28. huhtikuuta 2013

Varustepostaus: Kurren ratsastusvarusteet ja riimut

Nyt, vihdoin se aikaisemmin lupailemani varustepostaus - osa yksi. Minulla on niin paljon varusteita, että on fiksumpaa esitellä kaikki omissa postauksissaan, eikä tunkea kaikkea samaan... Aloitetaan siis Kurren ratsastusvarusteilla. Seuraavassa osassa käydään läpi Kurren ravivarusteita.

Satulat ja satulahuovat




Kurrella on Cliff Barnsbyn yleissatula normaalikäytössä. Istuinkoko 15" ja leveyttä mediumin verran, joten satulan alla on Mattesin lampaankarvaromaani täytepaloilla kaventamassa satulaa edestä. Satula sopii Kurrelle erinomaisesti muuten, mutta kaipaa tosiaan kavennusta. Nyt onkin vain helppo vähentää paloja romaanista tarvittaessa, eikä heti tarvi lähteä satulakaupoille kun poni toivottavasti saa lihasta selkäänsä.




Satulassa on Stübbenin jalustinhihnat ja muoviset juniorijalustimet, jotka vaihdan pian nivellettyihin metallisiin turvajalustimiin. Ihanan pinkki satulansuoja on tehty mittojen mukaan Porin Riding Sportissa ja se on täydellinen! Satulavyö on metrin mittainen, molemmissa päissä jousto. Vyö on muuten pehmeä, mutta reunat ovat jotain ihme materiaalia, joka on alkanut hieman hangata - Kurre saa neopreenivyön aivan näinä päivinä. Kuvan satulahuopa on iki-ihana Eskadronin Nici-kokoelmasta, yleismallia.




Kurrella on tällä hetkellä lainassa tutulta Zilcon 1,5kg laukkasatula. Satulan mukana saimme jalustinhihnat ja kunnon kevyet alumiinijalustinhihnat mukaan, tällä Viivi treenaa montea. Satulahuopa on Horzen, Viivin oma huopa kuten kirjailusta voi päätellä.




Tämäkin Equi-Themen tummansininen huopa ja yhteensopiva korvahuppu ovat Viivin. Huopa on ihan ältsin paksu, menee oikeastaan enemmän jo padipaksuuden puolelle! Kivan pehmoinen ja pieni :)




Eskadronin yleishuopa kirkkaan pinkkinä. Kiva perushuopa, käytetään paljon kotona. Laadultaan kunnon Eskaa, eli verrattuna esimerkiksi Hööksin Showmasteriin, ei ole mennyt pesussa miksikään eikä edes värjääntynyt satulasta. Tukeva ja kuivuu nopeasti, ei kylläkään yhtä söpö mitä aikaisempi Nici-huopa.




Hööksin Showmaster-yleishuopa, yllättäen kirkasta pinkkiä sekä huovassa että hupussa. Lena Furbergin ponibrodyyri molemmissa, huopa värjääntynyt satulasta ja meni jo ekassa pesussa ihan lörpöksi. Kotihuopana kulkee hyvin edelleen.




Perintökalleus Pommacilta, eli Equilinen tummansininen Octagon-huopa punaisella kanttinauhalla. Nimenomaan kisahuovaksi hankittu. Jos Tuulin ja Kurren kilpaura lähtee samanlaiseen nousukiitoon, kuin Janitalla ja Pommacilla, saanee Kurre ihan omankin Equilinen. Olen tätä huopaa vähän säästellyt ja ihan ylivoimainenhan tämä on laadultaan muihin huopiin verraten. Tukeva, hyvin muotoiltu ja kaunis.

Suojat, suitset ja riimut





HMK Sports Equipment on tarjonnut kannatuksensa Kurren suojitukseen, eli kaikki ratsusuojat ovat samalta merkiltä. Koko shetland, eli pienimmät mahdolliset. Kuvassa kotikäytössä olevat suojat, ovat naarmuuntuneet, mutta käytettäväksi ne on ostettu. Vaaleanpunaiset lakeriputsit on jalassa kuljetuksessa, tosin saattavat saada ylennyksen ratsastusputseiksi kun aletaan todella työstää laukkaa ja väistöjä.




Vaaleanpunaiset varasuojat ja mustat kisoihin ja valmennuksiin, ellei halua lähteä maailmalle pinkkiin pukeutuneena. Edelleen HKM Sports Equipmentin tuotantoa ja kokoa shetland.




Ajossa ja montessa käytettävät takajalan säärisuojat ja polvisuojat. Polvisuojat löysin ponikokoisina Hevarin raviautosta ja velvoitin siskon kipittämään hakemaan autosta Vermossa. Olleet tosi hyvät! Nahkaa ja sisäpuoli neopreenia, neopreeni jo hajonnut suojien alareunasta. Rasvaan ja pesen näitä fanaattisesti, sillä olen pulassa jos nämä hajoavat. Säärisuojat ovat Wahlstenin ponisuojat kokoa L, Viivi sai nämä joltakin? Olleet tosi hyvät, sillä tarvitsin nimenomaan korkean hivutussuojan takajalkoihin, eikä ratsupuolelta löytynyt mitään sinne päinkään.




Claridge Housen eli Hööksin meksikolaiset kirkkailla strasseilla vuodelta sata. Ostettu aikanaan Pommacille ja nyt näistä ei voi luopua, sillä ovat ainoat, joissa on tarpeeksi lyhyt poskihihna sopimaan Kurrelle. Turpahihnoihin tehty lisäreikiä, kun taas uusi otsapanta olisi paikallaan pidempänä versiona. Ihan perusnätit, kuolaimina kolmipala pyörivällä renkaalla.




Otsapanta lähempää. Millaisen otsapannan hankkisit näihin tilalle? Tämä on siis aavistuksen liian lyhyt, Kurre tarvisi ennemminkin cob-koon otsapannan.




Kurren starttiriimu. En muista, onko tämä Finntackin vai Equitaren riimu, mutta hyvin on palvellut viime kaudella. Värit pysyneet hyvin, sinipunainen yleensä haalistuu nopeasti - tämä tosin säilytetään valjashuoneessa mahdollisimman pimeässä :)




Hööksin supersuloinen poniriimu! Tästä on pikalukko rikki, pitäisi käyttää Riding Sportissa lukon vaihdossa. Tämä on ehdoton suosikkini, istuu Kurrelle tosi hyvin ja on ihanan pehmeä.




Lena Furbergia siis taas :) 




Viimeisenä pitkään metsästämäni pinkki glitteririimu, jonka eteen näin vieläpä vaivaa - tämä on cob-koon riimu, jonka niskahihnaa on lyhennetty. Ponikokoinen riimu oli niin nafti, etten viitsinyt ponia sillä kiusata ja otin cobin tilalle. Sitten eräs kaunis kerta viime syksynä Kurre oli kuratarhassa tämä siihen asti varjelemani riimu päässä. Se oli sen riimun tarun loppu, sitä mutakerrosta ei saanut pois ilman pesukonetta ja se oli glitterien menoa. Nykyään siis tarhariimuna kotona.

3 kommenttia

  1. Olisi mielenkiintoista lukea teidän talli- ja treeniolosuhteista! Eikös teillä ollut ulkotalli? Olisi mukava lukea, miten käytännön järjestelyt eroavat "normaaliin talliin" nähden :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muakin kiinnostaisi noi mitä ylempi anonyymi kirjoitti :)

      Poista
    2. Siirtotallipostaus on tulossa. Sekin on hieman jäänyt :D Yritän ryhdistäytyä ja saada senkin tehtyä. Tai lähinnä otettua kuvat postaukseen.

      Poista