti ei ihan hirveästi tulisi työkutsuja. Olen nimittäin töissä maanantaista seuraavaan maanantaihin eli 7pv putken, jonka jälkeen ruhtinaalliset kaksi vapaata. Ja koko kesä on tiedossa vastaavaa työtahtia...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti