26. huhtikuuta 2013

Murukuulumisia




Murusta tarinaa pitkästä aikaa! Olen säännöllisen epäsäännöllisesti käynyt ruunaa ratsastamassa, nyt toivottavasti taas vähän säännöllisemmin. Elikosta lähtee tuhottomasti karvaa ja se olisi pesun tarpeessa, mutta homma alkaa pikkuhiljaa skulata.

Eilen meni ensimmäiset 20min juorutessa juuri hyppäämisen lopettaneen Jennin kanssa, kun pääsin kentälle Murun kanssa. Kun Jenni lähti hoitamaan Essiä pois, otin itseäni niskasta kiinni ja aloin työstää Murua kunnolla. Halusin sisäpohkeen kunnolla läpi ja hevosen ulko-ohjalle kunnolla. Tein samaa harjoitusta hieman vaativammalla tasolla, mitä olen teettänyt Tuulilla ja Kurrella - selvästi johtavalla sisäohjalla kahdeksikkoa, jolloin suunta vaihtuu koko ajan. Muru alkoi vastata yllättävän nopeasti nimenomaan oikealle, johon kierrokseen se kaiken lisäksi vähän puree kiinni. Vasemmalle haettiin kauemmin. Tein harjoitusta käynnissä ja kevyessä ravissa ja istuin alas harjoitusraviin, kun sain selkää töihin. Loppuviimeksi vatsalihakseni olivat tulessa, Murua sai jonkin verran tuupata eteenpäin kun nenä laski eikä  hevonen enää yrittänyt juosta alta pois... Ensi kerralla pakko saada kannukset jalkaan taas, Muru on siinä ja siinä, onko minulle hieman pieni koulujalkkareilla ja huomaan välillä nostavani jalkaa käyttääkseni alapohjetta. Pitkällä kannuksella tätä ongelmaa ei ole, vaan saan helpommin alapohkeen käyttöön.

Laukat nostin keskiympyrällä ja edelleen pidin johtavan sisäohjan ja reilusti sisäpohjetta. Yllätyin kyllä, että hevonen haki heti oikein päin laukassa, vaikka ravissa sai työstää jonkin aikaa. Kiva silti :) Laukan jälkeen Muru tuntui myös letkeämmältä, eli hiukan ilmeisesti avaa paikkojakin.

Molemmilla oli lopettaessa hiki ja hyvä mieli jäi. Ensi viikolla taas uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti