24. kesäkuuta 2012

Juhannusrentoilua ja ratsastelua

Toivon mukaan teilläkin oli mukava juhannus :)

Perjantaina kävin heti aamusta ratsastamassa ja ajamassa ponit. Shockin kanssa käytiin reippailemassa ravilenkillä Porin tallin liepeillä asti sekä kiivettiin mäki kerran ylös - pienen tilanteen kera. Nostin mäen alla laukan ja suunnattiin jyrkkään ylämäkeen, johon olikin ilmestynyt sitten viime kerran nuori paju riippumaan polun ylle. Shock mahtui alta, onneksi se tosiaan oli nuori paju ja jousti mukana. Shock reippaili loivimpaan alamäkeen peräti ravia, ilmeisesti tasapaino alkaa olla kohdillaan :)
Kurren kanssa käytiin perjantaina noin 7 kilometrin hölkkälenkki. Poni oli maailman laiskin, joten hölköteltiin vain menemään... Kotona viikottainen hexocil-pesu ja sukkahousu takaisin päälle. 

Loppuperjantai menikin tiiviisti töissä - oli toiselta toimipisteeltä sairasloman sijainen Sami kaverina ja oli niin äärettömän hauskaa, ettei harmittanut yhtään töissäolo! Koko ilta meni pitkälti hihitellessä aivan väsyneitä ja taas tuli todettua mun tulevan paremmin toimeen miespuolisten työkavereiden kanssa. Ollaan enemmän samalla aaltopituudella, vaikka kivat työkaverit on muutenkin :)  

---

Lauantaina jätin laittoman aikaisin Timon nukkumaan ja suuntasin itse ratsastamaan, herättäen samalla kuvaamaan lupautuneen Idan. Tassuteltiin Shockin kanssa Wilkulle ja esitettiin kouluratsastusta kameran edessä, kuvia tulee kunhan Ida lähettää ne mulle :) Poni toimi oikeastaan tosi kivasti, polki alleen pyöreänä ja haki taas myös laukassa pieniä pätkiä oikein päin. Treeniä lisää, suunnitelmissa mm. jumppasarjaa kavaleteilla voimistamaan takapäätä.

Loppulauantai menikin anopin lihapatojen ääressä mökillä Timon kanssa. Jäätiin yöksi ja harmitti, etten päässyt uimaan - järvenrantamökki, lämmin vesi, somersby ja rauhallinen juhannuspäivä.

---

Tänään palailin juuri tallilta kotiin. Ida tuli Herneen kanssa maastoseuraksi ja nyt voi olla Shockista ylpeä! Vettä kammoava Shock suostui kuin suostuikin kahlaamaan lammessa - tosin turvallisesti Herneen hännässä kiinni, Herne 4v näytti Shockille 13v miten normaali asia vesi on - ja metsässä ravatessa pysyttiin kuin pysyttiinkin Herneen perässä. Kun siirryttiin laukkaan, pyysin Idan esteraippaa lainaksi josko Shock suvaitsisi oikeasti liikkua eteenpäin tuuppaamisen sijaan.

Ja aijai! Ekaa kertaa koko aikana jonka olen tuntenut Shockin, poni liikkui ihan tosissaan eteenpäin! Riitti, kun raippa oli kädessä, kerran koskin raipalla kevyesti lavalle ponin yrittäessä hidastaa vauhtia eikä reagoinut pohkeeseen. Ei ollut mitään ongelmaa laukata Herneen vieressä, poni laukkasi kerrankin kunnolla eteenpäin, käytti takapäätään ja ETENI! Tuli ihan sikahyvä fiilis, kyllä Shock pääsee kun vaan viitsii :) Tarvii selvästi vaan alkaa pitää sitä esteraippaa mukana maastossa, sekä mahdollisesti myös hypätä raippa kädessä. Shock sai isot taputukset ja ison porkkanan kotona. Kuntoa ponilla on, samaten liikettä, kunhan sen vaan saa ulos. Kentällä poni on mukavan eteenpäinpyrkivä, mutta kotimaastoissa ei revittely oikein onnistu - nyt kun onnistuu, yritän ratsastaa ponia kunnolla eteen jotta paikat saadaan kunnolla auki ja lihaksisto pääsee venymään. 

Kuvat lauantailta tulee heti, kun saan ne käsiini!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti