7. tammikuuta 2013

Ekaluokkalaiset vauhdissa

Ponit pääsivät tänään maneesivierailulle, molemmat ekaluokkalaisina tänään. Kurre nimittäin otti ensimmäiset laukat ratsastajan kanssa ja Ella sai tutustua esteisiin irtohypytyksen merkeissä.

Kurre oli ensin ohjelmana, eli Viivi selkään ja pienet alkuravit sekä innostuneen ponin rauhoittelut. Viimeksi maneesilla sai revitellä irti, ilmeisesti sitä lajia olisi pitänyt saada heti lisää... Alkuravien jälkeen otin pariskunnan liinaan ja neuvoin Viiville, miten haluan hänen antavan laukka-avut samalla, kun pyydän jo valmiiksi tutulla tavalla liinassa laukan. Aloitettiin luonnollisesti helpommasta kierroksesta ja Kurre kyllä löi ällikällä. Nostot menivät luonnollisesti kaikki minun käskystäni, mutta olin ihan älytömän positiivisesti yllättynyt! Helpoin tosiaan oli lähteä liikkeelle liinassa opetuksesta, koska Kurre on opetettu liinassa laukkaamaan käskystä. Eka nosto oli yhtä räpellystä, selvästi vähän ihmetytti laukkakäsky ratsastajan kanssa :) Sen jälkeen otettiin kolme vai neljä nostoa ja pieni pätkä laukkaa ja jokainen nosto oli oikeaa laukkaa ja yllättävän tasapainoisesti. Poni sai joka kerta nostaessaan mielettömät kehut ja homma näytti kovin helpolta neidin kavioissa. Nostettiin myös vaikeampaan suuntaan, johon nostot tulivat pienen ryntäyksen kautta, mutta edelleen oikealla laukalla joka kerta. Montaa nostoa ei tehty, vaan keskityttiin kiittelemään ja riisuttiin neidiltä varusteet. 

Maneesillakäynnin pääsyy oli Ellan irtohypytys. Tehtiin kahden esteen irtohypytyskuja kahden laukka-askeleen välillä. Kurre on hypännyt ennenkin ja Ella oli selvästi hieman arka uudessa paikassa, eli tarkoitus oli käyttää Kurrea vetoapuna Ellan mennessä perässä. Esteet olivat uskaliaat 10cm ja 20cm, eli juuri hieman irti maasta.
Ella the tuleva esteponi oli kauhusta jäykkänä nähdessään esteet, eikä jo kujaa hyppäävä Kurrekaan saanut sitä seuraamaan. Talutin sen ensimmäisen esteen eteen ja suostuttelin neidin varovasti astumaan esteestä yli, jonka jälkeen lähestyttiin järkyttyneinä seuraavaa puomia. Senkin yli päästiin ja kun tämä suuri suoritus oli ohi, Ellakin uskalsi hypätä tiukasti Kurren vanavedessä.

Ponit olisivat hyvä lisä vaikka Apassionataan, sillä parhaimmillaan neidit hyppäsivät ihan rehellisesti kylki kyljessä Ellan liimautuessa Kurreen kiinni. Kurre vaikutti hieman kettuuntuneelta tilanteesta, mutta kesti sen kyllä. Sen verran nostettiin vielä vaikeustasoa, että vaihdettiin jälkimmäinen este portiksi, joka oli alareunastaan maassa kiinni, korkeutta noin 30cm. Kurre hyppäsi Huunanmaalla laineet sun muut ilman ongelmia, mutta nyt portille ottivat molemmat ponit nelitassujarrutuksen. Ellalle riitti kerta porttia, Kurre hypytettiin pari kertaa portin yli kunnes hyppäsi rennosti.

Ponit saivat leivät ja taputukset ennen kotiinlähtöä, oikein positiiviset suoritukset molemmilta. Video on tulossa lähipäivinä, kiitos Janitalle kuvaamisesta ja apukäsistä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti