25. huhtikuuta 2013

Aamuhiitillä

<3
Kurre kävi pitkän talven jälkeen ensimmäistä kertaa radalla. Neiti ei ollut ihan samaa mieltä aamuyhdeksältä lähtemisestä, mutta alistui kohtaloonsa ja koppiutui. Kaivoin oikein kilpakärryt varastosta ja mietin, muistinko ottaa kaiken tarvittavan mukaan heitellessäni tavaroita autoon.

Radalle päästessä Kurrenkin ilme alkoi vähän kirkastua. Ja kyllä sitten täti saikin kyytiä - askeltakaan ei kävelty, kun katokselta lähdettiin. Yleensä suuntaan suoraan radalle, mutta nyt kierrettiin hiittisuoran kautta kun halusin nautiskella kuivasta suorasta.

Kurre painoi radalla ohjalle ihan huolella. Lämmitin sekki auki ja se mokoma alkoikin rullata päätä rintaan ja painaa sieltä! Oli täysi työ saada päätä nostettua ylös ja pullaus oli kuin Pommacilla aikanaan. No, alkaa selvästi ratsastusharjoitukset tuoda tulosta... Otin hiukan apuaisoja käyttöön, oikeasta ei sanottu mitään ja vasen aiheutti kaunista koululaukkaa, kuten ajattelinkin. Kurre on siis vasemmalle vino. Lämmityksen jälkeen hyppäsin vetämään sekin kiinni ja ajoin hiitin suoraan tähän päälle, tosin hipsuteltiin vähän palauttelumielessä volttauspaikalle takasuoralta. Olisin halunnut kävellä, ei onnistunut.

Poni teki kertakaikkiaan hyvän hiitin. Hokkikengät vähän vaikeutti menoa ja soittelinkin kengittäjää, lupasi tulla sunnuntaina lyömään Kurrelle kesäpopot ja vuolemaan Ellan. Olin tosi positiivisesti yllättynyt, kuinka hyvin Kurre otti vauhtia vaikka juoksikin yksin. Mutta ihan paras tunne tulee siitä, että ponin on ihan itse tehnyt ja saanut tähän malliin. Tietty nyt vaan laukataan kaikki lähdöt kun menen kehumaan :)



Ella oli ajossa eilen. Metsä oli ikävän raskas, mutta poni suoriutui hommasta hienosti ja hölkkäilee kuivemmissa kohdissa hienolla tyylillä. Nähtiin myös yksi ratsu ja tuli saman tien todettua, ettei ainakaan edestä päin tulevan ohittaminen ole homma eikä mikään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti