20. kesäkuuta 2012

Muuttuneet suunnitelmat vol. 1

Tulipa taas muutoksia suunnitelmiin. Eilen satoi vettä kuin saavista kaatamalla ja Shock pelkää vettä - katsoin parhaaksi antaa rouvalle vapaapäivän, enkä lähtenyt taistelemaan vesilätäköiden lähestymisestä tai vielä kamalampaa, sen ohittamisesta lähempää kuin kahden metrin päästä. Kyllä, tästä on joskus Shockin kanssa keskusteltu...

Pommac <3 toimii aina hyvänä kuvituksena, oli itse aihe mikä vaan.
Tänään piti ottaa uusi yritys, mutta vietin aamupäivän ajaen hevosia raviradalla. Pinomäkeen päästessä nälkä kurni, väsytti aivan hillittömästi ja olin sen verran huonolla tuulella erinäisistä syistä, että katsoin parhaaksi siirtää vielä huomiselle Shockin liikutuksen - itseni tuntien olisin todennäköisesti menettänyt hermoni, ellei Shock olisi toiminut pelkällä ajatuksella. Olisi ollut niin väärin purkaa kiukkua Shockiin, että jätin sen tältä päivältä mieluummin liikuttamatta, rapsuttelin vain tarhassa. Huomenna yritetään ennen töihin menoa taas, jos nyt otettaisi niitä kavaletteja, vähän ravipuomeja ja laukanvaihtoharjoituksia puomin kanssa.

Virittelin Shockille myös heinäverkon tänään sisälle. Se on tottunut vapaaseen heinään, mutta Kurren kanssa tarhatessaan täysin vapaa heinä on täysin poisluettu vaihtoehto - yritän siis tarjota Shockille mahdollisimman paljon heinää yöaikaan, kun päivällä joutuu säännöstelemään. Vapaaseen heinään tottunut Shock on vaan vähän turhan haaveksija syömään heiniään tarhassa, jolloin sen jättäessä heinäkasansa hyökkää omat heinänsä salamana imuroinut Kurre apajille ja vetää kasan parempiin suihin alta aikayksikön. Karsinassakin heinän syönti Shockilla tuntuu vähän haaveksinnalta, mutta nyt tosiaan änkesin verkon täyteen heinää ja virittelin sen mukavalle tarjoilutasolle. Jos tämä innostaisi syömään enemmän :)

Kurren kävin kuitenkin ajamassa tänään. Kurre pääsi puoleksi päiväksi laitumelle lauantaista tähän päivään eli yhteensä viiden päivän ajan, siinä oli Kurren tämän vuoden laidunnukset. En olisi halunnut Kurrea lainkaan vihreälle ja se olisi ollut oikea ratkaisu, mutta mielipiteeni yli vähän käveltiin - nyt olisi kuukausi aikaa ennen seuraavaa starttia laihduttaa sitä prkleen ponia. Ikävä kyllä Kurren mielestä ruoka loppuu maailmasta ja sitä on syötävä niin paljon kuin vain ehtii. Ja se muuten näkyy.

Koskakohan merivesi olisi sen verran lämmintä, että tämäkin vilukissa tarkenisi kastautua? Pitää pakata poni lähipäivinä autoon ja ajaa rannalle, tarkoituksena juoksuttaa ponia meressä. Kurre on innokas uimari, eli uintitreeni tulee olemaan iso osa kesätreeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti