1. kesäkuuta 2012

Onnistuminen auttaa aina :)

Tämä päivä alkoi vastentahtoisella sängystä raahautumisella, nopealla siistiytymisellä ja koulun kevätjuhlalla. En ollut millään superhyvällä tuulella, lähinnä kettuuntunut ja väsynyt. Lisäksi tekee aivan hillittömästi mieli karkkia ja sipsejä, mutta tyhjällä tilillä on paha mennä ostamaan...

Raahauduin Shockin luokse luvattuani tänään mennä ja onneksi menin! Poni oli eilisestä ehkä aavistuksen väsynyt, mutta taipuisa kuin kumilenkki, koko ajan pohkeen edessä, hyväntuulinen ja ihan älyttömän herkkä. Otin ohjat käteen, niin ponin nenu napsahti itsestään alas ja se tuntui jopa hiukan laihtuvan vetäessään mahaa sisään :D Ei ollut aikaa ratsastaa kovin kauaa illan töiden takia, mutta niin hyvä ja positiivinen fiilis jäi. On se vaan hieno tunne, kun poni on valmiiksi omilla säädöillä ja saa vain alkaa ratsastaa, eikä tarvi ensin läpiratsastaa koko otusta.

Ohjelmassa oli perusjuttuja, verryttelyt vastataivutuksin, pääty-ympyröitä, voltti pitkän sivun keskelle. Laukassa pääty-ympyrät, välikäyntien jälkeen ravissa kaverilta varastettua harjoitusta eli puolitoistavolttisia - ratsastetaan voltti ja puoli volttia päälle, puolessa välissä vaihtuu suunta ja taas sama, yhteensä kolme volttia putkeen. Todella hyvä harjoitus kokoamisen ja taipumisen kannalta, vaatii hevoseltakin vähän enemmän aivotyöskentelyä kuin esimerkiksi laajemmat kolmikaariset kiemuraurat. Lisäksi parit laukannnostot käynnistä ja pysähdyksestä, kulmiin voltteja, aika perusjuttuja. Vähän ideat lopussa mitä tehdä - mitä te tekisitte sileällä helppo B-tasoisen kanssa? Laukka- ja käyntiharjoitukset erityisesti tervetulleita. 

(c) Mia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti