23. huhtikuuta 2013

Lisää ylistyssanoja!

Ponitäti Marjukka pakkasi Tuulin ja Kurren vaihteeksi autoon ja huristeli ponitätimaisesti maneesille. Ihan kuin Pommacin aikaan, poni"äiteilen" useampaan kertaan viikossa... 

Tänään tie vei Kiahalle, jossa todennäköisesti käydään jatkossakin kun ottavat taas ulkopuolisia maneesiin. Valoisampi, isompi ja pohjaltaan parempi kuin Ulvilan pikkumaneesi, vähemmän käyttäjiä kuin Zilpalla. :)
Kävelin koko tunnin tänään parivaljakon vieressä ja muistutin jatkuvasti korjausta vaativista asioista, ihan perusjutuista kuten nyrkit kiinni ja kantoon, käytä ja päästä sisäpohje, johda sisälle ympyrällä. Tehtiin edelleen perusjuttuja eli suoralla pyrittiin pääsemään suoraan ja haettiin asetusta ja taivutusta kulmissa ja volteilla. Pienellä ponilla on helppo kääntää pieniä voltteja, joten neuvoin pitämään ajatuksena "katsoa tuomaria silmiin" ja ulottaa voltit reilusti keskihalkaisijalle asti. Hyvin jäi päähän ja voltit suurenivat.

Tuulia selvästi auttoi, kun muistutin koko ajan niistä perusjutuista ja poni oli ihan mahtava! Alkoi vastata todella äkkiä apuihin ja hakemaan oikein päin ja myös ravissa tuli pitkiä pätkiä nenä alhaalla. Yksi voltti oli aivan SUPER ja poni polki takapäällä kunnolla alleen! Tämän jälkeen heti pitkä ohja ja hillittömästi kehuja ja hetken kävelytauko. Kaiken päälle tämä supervoltti tehtiin ponin vaikeampaan suuntaan, eli olen ihan superylpeä sekä Tuulista että Kurresta. Kurre kehittyy koko ajan ja Tuuli tuntui hymyilevän tunnin päätteeksi iloisesti, eli ilmeisen kivaa on hänelläkin :)

Otettiin lopuksi muutamaan kertaan ensin käynti- ja sitten ravipuomeja sekä yksi ristikko molemmista suunnista ravissa. Kerran ei askel sopinut ravipuomeille tullessa ja suoritus oli melko mielenkiintoinen, mutta seuraavalle kerralle Tuuli korjasi hyvin ja piti ravin aktiivisempana. Ponia alkoi selvästi hiukan väsyttää ja tahtoi vähän jäädä alitempoiseen raviin, joten lopetettiin hyvään hyppyyn. Kurre on kyllä pian niin pilalle kehuttu, ettei se tee enää mitään ilman jatkuvaa "hieno tyttö!" "hyyyyvä!" -hokemista. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti